Chemoterapia po mastektómii prsníka
Ahojte, mám 24 rokov, a pred necelými dvoma mesiacmi mi diagnostikovali karcinóm ľavého prsníka. Doktor na chirurgii odporúčal vybrať celú prsnú žľazu, lebo je to istejšie. Keby som chcela prsník ponechať, najskôr by som musela podstúpiť chemo, aby sa nádor zmenšil, ale nezaručil mi, že to pojde. Takže som ani nerozmýšľala. Podstúpila som teda kožu šetriacu mastektómiu (tzn. ostala mi aj koža a bradavka), len som polovičný chlapec 👦
Pred operáciou mi teda onkologička povedala, že aký bude postup, vraj to vyzerá tak že po operácii bude nasledovať chemoterapia, 6 ciklov - 3x FEC - 3x docetaxel, potom liečba ozarivanim
@tilly ahoj, pisala som ti par dni dozadu spravu, ale neodpisujes,dufam ti dosla.. ohladom tej knizky, napis,nech ti mozem za tu knizku poslat koruny,tesim sa na nu 😍 a inak dufam,ze sa mas fajn ❤
@jankastraza ďakujem veľmi pekne 😘, tebe prajem skoré uzdravenie a mamine nech to vydrží navždy
Musíme veriť že sa to stabilizuje ukludni nastavia liečbu a život ide ďalej, no budeme múdrejší keď pôjdeme na chemo
Fuj baby to je hic. Zajtra tak isto a piatok este viac
@jankastraza ježiš, ešteže píšeš, zabudla som
Som po opke,s lekarom budem hovoriť až zajtra.Od narkózy mi bolo zle čo minule vôbec ale bolesti nemám.
@jankastraza poviem ti úprimne mam panicky strach stoho že aj mňa diagnostikuju no hmmm kto by nemal, dúfam že si správne pochopila že sa teším stoho že je zatiaľ OK tvoja mamina, písala som to v rýchlosti prepáč,
Teraz som bola na preväz,uz som normalne jedla.Bola som vybrať pooperačnú epitézu.Budem cvičiť.Povedali,že zajtra alebo v sobotu pôjdem domov.

@jankastraza určite ti budu robit počas liečby kontrolné vyšetrenia ci liečba zaberá. Ja som dokonca po dvoch cykloch išla na sono na vlastnú žiadosť ze si za to vyšetrenie zaplatim a Dr bola taká ochotná ze mi sono urobila s vetou ze občas musí urobit dobrý skutok.