Komplikovaný zápal močových ciest - stále bolesti

top_manazerka
22. júl 2022

Ahojte, chcem sa spýtať na názor skúsenejších v tejto oblasti.
Zápal močových ciest som mala asi raz-dvakrát v živote, trochu ma rezalo pri močení, nasadila som si urologický čaj a samé to prešlo.
10.7, dva dni pred odletom na dovolenku ma dosť bolelo brucho aj kríže - také bolesti ako pred menštruáciou. Po cikaní som si na toaletnom papieri našla krv, ale nebol dôvod, bola som len 7 deň cyklu. Všimla som si, že tú krv mám na papieri len po močení. Tak som si zachytila moč do pohárika a mala som v ňom taký krvavý hlien - neviem ako to lepšie popísať.
Tak som hneď bežala na pohotovosť, kde som mala krv v moči na tri krížiky a bielkovinu na jeden krížik. Doktorka mi nasadila Monural - jednorazové antibiotikum, taký prášok, ktorý sa rozrobí s vodou a mal by zabrať. Ale nepomohlo. Nasledujúci deň som šla na pohotovosť zase a už som mala krv na 4 krížiky a bielkovinu na dva. Tak mi už doktorka dala antibiotikum Zinnat. Deň na to sme odleteli na dovču, ale nebolo mi všetko jedno, to brucho ma stále bolelo. Dovolenku som prežila tak, že som si každý deň dala kvapky ALgifen.
Už sme aj z dovolenky naspäť, atb som doužívala pred týždňom a mňa to brucho a kríže stále bolia. Nie je to nejaká hrozná bolesť - ako nastupujúci menzes.
Včera ma môj lekár poslal na sono brucha - všetko v poriadku, bez zmien. Aj obličky a mechúr ok. Odber krvi zo včera mi dnes volal výsledky a mám tiež všetko ok, len mierne zvýšené CRP na hodnote 14. Odber moču dopadol tak, že tam mám mikroskopické množstvo krvi.
V utorok som objednaná na gyndu, tak uvidím, že čo mi povie tam.
No ale k otázke - máte niekto skúsenosti s tým, že by sa zápal močových ciest ťahal takto dlho a aj po využívaní liekov by boli bolesti chrbta a podbruška? Lebo ja už si nahováram kadečo. Budem vďačná za každú radu.
Ešte dodám, že urologickým čaj pijem a dnes som si v lekárni kúpila aj Kapucínku s D-manózou.

mims_03
22. júl 2022

Ja som mala ureaplazmy, stále dookola zápaly močových ciest a na to treba iný druh ATB.

top_manazerka
autor
22. júl 2022

@mims_03 a mala si aj bolesti?

adriannasvk
22. júl 2022

Treba ist k urologovi alebo nefrologovi nech ta poriadne vysetria

top_manazerka
autor
22. júl 2022

@adriannasvk áno, už mám výmenný lístok, len všetko má dovolenku. Budem to riešiť v pondelok

mims_03
22. júl 2022

@top_manazerka áno, a stále sa mi točila hlava, niekedy som mala pocit, že skolabujem, ale to trvalo 8 mesiacov v kuse pokým mi na to prišli

janka_23
22. júl 2022

@top_manazerka ja som kvôli ťažkému zápalu mocaku mala problémy viac ako pol roka. Pomohol mi až urovaxom

fatimalady
22. júl 2022

@top_manazerka ak môžem poradiť, nepite urologický čaj počas ťažkostí...ten pite len ako prevenciu a nie dlhodobo... najlepšia je čistá voda ...mne zaberá Blokurima, je to Dmanóza, ktorá na seba viaže baktériu e-coli...a ako prevencia trojmesačná kúra Urovaxom, to je na predpis

kikus7
22. júl 2022

@top_manazerka Ako dieta som mala bolest brucha, aj zvracanie. Mysleli si, ze to bude slepak. No nebol, zistila sa krv v moci a chodila som potom na kontroly nefrologovi. Po case ma vyradil, lebo bolo vsetko ok. Napisala som aj sukromnu spravu.

fatimalady
23. júl 2022

@top_manazerka ešte môžete skúsiť UtiproPlus, to mi odporučil urogynekológ, voľnopredajný liek, pôsobí v tráviacom trakte, aj v močovom mechúri súčasne.... čo sa týka brusníc, je to len moc drahý moč, koncentrácia brusníc vo výživových doplnkoch je zanedbateľná, aby zvládla baktérie... mám dlhodobé skúsenosti s týmto ochorením, je to hnusoba, nikomu to neprajem ..na kŕče a bolesti zaberá Nospa, tiež voľnopredajná, Algifen je zase na predpis...no a úplne top vec sú probiotiká Jamieson, sú aj také vyložene ženské... všetky druhy laktobacilov...👍

katkaerika
3. jan 2023

@top_manazerka Chcem sa spýtať, či ti pomohli na gynek. Ja mám presne totožný problém. Brala som munoral, moč je už ok,ale bolí ma stred chrbta a v podbrušku. Aj Usg vyšlo v poriadku. Ďakujem za odpoveď.

nellciatko
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
nellciatko
28. okt 2023

@top_manazerka Môžem sa spýtať ako ste vtedy dopadli,mám niečo podobné.Ďakujem