icon

Chemoterapia po mastektómii prsníka

paj333
6. dec 2016

Ahojte, mám 24 rokov, a pred necelými dvoma mesiacmi mi diagnostikovali karcinóm ľavého prsníka. Doktor na chirurgii odporúčal vybrať celú prsnú žľazu, lebo je to istejšie. Keby som chcela prsník ponechať, najskôr by som musela podstúpiť chemo, aby sa nádor zmenšil, ale nezaručil mi, že to pojde. Takže som ani nerozmýšľala. Podstúpila som teda kožu šetriacu mastektómiu (tzn. ostala mi aj koža a bradavka), len som polovičný chlapec 👦
Pred operáciou mi teda onkologička povedala, že aký bude postup, vraj to vyzerá tak že po operácii bude nasledovať chemoterapia, 6 ciklov - 3x FEC - 3x docetaxel, potom liečba ozarivanim

paj333
autor
16. júl 2019

Ahojte žienky, tak vidím že ma tu čaká kopec čítania 😅

mata9522
Autor odpoveď zmazal
hracka123
16. júl 2019

@paj333 ahoj ako sa ty dari

hracka123
16. júl 2019

@mata9522ahoj aj si voľačo od bolesti davas

mata9522
Autor odpoveď zmazal
helga9
16. júl 2019

@mata9522 o mne veru nepochybuj. Je veľmi milá chuda odpovedá poctivo na moje otázky. No s tým opijasom som este potichu lebo teraz pride najdôležitejšia časť. Keď spomínaš ten opijáš @larike dako nepíše.

mata9522
Autor odpoveď zmazal
helga9
16. júl 2019

@mata9522 pichli ti na krvinky myslim ze preto mas bolesti. No zatiaľ som este v pohode. Idem pobaliť švestky. Myslim ze to na mna doľahne v nemocnici lebo tam nebudem mat co robit a budem kukat doblba a rozmýšľať a to nebude dobre

mata9522
Autor odpoveď zmazal
helga9
16. júl 2019

@mata9522 no vieš co zajtra ma tu mas určite

hracka123
16. júl 2019

@helga9 držím palce

helga9
16. júl 2019

@hracka123 dakujeeem krasne

helga9
16. júl 2019

@larike ahoj nejako nepíšeš si Ok?

larike
16. júl 2019

Čaute baby som ok až na to že mne sa celá liečba predĺži. Ak si pamätáte mne liečba tak dobre zabrala že nádor zmizol, tak mi MUDr. jednu agresívnu zložku Docetaxel zobrala z chema, že už nepotrebujem tak silné chemo. čiže namiesto trojzložkovej som 4. a 5. chemo dostala iba dvojzložkovu aj tak dosť agresívnu chemo. Ale nestačilo mi to a tá potvora sa mi vrátila do prsníka. Čiže vo štvrtok idem na 6. chemo agresívnu+mi k tomu dajú niečo nové čo tá mrcha ešte nepozná. A dajú mi ďalšie 2 chemá. Moja augustová operácia sa tým pádom nekoná. Tak sa z toho spamätávať. Oberám ovocie a celé dni zaváram, robím džemy, lekváre a fungujem o 106, len aby som myslela na niečo iné. Som s deťmi a prázdninujeme. No ale nevadí, nerozmýšľam nad tým prečo ... pre niečo sa to takto muselo stať. Som s tým zmierená a idem ďalej.

larike
16. júl 2019

@helga9 opijáš samozrejme dáme na tom sa nič nemení🍻🥂🍾🍷🥃🍸🍹

helga9
16. júl 2019

@larike moja zlata na to vem jed ze ten opijáš bude. Mrzí ma ze sa ti to predĺži len ako prišli nato ze sa vrátila ta s prepáčením ku... ? Zväčšil sa nádor ci nové ložisko zistili na sono alebo ct? Tak dobre ti zaberala chemo. Ja zajtra nastupujem do nemocky a štrvtok opka bude fik fik. Zmierena som s tým. A potom az uvidím ako s tým opijasom bude aj u mna.

