Celú rodinu zložila chrípka
Ahojte, celu rodina zlozila chripka. S jednodnovym odstupom sme zalahli vsetci. Zacala dcera v piatok poobede. Kasel a celu noc aj cely den vcera horucky do 39,5. Nastastie pekne reagovali na lieky. Uz nepotrebujeme kazde 4 hodky lieky. Staci kazdych 8. Vcera zacalo aj mna hrozne palit hrdlo kasel a teplota do 38,5, ale hrozne bolesti hlavy. V noci po paralene som sa zobudila cela mokra. Teplota sa mi aj poliekoch drzi na 37,7. Dnes som si dala novalgin lebo paralen sice stiahol teplotu ale vobec neucinkoval na bolest hlavy. Rano sa aj syn zobudil s 38, grcal a tiez ho hlava strasne bolela. Viem ze je to individualne ale ti co ste mali alebo aktualne mate ake ste mali skusenosti? Tipujem ze dcere by uz lepsie malo byt, dufam ze aj mne a u syna este asi uvidime ze ako si s tym imunita poradi.
@anonym_autor syn mal 5 dni teploty do 40 , stale spal. A len tekutiny prijmal , jest nechcel. Az na 6 den mu bolo lepsie. Ale vyse tyzdna este potom bol taky unavenejsi. Kasel mal minimalne , napinalo ho ale nevracal.
Len taky dotaz, boli ste ockovani ? Pytam sa preto ze tu antivaxeri rozsirovali ze vakcina nefunguje na tuto chripku, ja to nechcem zakriknut u mna zatial funguje.
Len taky dotaz, boli ste ockovani ? Pytam sa preto ze tu antivaxeri rozsirovali ze vakcina nefunguje na tuto chripku, ja to nechcem zakriknut u mna zatial funguje.
@anonym_0940f4 neboli sme… ja sa nemozem a deti som nestihla, nemali uz tie nasalne vakciny… na jesen uz musime stihnut, ale nastastie pritom co som citala ze ake oriebehy maju ludia tak sme mali stastie… ale kamoskin stryko s tetou mali tiez iba stryko bol ockovany a skoncil so zapalom pluc… takze tiez individualne
Ja som tento rok tiez neni zaockovana, ale buduci rok sa dam aj keby co bolo. V mojom okoli 1 zdrava 50nicka skoncila s chripkou a tazkym zapalom pluc az na ARE, nedavali jej ani 10% na prezitie, nastastie to zvladla, ale caka ju este dlha cesta zotavovania.. a jeden, tiez 50r, sice mal vysoky tlak a cukrovku, ale tiez takto skoncil a uz len zene volali domov, nech sa pripravi na najhorsie, doma este nedospele decka.. nastastie tiez prezil, ale ze sa bude este dlho zotavovat.🥺
Ja som tento rok tiez neni zaockovana, ale buduci rok sa dam aj keby co bolo. V mojom okoli 1 zdrava 50nicka skoncila s chripkou a tazkym zapalom pluc az na ARE, nedavali jej ani 10% na prezitie, nastastie to zvladla, ale caka ju este dlha cesta zotavovania.. a jeden, tiez 50r, sice mal vysoky tlak a cukrovku, ale tiez takto skoncil a uz len zene volali domov, nech sa pripravi na najhorsie, doma este nedospele decka.. nastastie tiez prezil, ale ze sa bude este dlho zotavovat.🥺
@anonym_3d6457 este ze to zvladli. Vela ludi chripku aj podcenuje, maju priznaky a chodia do roboty a funguju ako keby neboli chori… ja dufam ze to u nas uz nebude horsie
@anonym_3d6457 este ze to zvladli. Vela ludi chripku aj podcenuje, maju priznaky a chodia do roboty a funguju ako keby neboli chori… ja dufam ze to u nas uz nebude horsie
@anonym_autor
Nieze podcenuju, ale ju naschval rozsiruju svojou blbostou.Musim chodit na odbery na Kramare a tam je kaslajucich soplavych ludi ako na prveho maja a nikdo nema rusko.
@anonym_0940f4 Ako človek so zdravotnými problémami by som vedel, čo spraviť s antivaxermi 🙂. Majú mentálnu retardáciu a dvojciferné IQ. Oni vedia viac ako vedci s tromi titulmi.
@anonym_autor
Nieze podcenuju, ale ju naschval rozsiruju svojou blbostou.Musim chodit na odbery na Kramare a tam je kaslajucich soplavych ludi ako na prveho maja a nikdo nema rusko.
@anonym_ea9270 Malo by to byť trestné ísť lekárovi bez rúška/respirátora. Absolútna neohladuplnosť voči chorým ľuďom s ťažkými chorobami. Aj v MHD by to malo byť povinné.
@anonym_autor V uplynulých dňoch, kedy bolo u nás na severe nad ránom -13 st. C , chrípka čušala. Akonáhle sa oteplilo a teploty vonku stúpli ku nule, začala úradovať. Bol som, ako každý rok, na jeseň očkovaný proti chrípke aj kovidu naraz, v jeden deň. Teraz sú 2 dni, čo som dostal nádchu a "teplotu" 36,8 st. C po oba dni. Som senior, antivaxeri mi môžu, viete čo. Pekný deň a chorým želám skoré uzdravenie.
@anonym_ea9270 Malo by to byť trestné ísť lekárovi bez rúška/respirátora. Absolútna neohladuplnosť voči chorým ľuďom s ťažkými chorobami. Aj v MHD by to malo byť povinné.
@anonym_9d3afe ja ked som chora idem k dr len s respiratorom aby som to tam nerozsirovala… a to tam sedim s respiratorom ako jedina… naokolo si idu ludia pluca vykaslat…
@anonym_3d6457 tak moj znamy take stastie nemal ,tesne pred 50tkou,tazky zapal pluc a neprezil...3deti nechal po sebe 😢
Fakt mi je zle z ludi ,ktori opisuju ,ze chripka je tu aj bola a ze tato super chripka je zase len vymysel...
