icon

Chemoterapia po mastektómii prsníka

paj333
6. dec 2016

Ahojte, mám 24 rokov, a pred necelými dvoma mesiacmi mi diagnostikovali karcinóm ľavého prsníka. Doktor na chirurgii odporúčal vybrať celú prsnú žľazu, lebo je to istejšie. Keby som chcela prsník ponechať, najskôr by som musela podstúpiť chemo, aby sa nádor zmenšil, ale nezaručil mi, že to pojde. Takže som ani nerozmýšľala. Podstúpila som teda kožu šetriacu mastektómiu (tzn. ostala mi aj koža a bradavka), len som polovičný chlapec 👦
Pred operáciou mi teda onkologička povedala, že aký bude postup, vraj to vyzerá tak že po operácii bude nasledovať chemoterapia, 6 ciklov - 3x FEC - 3x docetaxel, potom liečba ozarivanim

jankastraza
16. aug 2019

@hracka123 ja ani neviem ty mas kolko r a mas deti? ❤

hracka123
16. aug 2019

@jankastraza mám 42 a mám už 21 ročného syna

jankastraza
16. aug 2019
helga9
16. aug 2019

@jankastraza zajtra bude lepsie uvidis

jankastraza
16. aug 2019

@helga9 dakujem ti moja boze ako to pomaha,ked tak niekto napise,ze bude lepsie ..

jankastraza
16. aug 2019

@sabova3 Janka tebe tiez dali ako mne tie cervene a ty si ich kolko zobrala? Tiez zo 3-4 po 3tyzdnoch ? Tiez ti dali najsilnejsiu davku? Mne povedali ze mi tak dali lebo ze som mlada,ze zvladnem,tak ci aj tebe tak...

hracka123
16. aug 2019

@jankastraza a už ty je lepšie ja by som teraz zase len jedla všetko čo vidím a len kyslé veci

larike
16. aug 2019

@jankastraza toto isté povedali aj mne, hlavné zložky boli Doxorubicin, Docetaxel, Cyklofosfamid.

larike
16. aug 2019

@jankastraza Doxorubicin bol červený

helga9
16. aug 2019

@jankastraza jasne ze bude. Tiež som mala doxorubicin a cyklifosfamid ci tam bolo este niečo viac si nepamätám lebo tých zložiek tam bolo viac popísaných.

hracka123
16. aug 2019

@helga9 ešte dovolenkujes

helga9
16. aug 2019

@hracka123 uz sme doma

sabova3
16. aug 2019

@jankastraza áno Janka,ja som mala tak isto po štyri červené injekcie po troch týždňoch.dostala som štyri chemo.

jankastraza
17. aug 2019

@hracka123 jej to je dobre ze koonecne mas chut jest po tolkych dnoch,uz bude lepsie teraz

jankastraza
17. aug 2019

@helga9 aha ja mam tiez cyklofosfamid a epirubicin

hracka123
17. aug 2019

@jankastraza ako ty je lepšie?

nori21
17. aug 2019

Dostanem 6 chemo,3 FEC,3 DCT radioterapiu ešte neviem potom sa to vyrieši,som her2 pozit,ale ER 20%PR nič,Ki 67 20%.V pondelok idem na CT keď dostanem výsledky móžem začať.Budem chodiť do súkr.ambulancie do Trebišova lebo z Košíc ma poslali tam.

jankastraza
17. aug 2019

@hracka123 ahoj celkom dobre dneska,upratujem skrine ,klepe ma z tych steroidov co mam proti nevolnosti,ale aspon pomahaju,mam radio nahlas a sa tu rehocem ze ma klepe podla hudby no uzas 😅dokazala som zjest banan a ovsene vlocky s bananom,semiacka a s vodou tak som rada

jankastraza
17. aug 2019

@nori21 tak to ti drzim moc palce,sme na tom podobne 💓

peter952
Odpoveď bola odstránená
peter952
Odpoveď bola odstránená
jankastraza
17. aug 2019

@peter952 ano viem,dakujem ti, keto som brala,teraz som trosku upustila,ale dodrziavam co mozem, cukry vysadene,vdaka

hracka123
17. aug 2019

@jankastraza úplne si vysadila cukry?

jankastraza
17. aug 2019

@hracka123 ked som sa v juni dozvedela tak som vtedy zacala okamzite keto dietu,ale kedze som chodila do prace na bicykli a fyzicky vela bolo tak som to nedokazala dodrzat uplne schudla som vtedy 3kg za tyzden a pol hruza ,tak sa vyhybam uplne slakostiam teraz a jem len zdravsie ale tieto 3dni malo

peter952
Odpoveď bola odstránená
hracka123
Autor odpoveď zmazal
helga9
17. aug 2019

@peter952 kde berieš tu istotu ze co tu pises pomaha? Tiež som sa nato zamerala a bohužiaľ je to s tými štúdiami tak ze v jednej je jedzte toto a v druhej toto. Ty tvrdíš ze mäso jest tak prečo mäso tvrdia ze nejesť hlavne hovädzie aj bravčové len sem tam kuracinu a rybu. Cukry? Jasne ze sú vo všetkom / v úvodzovkách/ tak co prestaneme jest ovocie? Keď to sa odporúča? Nie je nato jednotný názor

peter952
Odpoveď bola odstránená
peter952
Odpoveď bola odstránená
helga9
17. aug 2019

@peter952 v prvom rade ak by teraz onko pacienti prešli na keto počas aktívnej liečby je to pre telo šok ktorý si nemôžme dovoliť chápeš chudnúť nepripadá do uvahy potrebujeme jest co je pri liečbe dosť problematické a to by si vedel keby si bol pacientom tak si uz svoje rady dávaj niekde inde. Ja netvrdím ze nechceš pomôct ale nás tu zbytočne otravujes. Keď uz teda ja mam nádor / pardon mala som/ živený hormónmi ktoré produkujú moje vaječníky a nadoblicky takze tažko by zmena stravy zničila moj nádor a ja by som sa vyliečila. Chápeš co ti tu vysvetľujem nemám rakovinu pretože som zle jedla to je téma pre tých co maju rakovinu gastro systému a preto píš svoje príspevky prisluchajucemu fóru ale jedno je iste zdravú stravu treba ale zdravú ja chápem pod pojmom nestriekanu a GMO a tieto veci lebo škodí nam to a nie ovocie ci zelenina ale chemické veci ktorými sa ošetrujú atd.Pochopil si to? Toto je fórum rakoviny prsníka a vaječníkov!!!!