Chemoterapia po mastektómii prsníka
Ahojte, mám 24 rokov, a pred necelými dvoma mesiacmi mi diagnostikovali karcinóm ľavého prsníka. Doktor na chirurgii odporúčal vybrať celú prsnú žľazu, lebo je to istejšie. Keby som chcela prsník ponechať, najskôr by som musela podstúpiť chemo, aby sa nádor zmenšil, ale nezaručil mi, že to pojde. Takže som ani nerozmýšľala. Podstúpila som teda kožu šetriacu mastektómiu (tzn. ostala mi aj koža a bradavka), len som polovičný chlapec 👦
Pred operáciou mi teda onkologička povedala, že aký bude postup, vraj to vyzerá tak že po operácii bude nasledovať chemoterapia, 6 ciklov - 3x FEC - 3x docetaxel, potom liečba ozarivanim
@zuzap33 ki67 je index agresie nádoru resp siritelnosti. Hodnota do 20 ze je Ok vyssie sú agresívne. Ja mam tiež 20 lobularneho a 10 duktálneho nakoľko mam zmiešaný. Tiez mam ako ty horm poz a her2 neg toto sú typ luminal A a vraj teda tie dobre nádory v úvodzovkách. Uvidis co ti naordinuju ja som najprv chemo potom opka a vcul zrejme este bude zabezpečovacia chemo taxolom a potom oziare.
@zuzap33 mne chirurg najprv odporučil chemo lebo ja som mala placku teda rozťahaný nádor a ta chemo ho vyzrala a potom po opke mi povedal ze to bola dobrá voľba lebo išlo to dobre odstrániť. Takze možno sa držať chirurga by bolo dobre predsa podľa nálezov vie co ide operovat a co mu pomoze dobre tu opku vykonať.
Ahojte dievčatá, dnes som bola na nákup. Kúpila som si parochňu, strih sa podobá na môj ale je o odtieň svetlejší, asi si zafarbím vlasy ešte nejakým šampónom, aby som si zvykla.
Vybrala som si novú epitézu už silikónovú, je perfektná, ale treba mi ešte podprsenku tá ktorú mi núkali nesedela mi. Kúpila som si aj šatky.Som pripravená.
Caute baby no ja som si myslela ze ta miriam ...sa chce ku nam pridat preto,lebo som mala na koniku taky prispevok kde sme si viacere pisali tiez o liecbe a pisala mi ze sa jej tam neda pridat ,tak som ju oznacila sem,lebo tu poradite,rozveselite,chcela som jej pomoct
@jankastraza kúpili ste steniatko
@hracka123 nemali ziadne steniatka 😪tu su tiez nehorazne drahe,chceli sme takto z utulku,ale maju len velmi velkych al starych hafanov ,inak musim povedat,bola som 1x v zivote v utulku,ale tazko mi bolo..takze musim teraz pobrowsovat kde ako zozeniem steniatko ,chceli by sme cierneho labradorika ,tu stoja od 1000 £ hore a plus vydavky 😱a to momentalne nemam 😂
@jankastraza a ozaj stým hrtanom máš ako?
@hracka123 a ty ako ? Ja este dnes ale trochu lepsie ako vcera malo pijem,vobec na to nedohliadam 😡ma tam tak skriabe stipe v hrtane a pazeraku ze ked prehltam chce ma napnut zakazdym fuj
Janka sabova3sherinka je na fb Andrea Aja Mackova to ani neviem,ci mozem takto napisat ? Radsej potom vymazem
@jankastraza ja sa nalievam cviklou a aronio .voda mi nejde.pijem ešte ríbezľový džús jedine to viem piť.dneska som na vlockach banánoch cucoriedkach
@hracka123 možno mi neveríte, ale ja roky nejem sladké. Žiadne čokolády, keksy, nesladim čaj. Koláč som dala toho roku jeden pri oslave a skoro mi sladké vyliezlo cez uši. Jem zeleninu, mäsko áno l, ale nič vyprážané a zbožňujem ryby. Aj dnes na večeru misku zeleninového šalátu so syrom. A dopadlo to na figu.
@jankastraza a ozaj vlásky držia?

Helga vieš to vysvetliť lepšie o helga je tu náš vzor a radca vie vo všetkom povzbudit