icon

Chemoterapia po mastektómii prsníka

paj333
6. dec 2016

Ahojte, mám 24 rokov, a pred necelými dvoma mesiacmi mi diagnostikovali karcinóm ľavého prsníka. Doktor na chirurgii odporúčal vybrať celú prsnú žľazu, lebo je to istejšie. Keby som chcela prsník ponechať, najskôr by som musela podstúpiť chemo, aby sa nádor zmenšil, ale nezaručil mi, že to pojde. Takže som ani nerozmýšľala. Podstúpila som teda kožu šetriacu mastektómiu (tzn. ostala mi aj koža a bradavka), len som polovičný chlapec 👦
Pred operáciou mi teda onkologička povedala, že aký bude postup, vraj to vyzerá tak že po operácii bude nasledovať chemoterapia, 6 ciklov - 3x FEC - 3x docetaxel, potom liečba ozarivanim

nori21
18. júl 2019

@helga9 Jedz a pi veĺa vody,dodá ti energiu a oddychuj.Ten drén občas pichne pri pohyboch ale vydrž.

helga9
18. júl 2019

@nori21 áno to je sem tam take neprijemne vydržím veď co iné mi ostáva

tilly
18. júl 2019

@helga9 držím palce

helga9
18. júl 2019

@tilly dakujem určite zas zajtra bude o kúsok lepsie

romiada
18. júl 2019

@helga9 tesim sa ze si ok 😉

mata9522
Autor odpoveď zmazal
helga9
19. júl 2019

@mata9522 no dobre ranko bolo o 4:15 vtedy nam merali teplotu. Zatiaľ prevaz nemenili bude vizita tak uvidím co bude. Neboli ma nic chvalabohu len sem tam niečo keď sa hýbem.

mata9522
Autor odpoveď zmazal
helga9
19. júl 2019

@mata9522 no bola vizita ak mi zajtra výberu dreny idem domov. Ju huuu

hyta
19. júl 2019

@helga9 Ty si žieňa šikovné,držím palce, aby ťa zajtra pustili, keď už si nechceš užívať tú nadštandartnú izbu a stravu ako z Hiltonu.🙂❤

ragulca
19. júl 2019

@helga9 supeeer.... mne dreny vyberali po týždni a aj tak som sla domov.... takze paraaaada 😊

hracka123
19. júl 2019

@helga9 ahoj som rada že sa dobre cítiš.to máš dva dreny.lebo ja som mala len jeden.vybrali aj uzliny či nič nevraveli

helga9
19. júl 2019

@hracka123 áno mam dva nevidím si to dobre neviem tak nadvihnut ruku. Vybrali uzliny ale neviem koľko.

hracka123
19. júl 2019

@helga9 nepovedali ty pooperačné histologii aké boli mne to povedali pri vizite

jankastraza
19. júl 2019

@helga9 Aj ja sa pridavam k dievcatam ,velmi sa tesim,ze to uz mas za sebou a zvladas to fakt statocne 😀❤

jankastraza
19. júl 2019

@hyta dakujem Ti ❤ ja som pozitivny clovek ,ale aj bojazliva,moc mi pomaha,ze ste tu a mozeme pokecat ,som rada,ze vas mam ❤

jankastraza
19. júl 2019

@hracka123 vcera som mala stret.s onkologickou a este nemala vysledky ct a magnetickej,ale zatial je taky plan,ze ma dokonca pustili na dovolenku kvoli detom,mame sa vratit 8.8.a hned nabehnem na chemo 5mesiacov,mam 2 nadory,jeden 2cm v prsniku a 1 zvacsena bolava uzlina skoro pod pazuchou,nepozdava sa im,preto mi maju dat silnu chemo,vraj 3 chemo nejaka normalna ch. a tie 4x ostatne nejake zabijaky..a potom by ma mala cakat full mastektomia,dr ktory mi to navrhol mi povedal takto,ze dievca ved vy ste uplne rovna ako doska,to sa nam neoplati vyberat,lepsie je cela mastektomia a potom raz rekonstrukcia..takze pojdu obidve lentilky fuc..

jankastraza
19. júl 2019

@hracka123 dr hned povedal ze obidva 😨 mam len v 1 ,ale on mi to tak vysvetlil,ze som rovna ako doska,ze nema zmysel ma jazvit vyberanim... zvlastne mi bolo,ze to tak vysvetlil,ze kedze som taka stavba tela,tak ze rovno obidva odfiknut,samozrejme urcite vie,co robi... ja som aj rada,no...rada ako rada,v tejto shitovej situacii... co uz narobim,ale v tom zmysle,ze mame v genoch aj starka aj mamina rak prsnika BRCA 1 a BRCA 2 ,mamina skoncila chemo v decembri tiez sa lieci,takze asi kvoli buducnosti lepsie oba ☹❤❤❤

hracka123
19. júl 2019

@jankastraza aký typ nádoru máš?

jankastraza
19. júl 2019

@hracka123 dufam to napisem spravne lebo som v Uk,duktalny karcinom, hormonalne pozitivna,s pravdepodobnou metastazou v lymfatic.uzlinach,lebo po biopsii si nie su stale isti..povedali mi ze vcasne stadium,od strachu som sa nechcela pytat kolke, len hlavne ze je vcasne,nieco s cislom 3,ale povedal mi ze to nie je stadium 3,ale typ? musim sa vsetko popytat,lebo dr len hr hr tak si vsetko uz pisem a budem sa nabuduce okamzite pytat

hracka123
19. júl 2019

@jankastraza tak to máš ako ja

mata9522
Autor odpoveď zmazal
mata9522
Autor odpoveď zmazal
hracka123
19. júl 2019

@mata9522 podľa čoho sa určujú stadia

mata9522
Autor odpoveď zmazal
hracka123
19. júl 2019

@mata9522 aj uzliny máš chytene

helga9
19. júl 2019

@mata9522 Dr povedal ze chemo pomohlo ze sa to tak dobre stiahlo takze to išlo hladko a vybrali uz len nejaký maly nález. No pomaličky začínam cvicit.

mata9522
Autor odpoveď zmazal
mata9522
Autor odpoveď zmazal
jankastraza
19. júl 2019

@hracka123 ano? Tak sme v tom spolu 😔😔❤