icon

Častý zápal močových ciest

24. jan 2026

Zdravím, behom troch mesiacov mám už štvrtý zápal močových ciest. Cikam krv, sprevádzajú to veľké bolesti - tentokrát až do brucha. V noci som mala aj zimnicu a hrozne som sa potila. Môj obvodný lekár mi zakaždým predpíše antibiotiká (dvakrát som mala jednorazový prášok pred spaním a raz tabletky na celý týždeň), Blokurimu a urologický čaj. Mám však pocit, že to nerieši príčinu aj keď sama neviem, čo to spôsobuje. Mala niektorá z vás podobné problémy? Viete mi poradiť ako ste to vyriešili? Ďakujem pekne

cdt
24. jan 2026

Vysetrenie na ureaplazmu?

anos18
24. jan 2026

@anonym_autor a robili ti kultivácie?

anonym_783abb
24. jan 2026

Určite toto musí riešiť urológ. Ja trpím zápalmi od mladosti. Čiže za mńa viem, že keď mám nechránený styk, alebo častý pohlavný styk, tak mám zápal. Čiže u mňa vždy s kondómom. Určite potrebuješ usg močového mechúra, obličiek, odber krvi na mykoplazmy, ureaplazmy, chlamýdie apd. Mne robili aj cystoskopiu, kde mi zistili zúženú močovú trubicu a 2x som bola na rozširovaní - divulzii uretry v celkovej anestézii. Plus som mala CT vyšetrenie s kontrastom a potom mi do močovej trubice dávali takú látku, na zvýšenie odolnosti, to som chodila každý mesiac na to.

anos18
24. jan 2026
@anonym_783abb

Určite toto musí riešiť urológ. Ja trpím zápalmi od mladosti. Čiže za mńa viem, že keď mám nechránený styk, alebo častý pohlavný styk, tak mám zápal. Čiže u mňa vždy s kondómom. Určite potrebuješ usg močového mechúra, obličiek, odber krvi na mykoplazmy, ureaplazmy, chlamýdie apd. Mne robili aj cystoskopiu, kde mi zistili zúženú močovú trubicu a 2x som bola na rozširovaní - divulzii uretry v celkovej anestézii. Plus som mala CT vyšetrenie s kontrastom a potom mi do močovej trubice dávali takú látku, na zvýšenie odolnosti, to som chodila každý mesiac na to.

@anonym_783abb a pomohlo ti to?

anonym_783abb
24. jan 2026
@anos18

@anonym_783abb a pomohlo ti to?

@anos18 áno jasne pomohlo to. Aj tie divulzie vždy pomohli na dva roky aspoň a potom aj to podanie látky do močového mechúra. Ale samozrejme, musím si dávať pozor.

anos18
24. jan 2026
@anonym_783abb

@anos18 áno jasne pomohlo to. Aj tie divulzie vždy pomohli na dva roky aspoň a potom aj to podanie látky do močového mechúra. Ale samozrejme, musím si dávať pozor.

@anonym_783abb ja chodím tiež na kyselinu hyalurónovú do mechúra a momentálne užívam autovakcinu

anonym_783abb
24. jan 2026
@anos18

@anonym_783abb ja chodím tiež na kyselinu hyalurónovú do mechúra a momentálne užívam autovakcinu

@anos18 ja som mala IALURIL myslím, bola som asi 4-5x na to. Zlepšilo sa to, ale to je taká doživotná diagnóza.

anos18
24. jan 2026
@anonym_783abb

@anos18 ja som mala IALURIL myslím, bola som asi 4-5x na to. Zlepšilo sa to, ale to je taká doživotná diagnóza.

@anonym_783abb ja tiež IALURIL. Ja vkladám veľkú nádej do tej autovakciny. Uvidíme

kalifka
24. jan 2026

Len smer urológ a dať sa komplet vyšetriť.

simsalabim
24. jan 2026

@anonym_autor kolko mas rokov? Neblizis sa k menopauze?

anos18
24. jan 2026
@anonym_783abb

@anonym_783abb a ako často chodis na tú hyalurónovu? Ja som bola minulý rok a predtým rok. Povedal MUDr., že raz za rok. Niekde som čítala,že chodia dvakrát za rok.

kalifka
24. jan 2026
@anonym_783abb

@anonym_783abb aj ja s ňou žijem pár rokov, ale ako náhle ide to na mňa už viem, čo mi najlepšie zaberie.

luccys
24. jan 2026

Ja som to mavala tiez. Potom som to raz chytila na dovolenke v zahranici a nemohla som ist k svojmu doktorovi. V lekarni mi dali D-Manozu, ze nic ine nemaju (vsetko bolo na predpis). No bola som dost skepticka, ale na druhy den mi bolo lepsie a potom uz som ani antibiotika nepotrebovala. Kupila som si to aj po dovolenke a uzivam kazdy den. Odvtedy nic. Sama som neverila, ze nieco okrem antibiotik pomaha, ale toto je fakt zazrak.

taktotedanie
25. jan 2026

@anonym_autor kompletne vysetreni, moc na k+c, ries aj s gynekologom
Vhodne urovaxom

anos18
25. jan 2026
@taktotedanie

@anonym_autor kompletne vysetreni, moc na k+c, ries aj s gynekologom
Vhodne urovaxom

@taktotedanie ale ten je vhodný hlavne, keď vyšlo z kultiváciu e coli, nie? Lebo Urovaxom obsahuje lyzat e coli

taktotedanie
25. jan 2026
@anos18

@taktotedanie ale ten je vhodný hlavne, keď vyšlo z kultiváciu e coli, nie? Lebo Urovaxom obsahuje lyzat e coli

@anos18 ale kde ze ..to mate mylne info

vorkola
30. jan 2026

@anonym_autor Noja somtiez dlhodobomavala zapal mocovych ciest,mozno 20 rokov, Mne to vyvolaval polyp na maternici,,Kedmi ho vybrali,tak asi za2az 3 mesiace ,pokym sa sliznica zregenerovala, mi zapaly uplne presli, Ale teraz mam zase iny problem,akobyma bolelo dolne crevo, a akoby mito zasahovalo az mocovy mechur

mb3828
30. jan 2026

@anonym_autor no pokial mas partnera, tak bez prelecenia partnera to naozaj nema zmysel. Odsledovat si, ci nechodi po privatoch na OB - to myslim naozaj seriozne. Ty smer urolog a nech si urobit kultivacie. Ved lekar nemoze napises len tak hociaka ATB.