Chemoterapia po mastektómii prsníka
Ahojte, mám 24 rokov, a pred necelými dvoma mesiacmi mi diagnostikovali karcinóm ľavého prsníka. Doktor na chirurgii odporúčal vybrať celú prsnú žľazu, lebo je to istejšie. Keby som chcela prsník ponechať, najskôr by som musela podstúpiť chemo, aby sa nádor zmenšil, ale nezaručil mi, že to pojde. Takže som ani nerozmýšľala. Podstúpila som teda kožu šetriacu mastektómiu (tzn. ostala mi aj koža a bradavka), len som polovičný chlapec 👦
Pred operáciou mi teda onkologička povedala, že aký bude postup, vraj to vyzerá tak že po operácii bude nasledovať chemoterapia, 6 ciklov - 3x FEC - 3x docetaxel, potom liečba ozarivanim
Babi 3 chemo zriekla fuj hnus
@hracka123 ahoj, vsetky budeme na teba mysliet,aby ti bolo co najlepsie ako sa da po chemo
baby a ked do vas tecie chemo, aj to citite ? asi sprosta otazka ,ale kedze este do mna nikto nic nenalieval,tak si to neviem predstavit,ci je to studene,al teple ..
inak taka pikoska.. platim si zivot.poistku dlhe roky a mala som tam incl aj terminalne choroby,tak som tam volala a mila pani ma zrusila,ze s tym nech im nevolam,ze rak.prsnika ked mam,tak ze vyplatia len ak budem mat od dr potvrdene,ze mi davaju 12 mesiacov zivota ci menej 😨🙄 tak mi zazelala,ze sa mam vyzdraviet a uz im nemam volat 😨
@jankastraza je to hnus len keď sa na to pozriem mi je zle neviem ale ja nič necítim keď to tečie len nervy mám stoho
@jankastraza nie je to vôbec sprostá otázka, aj ja som sa nad tým zamýšľala. Necítiš to.
@larike dakujem 😍 ach jaj neviem sa dockat 😅
@hracka123 ja budem taka ista ako ty a ja este extra budem kvasit dlhsie tam kvoli tej studenej ciapke,ale povedala som si,ze aspon to skusim,akurat dneska ma kamoska pride podstrihnut tak dopostupna kratsie okolo tvare,vlasy som mala cely zivot dlhe juuj ale co uz,to je len mala dan ,hlavne nech sme zdrave a vlasky nam dorastu a este pevnejsie...len to chce kurnik sopa cas a ja trpezliva moc nie som 😢 dufam vy ste baby trpezlivejsie ako ja ❤
@jankastraza ani ja som nie trpezlivá už chcem mať po všetkom. Kedy máš tú prvú chemo?
@helga áno, iba umŕtvia. Ale ja som poprosila o oblbovák inak by som to nezvládla. Nepamätám si presne koľko to trvalo možno 20 min. Pamätám si iba, že som v kuse rozprávala. Samotný zákrok som vôbec nevnímala. Po zavedení sa ide na röntgen, aby skontrolovali či je to ok. Ale ja mám PICC nie port. Rozmýšľaš, že by si si ho dala?