icon

Chemoterapia po mastektómii prsníka

paj333
6. dec 2016

Ahojte, mám 24 rokov, a pred necelými dvoma mesiacmi mi diagnostikovali karcinóm ľavého prsníka. Doktor na chirurgii odporúčal vybrať celú prsnú žľazu, lebo je to istejšie. Keby som chcela prsník ponechať, najskôr by som musela podstúpiť chemo, aby sa nádor zmenšil, ale nezaručil mi, že to pojde. Takže som ani nerozmýšľala. Podstúpila som teda kožu šetriacu mastektómiu (tzn. ostala mi aj koža a bradavka), len som polovičný chlapec 👦
Pred operáciou mi teda onkologička povedala, že aký bude postup, vraj to vyzerá tak že po operácii bude nasledovať chemoterapia, 6 ciklov - 3x FEC - 3x docetaxel, potom liečba ozarivanim

helga9
21. aug 2019

@zuzap33 ahoj u kazdeho je to individuálne ako zareaguje. Ja som mala najprv 4 cykly chema a potom opku. Počas chema som normalne pracovne fungovala nebývalo mi zle takze uvidis ako sa budeš cítiť ako ekonómka si myslim ze to v pohode zvládneš a mne robota psychicky pomáhala proste styk s ľudmi a cas ubehne no jedno s druhým. Po opke som po týždni uz zas normalne fungovala. Som po mastektomii bolesti neboli žiadne. Všetko závisí od toho ako ti bude.

jankastraza
21. aug 2019

@hracka123 dakujem ti,aj ked ma netesi,ze to mas a moc ma to mrzi,na 2strane si ma ukludnila,lebo teda viem,ze je to z chemo... ako dlho to uz mas? ja 2dni,hadam to odoznie do zajtra...

hracka123
21. aug 2019

@jankastraza zo začiatku som to nemala a teraz po tretej chemo sa všetko sere aj oči suché aj hrdlo na figu neviem čo ešte príde chute strašné v treske by som sa aj kúpala a ešte aby nebolo málo musela som si dať Kinder čokoláda lebo mi až zle bolo ak by som si nedala to je strašné a ti ako

sabova3
21. aug 2019

@jankastraza ahoj.nemam na ňu žiadny kontakt,akurát mi raz napísala,že sa mám pridať k amazonkam na FB .tak som aj tam.

hracka123
21. aug 2019

@zuzap33 zajtra daj vedieť ako si dopadla s výsledkami.a manžel ti je oporou.

zuzap33
21. aug 2019

Manžel je z toho skoro viac vedľa ako ja, ale nedáva to veľmi najavo. Bol so mnou aj na biopsii, chcel ísť aj zajtra, ale ja som odmietla

hracka123
21. aug 2019

@zuzap33 ani nevrav aj u nás je to tak

mata9522
Autor odpoveď zmazal
hracka123
22. aug 2019

No dievčatá ja mám taký blbý deň nič sa mi nechce čo to

jankastraza
22. aug 2019

@miriam05 ahoj chcela si sa sem pridat?

jankastraza
22. aug 2019

@miriam05 predstav sa nam ,tiez ta teraz diagnostikovali? Drzim palce ❤ sme tu dobra parta,dievcata poradia,pomozeme si navzajom

jankastraza
22. aug 2019

@hracka123 to nic,neboj,prejde aj to, skus ako ja vsetky skrine od zakladu pretriedit..ale mne sa to lahko hovori,ked mam za sebou len 1chemo 🙄❤

jankastraza
22. aug 2019

@mata9522 to je strasne,to este aj na postel-kreslo musis cakat? Ja som minule prisla a vsetky boli volne mohla som si vybrat, sestricky mi nosili cajicky,kavicky, sendvic - anglicky fuj,ale aj tak potesi,dali mi na vyber aky chcem.. este aj satky tam mame si mozeme vybrat,tak o 2tt si vyberiem,lebo este nemam...

hracka123
22. aug 2019

@jankastraza to aku Miriam spominas

jankastraza
22. aug 2019

@zuzap33 presne toto mam aj ja doma s partnerom.. nie sme zobrati,ale budem ho volat muz... sme uz aj tak 12r spolu..ked ho vidim,ako na mna kuka, hladka ma po kolene, mam nervy vyzera akoby umieral,my teraz potrebujeme rozveselit a odreagovat a nie take ksichty.,..och ide ma rozhodit z neho..tak som doma zavelila a deti sa potesili, pojdeme si dneska pohladat do utulku nejake steniatko...nech nam dom rozveseli ..

jankastraza
22. aug 2019

@hracka123 ona pisala v podobnej diskusii a myslim,ze chcela,aby som ju sem oznacila,asi sa jej sem nedalo pridat sa... nevadi?

jankastraza
22. aug 2019

@sabova3 Jani, som nasla sherinku na amazonkach ,vyzera fantasticky je urcite vyliecena,juj tak strasne som sa potesila ,som jej pisala,neviem,ci odpise

jankastraza
22. aug 2019

Dievcata anniera a ragulca ako sa vam dari ? ❤❤

sabova3
22. aug 2019

@jankastraza a po akým menom

sabova3
22. aug 2019

@sabova3 pod

hracka123
22. aug 2019

@zuzap33 ako si dopadla?

zuzap33
22. aug 2019

@hracka123 no vysledky biopsie potvrdili invazivny duktalny karcinom v obidvoch ložiskách, už som stihla aj onko komisiu a ct pľúc, dnešný rýchlik

zuzap33
22. aug 2019

@jankastraza ja som doma oznámila, že v sobotu ideme pratat našu chalupu po starkých, ta je doteraz neobyvatelna

helga9
22. aug 2019

@zuzap33 ahoj treba zamestnať hlavu aby človek nerozmýšľal nad chorobou to dobre robíš trochu sa odreaguj. Ja som sa dala na bicyklovanie ficim si na biciku vietor vo vlasoch /parochni/ a ide sa jedna radosť zastavím pri krčme dám zmrzku a ide sa domov

hracka123
22. aug 2019

@zuzap33 tak ako ja tiez duktalny.a si hormonálne pozitívna a Her2mas aké? A aký máš ďalší postup?

zuzap33
22. aug 2019

@hracka123 obidve su hormonalne pozitivne, jeden estrogén na 95% a progesteron na 80a her negativny, druhy her ešte nevedia a estrogen 90 progesteron 60

hracka123
22. aug 2019

@zuzap33 máš už termín operácie?ja som tiež her2negativ.a hor pozitív.budes mať mastektómiu?a to Ki67 máš koľko s biobsie.

zuzap33
22. aug 2019

@hracka123 ešte sa lekári na komisii nezhodli čo ďalej, chirurg vraj najprv chemo a onkolog operovať. Tak neviem čo je lepšie. Čo je to ki? U jedneho mám 15-20% a druhy do 20%. Zatiaľ čakajú na her druheho a výsledok ct, sona a odberov

hracka123
22. aug 2019

@zuzap33 to ki67je že vraj aká je agresivita širenia nádoru helga to vie lepšie vysvetlit

zuzap33
22. aug 2019

@helga9 prosím vieš mi objasniť ki z biopsie?