Chemoterapia po mastektómii prsníka
Ahojte, mám 24 rokov, a pred necelými dvoma mesiacmi mi diagnostikovali karcinóm ľavého prsníka. Doktor na chirurgii odporúčal vybrať celú prsnú žľazu, lebo je to istejšie. Keby som chcela prsník ponechať, najskôr by som musela podstúpiť chemo, aby sa nádor zmenšil, ale nezaručil mi, že to pojde. Takže som ani nerozmýšľala. Podstúpila som teda kožu šetriacu mastektómiu (tzn. ostala mi aj koža a bradavka), len som polovičný chlapec 👦
Pred operáciou mi teda onkologička povedala, že aký bude postup, vraj to vyzerá tak že po operácii bude nasledovať chemoterapia, 6 ciklov - 3x FEC - 3x docetaxel, potom liečba ozarivanim
@puf83 mamina pokial je to mozne nech sa pýta na FRA operaciu tak sa to vola robí sa to v Ba a este lepsie ak by sa Vam podarilo do Ostravy vybaviť na kybernetický nôž. Tento nôž odporúčam prečítaj aj na internete je to omnoho účinnejšie a šetrnejšie co sa týka pooperacneho stavu. Na Tom FRA bola moja známa a predtým bola na klasickej opke povedala ze na opku keby vedela ze je toto tak nejde. Nech nejde na klasickú opku. Pozistuj keby niečo napíš mi ja sa opýtam na podrobnosti tej mojej známej.
V utorok idem na prvé chemo.
@zuzap33 to mas zaberacku deti v predpubertalnom veku ,ale neboj sa,ked uz ti stanovia liecbu,bude vsetko lepsie a presne tak medicina pokrocila a vyliecis sa teraz uz je liecba uspesna
Janka aj Tebe VSETKO LEN TO NAJLEPSIE 🌹🌹🌹a dakujem Ti tiez a aj Vam dievcata 🤗❤
Aj ja dufam romiada ze vsetko ok s maminou ,urcite su len odcestovani a este bola jedna velmi zlata pani kedysi na zaciatku pisala bola velmi pozitivna mam ju rada musim zistit ako sa volala mala pred chem.dlhe vlasy pod pas a liecbu zvladala perfektne aj o vnucika sa starala by ma zaujimalo ako sa jej dari skusim ju oznacit
Este som vam chcela poradit,ale to uz mate asi vsetky preskusane,mne robi velmi dobre na zaludok Roibos caj,ale ziadny ze z obchodu,musi byt z cajovne nejaky ochuteny s ruzami al podobne nema tein a ma protirakovin.ucinky ,vela vit.a je hlavne lahky na zaludok,ked mame zle pachute,lebo napr ja vypijem denne len 1kavu rano,1 zeleny caj a viac uz nechcem spekulovat z kifeinom,ci teinom...tak aj bez medu lahodny ak mate cajovnu v meste,ja vzdy nabehnem v Ziline do cajovne na cely rok si vzdy nakupim do zasoby..Roibosy,green teas vselijake...
@puf83 je mi to uprimne luto s maminkou,chemo jej to urcite zmensi 😔❤
@jankastraza ďakujem 😘
@jankastraza ja tiež verím že bude dobre, ja sa nevzdám a urobím všetko preto
@puf83 celkom urcite bude dobre,o tom nepochybuj ani ja o tom nepochybujem 💓
Sherinka17 ako sa mate ? 💓
@jankastraza volá sa sherinka.ona tu už nechodí.
Ahoj, no chodim do prace, som ekonomka. Neviete či budem môcť pracovať počas liečby? Mám skrátený úväzok na 4dni. Ako dlho sa asi budem zotavovat po operácii? Ešte to tam nikto nevie okrem jednej kolegyne, neviem ako a kedy to oznamit šéfovi
Vysledky z biopsie su zajtra, ale bohuzial sono a mamografia boli uz jasne
@sabova3 Janka a mas na nu nej kontakt? Verim,ze je v poriadku,len sem teda nechodi ,samozrejme ze by som ju neotravov.len ci nevies,ako sa jej dari ,Jani a aj ty si mala nieco podobne ze akoby obareny hrtan a pazerak? Predpokladam ze to z chemo fuj len nech sa ni to nezhorsi..
@jankastraza presne aj ja to mám akoby obarený hrtan
Jedna 23x18 a druha 16x8mm