Červené žilky v oku. Čo to môže znamenať?
ráno som si všimla, že mám v jednom oku dosť výrazné červené žilky. nič ma nebolí, nepáli ani nesvrbí, len to vyzerá zvláštne.
stalo sa vám to niekedy len tak? riešili ste to, alebo to samo prešlo?
@anonym_autor mam to pri unave, alebo ked malo spim. Niekto to ma, ked viac pije. Vacsinou prejde za den-dva same, u mna ked sa vyspim a oddychnem.
Mam to spojene aj so suchymi ocami, ale to ide spolu s unavou a pracou na pc.
Stoji za to rozlisovat dve veci: tenke rozvetvene zilky (to, co popisujete) su takmer vzdy len rozsirene cievky z unavy, suchosti alebo obrazovky - nic vazne. Ine je, ked sa cez noc objavi jeden jednoliaty cerveny flak (prasknuta cievka) - to vyzera drasticky, ale tiez je to zvycajne neskodne a samo zmizne za tyzden-dva. Na lekara by som isiel len vtedy, ak by k tomu pribudla bolest, zmena videnia, alebo by to trvalo viac nez dva tyzdne.
Minulý týždeň som ich tam mala pár dní, nechápala som čo to je. Oči ma nesvrbeli, proste z ničoho nič, vyzerala som ako keby som plakala. Ale prešlo to po pár dňoch, možno predsa len z únavy.
Stoji za to rozlisovat dve veci: tenke rozvetvene zilky (to, co popisujete) su takmer vzdy len rozsirene cievky z unavy, suchosti alebo obrazovky - nic vazne. Ine je, ked sa cez noc objavi jeden jednoliaty cerveny flak (prasknuta cievka) - to vyzera drasticky, ale tiez je to zvycajne neskodne a samo zmizne za tyzden-dva. Na lekara by som isiel len vtedy, ak by k tomu pribudla bolest, zmena videnia, alebo by to trvalo viac nez dva tyzdne.
@forest1234 na sufuziu - hylo parin kvapky 5x denne, vstrebe sa to skor 👍🏻

Ano, tiez mam zilky, mam to z kontaktnych sosoviek. Nie je to nebezpecne, ale kludne skoc na vysetrenie k lekarovi, nech mas istotu.