@anonym_9d3afe ja ked som chora idem k dr len s respiratorom aby som to tam nerozsirovala… a to tam sedim s respiratorom ako jedina… naokolo si idu ludia pluca vykaslat…
@anonym_autor Nie si sama, ja si tiež dávam respirátor, a pozerajú niektorí na mňa, ako na exota... akokeby respirátor nikdy v živote nevideli, čudujú sa ako Alenka v ríši divov..
@anonym_autor 3 ročná horúčky 6dní, prvý deň aj zvracala. Z výteru potvrdená chrípka typ.A
Ja bez horúčok, chytili ma dutiny, hrdlo nos. Dávam si paralen a nurofen. Nurofen je fakt účinný, pomáha mi od bolesti hrdla. Super je majorankovy čaj, cibuľa a med. Vyskúšaj🙂
Dnes aj syna chytilo, zatiaľ iba horúčka 39.
@anonym_3d6457 tak moj znamy take stastie nemal ,tesne pred 50tkou,tazky zapal pluc a neprezil...3deti nechal po sebe 😢
Fakt mi je zle z ludi ,ktori opisuju ,ze chripka je tu aj bola a ze tato super chripka je zase len vymysel...
@anonym_autor no v podstate sme este mozno tak ani nie v strede chripkovej sezony, takze este tych pripadov chripky bude, snad ale uz takych vaznych co najmenej… ja som dost nahnevana na seba, ze som sa nedala zaockovat.
@alenamihal tak to ma velmi mrzi🥺😓… Ako ked sa niekto nechce dat ockovat, nech sa neda, ale tie trapne reci, ze je to „len” chripocka, nech su nechaju pre seba.. Ja som doteraz sokovana z tej zdravej 50r zeny ako skoncila.. a vraj sa zotavovat bude este dlho, musela byt napojena na taky pristroj - ECMO, ktory jej musel okyslicovat krv, lebo pluca mala uplne odpisane.. jedna „virozicka” a clovek v prdeli mozno aj na najblisi rok… Tak nech mi nikto nehovori, ze to nic nie je, ked to zdravu osobu mohlo zabit, nebyt lekarov, ktori ju zachranili.
Keby len bežnú ľudia,ale aj zdravotníci a na špecializovaných odd chodia chorí do práce a nakazia pacientov. Hlavné,že zákaz návštev je. Viď moja suseda,lebo nebude meniť smeny,keď má ďalší víkend ples,potom ide na inú akciu a musela by to zrušiť.
@anonym_autor Ja už som 2 týždeň v nemocnici ako imunokompromitný pacient. Mám autoimunitné ochorenia, nedával som si pozor a niekedy nenosil respirátor v MHD, možno to ma položilo, lebo ľudia sú neohladuplné svine, ktoré kašľú bez použitia rúk.
Nakupim ffp3 respirátory, dezinfekciu na ruky, ochranné okuliare a asi aj niečo na uši, lebo keď mi nejaký tlk nakašle do ucha, tak som tiež v keli.
Rodicia su ockovani tou injekcnou vakcinou- maju uz druhy raz chripku, syn tou snupacou a nemal este turo sezonu a ani minulu. Pred par dnami v skolke skoncila vlna tejto agresivnej verzie chripky.
Ja som lwn syna dala nazalnou, mal najlahsi priebeh, mali sme chripku typu A. Moj manzel bol odpaleny skoro tri tyzdne, cele vianocne sviatky, a doteraz kasle jak tuberak. Ja som sa starala o vsetkych, a kazdych par dni sa mi vratili horucky🫣
Ja som lwn syna dala nazalnou, mal najlahsi priebeh, mali sme chripku typu A. Moj manzel bol odpaleny skoro tri tyzdne, cele vianocne sviatky, a doteraz kasle jak tuberak. Ja som sa starala o vsetkych, a kazdych par dni sa mi vratili horucky🫣
@majlo1234 mne teraz zacina stupat teplota, dve hodky po paralene a mam viacej ako som mala. Na nurofen mam zial alergiu. Mladsia vyzera ze je z najhorsieho von a na syna to este len lezie. Aj jemu stupa teplota
@majlo1234 mne teraz zacina stupat teplota, dve hodky po paralene a mam viacej ako som mala. Na nurofen mam zial alergiu. Mladsia vyzera ze je z najhorsieho von a na syna to este len lezie. Aj jemu stupa teplota
@anonym_autor Nechcem tu byť za múdreho a aby to neznelo falošne, môj lekár mi často propomínal starú overenú pravdu, že horúčka je výborna vec, pretože je v tele sprevádzaná tvorbou protilátok proti vírusu . Nad mrakmi svieti slnko, tie chrípkové sa čoskoro rozplynú... a bude opäť dobre...
@anonym_autor Nechcem tu byť za múdreho a aby to neznelo falošne, môj lekár mi často propomínal starú overenú pravdu, že horúčka je výborna vec, pretože je v tele sprevádzaná tvorbou protilátok proti vírusu . Nad mrakmi svieti slnko, tie chrípkové sa čoskoro rozplynú... a bude opäť dobre...
@dora281 ano viem, ze teplota do isteho stupna sa nema prave preto zrazat

Stvrty den a uz ma bolia iba dutiny. Inhalujem vincentku, takze to mi dost ponaha. A striedam brufen a paprapyrex, v noci sa musim prezliekat, pretoze sa potim z tej horucky. Ale uz sa pomaly davam dokopy, tak hadam uz aj tie dutuny a hlava prestanu boliet.