Chemoterapia po mastektómii prsníka
Ahojte, mám 24 rokov, a pred necelými dvoma mesiacmi mi diagnostikovali karcinóm ľavého prsníka. Doktor na chirurgii odporúčal vybrať celú prsnú žľazu, lebo je to istejšie. Keby som chcela prsník ponechať, najskôr by som musela podstúpiť chemo, aby sa nádor zmenšil, ale nezaručil mi, že to pojde. Takže som ani nerozmýšľala. Podstúpila som teda kožu šetriacu mastektómiu (tzn. ostala mi aj koža a bradavka), len som polovičný chlapec 👦
Pred operáciou mi teda onkologička povedala, že aký bude postup, vraj to vyzerá tak že po operácii bude nasledovať chemoterapia, 6 ciklov - 3x FEC - 3x docetaxel, potom liečba ozarivanim
@helga9 Aj ja sa pridavam k dievcatam ,velmi sa tesim,ze to uz mas za sebou a zvladas to fakt statocne 😀❤
@hyta dakujem Ti ❤ ja som pozitivny clovek ,ale aj bojazliva,moc mi pomaha,ze ste tu a mozeme pokecat ,som rada,ze vas mam ❤
@hracka123 vcera som mala stret.s onkologickou a este nemala vysledky ct a magnetickej,ale zatial je taky plan,ze ma dokonca pustili na dovolenku kvoli detom,mame sa vratit 8.8.a hned nabehnem na chemo 5mesiacov,mam 2 nadory,jeden 2cm v prsniku a 1 zvacsena bolava uzlina skoro pod pazuchou,nepozdava sa im,preto mi maju dat silnu chemo,vraj 3 chemo nejaka normalna ch. a tie 4x ostatne nejake zabijaky..a potom by ma mala cakat full mastektomia,dr ktory mi to navrhol mi povedal takto,ze dievca ved vy ste uplne rovna ako doska,to sa nam neoplati vyberat,lepsie je cela mastektomia a potom raz rekonstrukcia..takze pojdu obidve lentilky fuc..
@hracka123 dr hned povedal ze obidva 😨 mam len v 1 ,ale on mi to tak vysvetlil,ze som rovna ako doska,ze nema zmysel ma jazvit vyberanim... zvlastne mi bolo,ze to tak vysvetlil,ze kedze som taka stavba tela,tak ze rovno obidva odfiknut,samozrejme urcite vie,co robi... ja som aj rada,no...rada ako rada,v tejto shitovej situacii... co uz narobim,ale v tom zmysle,ze mame v genoch aj starka aj mamina rak prsnika BRCA 1 a BRCA 2 ,mamina skoncila chemo v decembri tiez sa lieci,takze asi kvoli buducnosti lepsie oba ☹❤❤❤
@jankastraza aký typ nádoru máš?
@hracka123 dufam to napisem spravne lebo som v Uk,duktalny karcinom, hormonalne pozitivna,s pravdepodobnou metastazou v lymfatic.uzlinach,lebo po biopsii si nie su stale isti..povedali mi ze vcasne stadium,od strachu som sa nechcela pytat kolke, len hlavne ze je vcasne,nieco s cislom 3,ale povedal mi ze to nie je stadium 3,ale typ? musim sa vsetko popytat,lebo dr len hr hr tak si vsetko uz pisem a budem sa nabuduce okamzite pytat
@jankastraza tak to máš ako ja
@hracka123 ano? Tak sme v tom spolu 😔😔❤

@helga9 Jedz a pi veĺa vody,dodá ti energiu a oddychuj.Ten drén občas pichne pri pohyboch ale vydrž.