Chemoterapia po mastektómii prsníka
Ahojte, mám 24 rokov, a pred necelými dvoma mesiacmi mi diagnostikovali karcinóm ľavého prsníka. Doktor na chirurgii odporúčal vybrať celú prsnú žľazu, lebo je to istejšie. Keby som chcela prsník ponechať, najskôr by som musela podstúpiť chemo, aby sa nádor zmenšil, ale nezaručil mi, že to pojde. Takže som ani nerozmýšľala. Podstúpila som teda kožu šetriacu mastektómiu (tzn. ostala mi aj koža a bradavka), len som polovičný chlapec 👦
Pred operáciou mi teda onkologička povedala, že aký bude postup, vraj to vyzerá tak že po operácii bude nasledovať chemoterapia, 6 ciklov - 3x FEC - 3x docetaxel, potom liečba ozarivanim
@jankastraza nie nedala však to prejde malo pijem či aj za to nie ty čo piješ čo ty chuti?
@jankastraza no super máš šťastie že tam byvas
@helga9 tesim sa 😍
ano skoro kazdy vravi,ze prva ,druha byva ok a tretia chemo najhorsia fuj bojim..ja mam nastastie len 3cervene..ble a potom 4x tie s Herceptin, Pertuzumab,Trastuzumab aj sa to zle vyslovuje aj pise 😅 to je ten docetaxel ci zvlast mam misung z toho,nechcu ma s tym zatial zatazovat,ale vraj zaludok sa z toho ukludni ale kosti klby bolia,musim pozistovat tu v Uk,lebo na Svk vraj tato kombinacia liekov je este tazko dostupna,muzova sesternica je dr a vravela,ze mam stastie,ze mi to daju,vraj velmi uspesna liecba z toho je...a ty co sneska budes porabat? jaj vlastne asi v praci? my mame sviatok..tak kamosku pojdem kuk
@hracka123 a sa teda tie stavy zhorsuju ako u teba? si unavenejsia, zaludok horsie viac na vode ako po 1-2 ? kosti ta bolia? viem,ze si pisala ,ze zily,ruka,tam kde ti davali che. 😢
no vies,ja som mala tazke detstvo,vyrastala som bez ocina,po skole som okamzite odisla zit do talianska na skoro 3r,ale tam som sa citila stale v nebezpeci,lebo blondyna a vela Albancov tam bolo,mafie,fuj,potom sa mi zabila najlepsia kamaratka pri autonehode a jej sen bol vidiet Uk,tak som chcela ist omrknut a okamzite sa mi tam zapacilo,odvtedy tu zijeme je to vela rokov,na Svk je velmi tazky zivot,je neuveritelne co sa tam deje,smutime kvoli tomu,tu su ludia nevsimavi,nikto sa nestara do druhych a to sa mi paci,ale tiez musime makat,aby sme sa mali dobre,vy mate krasne domceky,my malicke,ale musime si to vazit
@mata9522 to je strasne,dufam poobede ti bude lepsie? 😢❤
@helga prepac zabudla som,ty teraz ako k dr? co bude nasledovat? tento tyzden nieco?
@hracka123 mne chuti teraz vsetko a akoby viac,aj voda zatial...
@jankastraza áno vikend ubehol veľmi rýchlo dnes uz práca. Môj Dr ma este tento tyzden dovcu takze idem v pondelok
@jankastraza hej čím viac chema mám som unavenejsia kosti má nebolia skôr svaly má bolia
@hracka123 to zvladnes, dolezite je ,ze nezvracias,nehnackujes,to by strasne vysilelo,ja ked citavam,cim vsetkym zeny prejdu,ake neziaduce ucinky mavaju,tak som v soku,my sme inak fit baby? vies coho sa ja bojim? to tzv.rozozrate hrdlo,hrtan,pazerak, co som mala hned po 1,tak sa bojim,ze po 2-3 mi to do krvi rozozerie a nebudem moct jest,ked uz po 1 som to mala? budem sa o tom s onkologickou teraz vo stvrtok rozpravat...
@jankastraza nooo to som zvedavá čo povie
@hracka123 ty si to mala az teraz po 3?
@hracka123 tie kvapky si davas do oci? povedz aj ty dr,ja skusim pozistovat,co mi poradi dr..
@jankastraza jasne kvapkam hej spýtam sa na to
@jankastraza docetaxel u nás je normalka. Neboj nerozozerie za tie tri týždne sa to zregeneruje tráviace orgány maju najlepšiu schopnosť sa rýchlo zregenerovať
@helga9 @jankastraza nesla som, volala som, ale nebrali, zajtra budem volat zase. Gynekolog robi az v stredu, aj tak si myslim, ze ma nepozru, kym krvacam. Vyzera to ako normalna menstruacia.

@jankastraza to si píš ze prídem. Som rada ze mas dobrý priebeh nech je aj naďalej mne po tretej bolo horsie