icon

Chemoterapia po mastektómii prsníka

paj333
6. dec 2016

Ahojte, mám 24 rokov, a pred necelými dvoma mesiacmi mi diagnostikovali karcinóm ľavého prsníka. Doktor na chirurgii odporúčal vybrať celú prsnú žľazu, lebo je to istejšie. Keby som chcela prsník ponechať, najskôr by som musela podstúpiť chemo, aby sa nádor zmenšil, ale nezaručil mi, že to pojde. Takže som ani nerozmýšľala. Podstúpila som teda kožu šetriacu mastektómiu (tzn. ostala mi aj koža a bradavka), len som polovičný chlapec 👦
Pred operáciou mi teda onkologička povedala, že aký bude postup, vraj to vyzerá tak že po operácii bude nasledovať chemoterapia, 6 ciklov - 3x FEC - 3x docetaxel, potom liečba ozarivanim

puf83
19. júl 2019

@hracka123 tbl emegar, po prvej ti bolo ako??

helga9
19. júl 2019

@puf83 ja som mala granegis a nebolo mi zle ani raz.

hracka123
19. júl 2019

@puf83 a ja má take. Jeden deň bolo zle tak uvidim

puf83
19. júl 2019

@helga9 na budúce budeme pýtať iné, aj keď nerozumiem prečo jej doktorka automaticky nedala druhé keď jej spomínala že jej bolo zle

helga9
19. júl 2019

@puf83 mne pred štvrtou chemo dali infuzku s C a B vitamínom a ja som nevedela ze som dostala štvrtú dávku podľa mna tie vitamíny mi veľmi pomohli. Ja som čítala o tom intravenoznom céčku ze pomaha pacientom lepsie zvládnuť chemo len prečo to Dr nedávajú?

helga9
19. júl 2019

Baby to vyberanie drenov boli to?

ragulca
19. júl 2019

@helga9 neboli... mne kázali zakaslat a tak vybrali, nič som necítila, len som sa divila, že jaky dlhy kus bol vo mne strceny...
Ja som potom ešte aj tak chodila na punkcie, lebo furt sa mi tvorila tekutina a ani to nebolelo, doteraz to mám celé akokeby necitlive

helga9
19. júl 2019

@ragulca uff no nech uz som doma

romiada
19. júl 2019

@helga9 taku "rehabku" dali aj mojej mame 😟😞....az teraz po 5.chemo jej uracili kuknut na'ruku a ze s tym opuchom ruky treba nieco robit. Tak jej predpisali aspon ten rukavnik ako spomenula @sabova

romiada
19. júl 2019

@puf83 vedela by si mi prosim sem poslat tie cviky na foto ?🙏❤ vytlacim a dam ich mame

romiada
19. júl 2019

@puf83 tak citam akurat dalej...tak pozriem ako pise @helga na'stranke ligy a vytlacim 😉
Inac moja mamina vzdala včera hold sestrickam co davaju chemo.....povedala ze tam lietaju teda riadne a su este aj mile. Ze klobuk dole teda....a ze vcera tam mali aj dost mladych mužov s rak.😖

puf83
20. júl 2019

@helga9 to si si sama pýtala tie vitamíny alebo ti to oni navrhli?? Neviem prečo to nedávajú každému ani ženy v čakárni nespominali že by niečo také dostali

helga9
20. júl 2019

@puf83 to mi dali lebo som odpadla ale myslim ze mi to veľmi pomohlo

puf83
20. júl 2019

@romiada jasné není problém, len neviem kde ich ma mama odložené a nechcem ju budiť keď jej bolo zle, keď sa vrátim s práce od fotím....

puf83
20. júl 2019

@romiada PS prepáčte baby nestíham čítať všetko.....

hyta
20. júl 2019

@helga9 Super, tak nech v tom mrazáku tá potvora odpočíva už na veky.❤

sabova3
20. júl 2019

@romiada ahoj.tak ja som konečne začala chodiť na lymfomasaz.uz týždeň chodím,a ešte jeden týždeň.zatial nevidím žiadnu zmenu.

helga9
20. júl 2019

A este taká vec žiadna epiteza nic mi nedal. Tu fyzio poslali keď som to spomenula.

hyta
20. júl 2019

@helga9 Pri dnešnom zdravotníctve sa musíš asi všetkého sama dožadovať....

mata9522
Autor odpoveď zmazal
helga9
20. júl 2019

Od stredy rana do dnešného rana sme podotýkam absolutne nikto nedostali ani kúsok zeleniny. Ani jedno okrzielko uhorky alebo paradajky vôbec ale vôbec nic.

hyta
20. júl 2019

@helga9 No pekne, tiež som ažila v nemocnici, že pani čo mala ťažkú cukrovku,tak dostala na večeru dukátové buchtičky.

romiada
20. júl 2019

@sabova3 a to sa moze s odstupom času? Mame povedali že ked nema lymf.uzliny pod pazuchou ze nesmie chodit na masaz.

helga9
20. júl 2019

@hyta no moja spolubývajúca ma alergiu na mlieko a zemiaky a dostala zemiakovú polievku a na večeru a raňajky maslo a syr a prílohu k masu zemiaky. Takze chodila jak na klavíri to reklamovať

hracka123
20. júl 2019

@helga9 ešte tá nepustili domov

helga9
20. júl 2019

@hracka123 neviem co je ale nebola vizita všetci postávajú na chodbe a čakajú lebo viacerí by mali ist dnes domov

helga9
20. júl 2019

No idem domov az zajtra vcul bola len vizita ze no zajtra. Tak zajtra.

sabova3
20. júl 2019

@romiada no toto som nepočula.mne len povedali,že keď budem po liečbe tak môžem.a ja mám tiež vybratu jednu uzlinu.

nori21
20. júl 2019

@helga9 Ruka nebolí?Ten rez je velký?

helga9
20. júl 2019

@nori21 ahoj ruka neboli. Vybrali mi dreny aj kanylu to je úľava vcul sa cítim dobre. Rez nemám moc veľký a takú čiarku len. Ramenom hýbem celkom dobre trochu ruku musim pocvicit.