icon

Červené žilky v oku. Čo to môže znamenať?

13. sep 2026

ráno som si všimla, že mám v jednom oku dosť výrazné červené žilky. nič ma nebolí, nepáli ani nesvrbí, len to vyzerá zvláštne.
stalo sa vám to niekedy len tak? riešili ste to, alebo to samo prešlo?

anonym_43a141
13. sep 2026

Ano, tiez mam zilky, mam to z kontaktnych sosoviek. Nie je to nebezpecne, ale kludne skoc na vysetrenie k lekarovi, nech mas istotu.

anonym_c6b38e
13. sep 2026

@anonym_autor mam to pri unave, alebo ked malo spim. Niekto to ma, ked viac pije. Vacsinou prejde za den-dva same, u mna ked sa vyspim a oddychnem.
Mam to spojene aj so suchymi ocami, ale to ide spolu s unavou a pracou na pc.

taktotedanie
13. sep 2026

Umele slzyBEZ KONZERVACNYCH LATOK

forest1234
14. sep 2026

Stoji za to rozlisovat dve veci: tenke rozvetvene zilky (to, co popisujete) su takmer vzdy len rozsirene cievky z unavy, suchosti alebo obrazovky - nic vazne. Ine je, ked sa cez noc objavi jeden jednoliaty cerveny flak (prasknuta cievka) - to vyzera drasticky, ale tiez je to zvycajne neskodne a samo zmizne za tyzden-dva. Na lekara by som isiel len vtedy, ak by k tomu pribudla bolest, zmena videnia, alebo by to trvalo viac nez dva tyzdne.

nikol_ka31
14. sep 2026

Minulý týždeň som ich tam mala pár dní, nechápala som čo to je. Oči ma nesvrbeli, proste z ničoho nič, vyzerala som ako keby som plakala. Ale prešlo to po pár dňoch, možno predsa len z únavy.

taktotedanie
14. sep 2026
@forest1234

Stoji za to rozlisovat dve veci: tenke rozvetvene zilky (to, co popisujete) su takmer vzdy len rozsirene cievky z unavy, suchosti alebo obrazovky - nic vazne. Ine je, ked sa cez noc objavi jeden jednoliaty cerveny flak (prasknuta cievka) - to vyzera drasticky, ale tiez je to zvycajne neskodne a samo zmizne za tyzden-dva. Na lekara by som isiel len vtedy, ak by k tomu pribudla bolest, zmena videnia, alebo by to trvalo viac nez dva tyzdne.

@forest1234 na sufuziu - hylo parin kvapky 5x denne, vstrebe sa to skor 👍🏻

forest1234
Včera o 06:46

Diky za doplnenie, dobry konkretny tip.