larike
16. júl 2019

Mne sa po 5. chemo zacervenala koža na prsníku a Dr. si myslela že sa mi zapálil, tak mi nasadila antibiotiká po dobratí antibiotík sa nič nezmenilo mala som pocit že je to ešte horšie tak som sa vybrala k Dr. Moja Dr. mala dovolenku, zastupujúca Dr. sa mi na to pozrela a povedala, že toto veru zápal nie je. Na MR idem vo štvrtok a budeme múdrejšie, ale hrčku cítim.

helga9
16. júl 2019

@larike hmhm no tak daj vedieť co MR hádam to bude dobre ze fakt len zápal. Žeby ten docetaxel ju tak dobre ničil tažko povedat

larike
16. júl 2019

@helga9 Teraz som volala do onkoporadne a tam mi Dr. povedala, že sa jej to nezdá že by sa tá potvora takto vrátila. Povedala som jej že ma to nebolí (predtým to bolelo), ale svrbí tak povedala že by to mohla pozrieť aj kožná, môže to byť aj niečo také. Tak som sa trochu ukludnila. A chcem veriť že MR neukáže nič zlé.

helga9
16. júl 2019

@larike no nie som Dr len študujem co sa dá a kde sa dá. Nešlo mi do hlavy len to žeby počas chema sa toto stalo ale to si len ja myslim na základe toho co som čítala štúdie takze to aj tak ber. Stat sa moze fakt čokoľvek. Počas chema je zhoršenie choroby úplne minimálne aj tvorba metastáz pokial nádor na liečbu reagoval a u teba to tak bolo. Na toto som sa ja zamerala kvôli tomu ze ja tiež som chodila na chemo a len ta predstava ze tu svinu budem mat v sebe ďalšie tri mesiace ma desila. Tak som hľadala o tom informácie. Môžeš to mat kožné alebo zápal hocičo možno ti dala lieky ktoré nato neboli dobre alebo kvôli chemo neucinkovali proste čokoľvek.

helga9
16. júl 2019

@larike co som ja zachytila ze sa dosť často objavuje ruža to je kozna choroba take začervenanie a to tažko je toho sa zbaviť. Svrbi občas boli a dlho sa lieci. Ci nemáš náhodou to. Odfot a pridaj sem. Teta Helga to kukne.

mata9522
Autor odpoveď zmazal
larike
16. júl 2019

@helga teta Helga fotili sme to (aj ja aj Dr.) ale na fotke je to úplne iné vôbec to nezobrazuje reálny stav

helga9
16. júl 2019

@larike no na MR ideš a chod aj kožnej

larike
16. júl 2019

@mata9522 ďakujem za povzbudivé slová. Áno vždy mám niečo na práci a deti ma tiež zamestnávajú, deti sú obrovská hnacia sila.

larike
16. júl 2019

@helga9 určite sa budem pýtať na kožné

gjoya
16. júl 2019

@helga9 na rekonštrukcii som ešte nebola, teraz na jeseň plánujem tie vaječníky s maternicou a prsník druhý preventívne možno až o rok. Uvidím. Nejak sa tých prsníkov bojím...ale asi by som dala oba naraz.

helga9
16. júl 2019

@gjoya no je to dilema ja budem rozmýšľať po genetike keď budu výsledky ci niečo vide

romiada
17. júl 2019

@helga9 Ty si číslo 🤣😂 že "teta Helga to kukne". Už si ubytovana v Hiltone? Kolko kanalov ma telka, su aj tapety? 😉😁

helga9
17. júl 2019

@romiada ahoj este som stále len na prijme. No uz viem ze budem mat spolubývajúcu takú starsiu pani uz sme spolu kecali zda sa mi v pohode / zatiaľ/