Chemoterapia po mastektómii prsníka
Ahojte, mám 24 rokov, a pred necelými dvoma mesiacmi mi diagnostikovali karcinóm ľavého prsníka. Doktor na chirurgii odporúčal vybrať celú prsnú žľazu, lebo je to istejšie. Keby som chcela prsník ponechať, najskôr by som musela podstúpiť chemo, aby sa nádor zmenšil, ale nezaručil mi, že to pojde. Takže som ani nerozmýšľala. Podstúpila som teda kožu šetriacu mastektómiu (tzn. ostala mi aj koža a bradavka), len som polovičný chlapec 👦
Pred operáciou mi teda onkologička povedala, že aký bude postup, vraj to vyzerá tak že po operácii bude nasledovať chemoterapia, 6 ciklov - 3x FEC - 3x docetaxel, potom liečba ozarivanim
@hracka123 ano nam skoro s mojim oci vypadli ked sme tam prisli a kooklo ludi tam sedelo...tu sa maka aj vikendy vsade 😂
@sabova3 budes mat pokoj , ja poznam 2 kamaratky tety,co si to dali pred rokmi tiez tak a obe teraz ako srnky v pohode funguju,chodia si po dovolenkach a vlastne aj moja svokra uz dlhe roky,lebo tam nieco mala,vsetko jej vybrali,ale liecbou nepresla... a moja mamina ma vsetko vybrate od minuleho roku,ma po chemoske a je velmi aktivna,akurat ju kosti stale bolia,chemo jej skoncila v decembri.
Budes v poriadku,to je hlavne 😍
@jankastraza no ja som pár dni na ct výsledky tiež musela čakať neviem asi 4-5 dni. Je to tak to je veľa záberov a oni ich musia vyhodnotiť. Výsledky poslali k onkologovi ale ja som si ich bola aj vypýtať na ct pracovisku oni ich dajú.
@jankastraza chemo sa veľmi dlho z tela vyplavuje. Ja som 5 týždňov po cheme no v moci tie cytoststika neskutočne cítim ten pach proste citit
@helga9 parada, neviem sa na ten koktejl dockat 😢 moc ta obdivujem ako to zvladas a takisto aj ostatne dievcata ,ste uzasne,som z toho dojata, budem vam asi uz riadne liezt na nervy😅
@jankastraza poviem ti aj mna museli mat baby radi jak sa vraví zo začiatku som sa všetko každej pytala. A oni odpovedali na všetko som im zato vďačná.
@helga9 😂 ved ale nastastie na to tato diskusia vznikla,aby sme sa navzajom podporovali a ukludnovali sa 😅💃💃💃
@jankastraza akú veľkú hrčku si mala
@sabova3 kamarátka 42 ročná bola minuly rok najprv jej vybrali jeden vaječník lebo tam dlho uz mala cystu a aj markery jej vysli hraničné tak ten vybrali a bolo to ako sa hovorí na spadnutie dačo zle tam vyslo tak potom musela ist na druhu opku a vybrali aj druhý vaječník a maternicu tam boli výsledky v poriadku. No liečbu jej chvalabohu nemuseli dat. Je v poriadku akurat tie návaly máva ale užíva z lekárne niečo tak to jej pomaha.
@jankastraza no ja som neskutočne rada ze tato diskusia funguje. Ci baby po liečbe aj v liečbe poradia podporia je to super lebo by som nemala s kým debatit. Zdravý človek o tom nemá ani sajnu
@jankastraza ak bude dobrá histologia možno dostaneš ten slabší koktail nemusíš dostať červenú ale možno taxol ten je miernejší.
@hracka123 ja som isla k dr s bolavou opuchnutou lymfatickou uzlinou 2.5cm skoro pod pazuchou a dr mi nasla 2cm rozprcnutu tak 2cm pod bradavkou,o ktorej som nevedela ani a ta je karcinom a lymfaticka ,o tej si nie su isti ani po biopsii..cakala som ako pripecena 3tyzdne,kym mi konecne dali nejake sono prsnika,ked som vedela len o tej lymfatickej bolavej,tak som sa nasrala s prepacenim a zaplatila som si privatneho polskeho dr na klinike v Londyne,ten sa hned poskrabal na hlave ze je zle..3dni na to mi to potvrdili v nemocnici na mamografii,bolo to ani nie pred mesiacom 😢
@helga9 uplne s tebou suhlasim, neskutocne to pomaha , ja ked teraz najblizsiemu okoliu pomalicky oznamujem,ze mam rak prsnika, vypliestaju na mna oci,akoby som mala zajtra zomriet ,strasne mi to leze na nervy 😒 vobec nechapu,ze sa to uz da pekne liecit
@jankastraza no u mna to vie manžel moje dve deti a kolegyňa to je tak všetko. Nikomu o tom nemienim hovoriť presne pre toto co si napisala. Nepotrebujem blbe otázky a súcitne pohľady lebo mi nevedia pomôct skor ma rozculia. Ja sa musim liečiť všetko to vydržať len ja moja osoba.
@jankastraza no... bohužiaľ, ten nález a stav je taký aký je... veľa s tým nenarobím... mts mám hlavne Krížna a lonova oblasť, chrbtica, bedrové kĺby, ale niečo mám aj v ramene.... chemo mts neznicila... po poslednej gamagrafii bol stav taký, že niečo už viditeľne nebolo oproti predchádzajúcemu a niečo bolo výraznejšie... zhodnotené ako staticky obraz, čo asi nebude vzhľadom k situácii až tak zle...
Onkolog má upozornoval, že kosti sa hoja dlho, každý druhý mesiac som na kyseline zeladronovej, ale pravdu poviem, že ja osobne som očakávala, že v tomto obdobi by to už mohlo byt lepšie ako je...
Ináč biopsia mi vyšla nádorov grade1, histológie grade2... a pritom ako sa to stihlo roztiahnuť po tele...

Takže dievčatá,začiatkom septembra má čaká operácia.a vyberie mi nielen vaječníky,ale aj maternicu.vraj tak je to lepšie,keď tam nič nebude tak by tam nemalo nič vzniknúť..