Chemoterapia po mastektómii prsníka
Ahojte, mám 24 rokov, a pred necelými dvoma mesiacmi mi diagnostikovali karcinóm ľavého prsníka. Doktor na chirurgii odporúčal vybrať celú prsnú žľazu, lebo je to istejšie. Keby som chcela prsník ponechať, najskôr by som musela podstúpiť chemo, aby sa nádor zmenšil, ale nezaručil mi, že to pojde. Takže som ani nerozmýšľala. Podstúpila som teda kožu šetriacu mastektómiu (tzn. ostala mi aj koža a bradavka), len som polovičný chlapec 👦
Pred operáciou mi teda onkologička povedala, že aký bude postup, vraj to vyzerá tak že po operácii bude nasledovať chemoterapia, 6 ciklov - 3x FEC - 3x docetaxel, potom liečba ozarivanim
Ahojte dievčatá čo máte nové nič nepisete
Zajtra pôjdem domov,dnes ešte nepustia ma.Ale strašne teplo je tu.
Zienky ja pozeram nejaku temu chemo a slnko a nikde som nenasla vyslovene zakaz. Iba pri rakovine kože. Pozeram to preto ze mamina chce ist poobede s nami na kupalisko. Blbe nasledky po 5 chemo jej uz ustupili tak nechce byt zavreta doma. Ani ja nechcem aby sa citila izolovana, tak som jej navrhla po 15tej hodine ze pojdeme a ze najdeme miesto v tieni a bude s klobukom. Co myslite? Moze jej to nejako ublizit? Ja som zastancom toho ze ak sa citi dobre tak je to ok. A mam pocit ze je horsie na psychiku ked len sedi doma ako ked to takto riskne.
Ja som mala po mastektomii 2 dreny - jeden mi vybrali pri prepustani, druhy po mesiaci ☹
@jankastraza ahoj už dovolenkujes kam ste išli?
@hracka123 ahoj, dakujem za opytanie, tieto dni mam nabite,nepisem,ale vas sledujem 😍 letime na menorcu 1.augusta,pustili ma doktori jupiii,na tyzden a 15.8 zacnem 1 chemo juuj,akurat na narodeniny mojho syna ,ale co uz nevadi,oslavime dodatocne 😎😍 dokonca vcera mi sestricka volala,ze ct aj magneticka v poriadku tak velmi sme sa vsetci tesili konecne po tych hnusnych dnoch cakania,ze co najdu a ty sa mas ako? ❤
@jankastraza ja som mala v pondelok chemo tak to predychavam 12.8mam 3chemo fuj hrôza u z teraz mi je zle
@jankastraza aj ja mam dceru augustovu 😉16.8....levica...aj vlasami aj povahou 😂
A inak hned v ten den chemo Ti este nebude zle. Ono to nastupi na cca 2 den po chemo. To aj moja mama si naplanovala "rande" s kamoskou na kave v štyle, že rychlo kym mi nie je blbo a naprd.
@hracka123 mama skoro nič....len ribezlovy dzus a lahku zeleninovu polievku....aj to sa donutila nasilu. A to ma take stavy ze'prvy den po chemo moc cika (10x za noc hore), potom dalsi ju boli brucho (nemoze na velku potrebu), nastupi nechut do jedla, biely jazyk a bolia ju nohy a nechty na rukach

@hracka123 dievčatá to je teplo