icon

Chemoterapia po mastektómii prsníka

paj333
6. dec 2016

Ahojte, mám 24 rokov, a pred necelými dvoma mesiacmi mi diagnostikovali karcinóm ľavého prsníka. Doktor na chirurgii odporúčal vybrať celú prsnú žľazu, lebo je to istejšie. Keby som chcela prsník ponechať, najskôr by som musela podstúpiť chemo, aby sa nádor zmenšil, ale nezaručil mi, že to pojde. Takže som ani nerozmýšľala. Podstúpila som teda kožu šetriacu mastektómiu (tzn. ostala mi aj koža a bradavka), len som polovičný chlapec 👦
Pred operáciou mi teda onkologička povedala, že aký bude postup, vraj to vyzerá tak že po operácii bude nasledovať chemoterapia, 6 ciklov - 3x FEC - 3x docetaxel, potom liečba ozarivanim

hracka123
Autor odpoveď zmazal
puf83
25. aug 2019

@helga9 áno viem čítala som že aj @ragulca by mohla skúsiť, no som zvedavá ako tie ženy dopadnú po kontrole, vyhrať jackpot a hneď kúpim tu mašinu nech pomáha ľuďom....

puf83
25. aug 2019

@hracka123 daj si do Google kyberneticky nôž Ostrava, a docitas sa všetko o tom

hracka123
25. aug 2019

@puf83 čítala som teraz idete kedy do bb

puf83
25. aug 2019

@hracka123 11.9 ideme, a ty??

hracka123
25. aug 2019

@puf83 ja idem 2.9joj tak sa mi už nechce až mi je zle keď tam mám ist

puf83
25. aug 2019

@hracka123 verím ti.....ale ty si bojovníčka tak to dáš..... No tak sa opäť nestretneme, idem prehovoriť mamu nech ide so mnou von není tu dáko teplo a slnko je kade aké aj pod mrakom aj vykukne

hracka123
25. aug 2019

Ahojte baby ako ste prežili nedeľu.u nás sa schyľuje k riadnej burkea dnes má tak boli ruka kde dávajú chemo.

helga9
25. aug 2019

@hracka123 ahoj cely den som makala v záhrade jak fretka.

mata9522
Autor odpoveď zmazal
jankastraza
25. aug 2019

Ahojte dievcata my sme uz naspat z plaze booze ako dobre ze sme isli ,tak rada by som vas tam mala s nami 😍

hracka123
25. aug 2019

@jankastraza tak super tak si vykupana riadne?máte to blízko?a ako sa cítiš?

zuzap33
25. aug 2019

@hracka123 návšteva a grilovacka u kamošky

helga9
26. aug 2019

@mata9522 nech to rýchlo prejde veď uz bola posledná ze? Po opke ak aj dajú zabezpecovacku ze ta uz nie je taká zlá. Však uvidím aj ja ze co mi dajú a ako mi bude.

helga9
26. aug 2019

@emjee ahoj ideš k Dr? Daj prosím ta vedieť co povedal však aj mna čaká tamoxifen

helga9
26. aug 2019

@sabova ahoj este si v nemocke?

hracka123
26. aug 2019

Ahojte tak ja zajtra na krv dúfam že bude v poriadku.

hracka123
26. aug 2019

@jankastraza ahoj no čo vlásky ešte držia?

sabova3
26. aug 2019

@helga9 čauko.este stále,v stredu idem domov konečne.zatial zmena žiadna.tak ale skúsila som.

helga9
26. aug 2019

@sabova3 do kelu to fakt? A povedali ti ci sa s tým este niečo dá robit?

nori21
26. aug 2019

Dnes som bola na krv, zajtra idem na prvé chemo.

helga9
26. aug 2019

@nori21 držím palce nech je hladký priebeh

hracka123
26. aug 2019

@nori21 ahoj aj sa bojíš čo ťa čaká po chemo?nevoľnosti atd.

helga9
26. aug 2019

Baby @romiada stále nic

jankastraza
26. aug 2019

@nori21 ahoj neboj sa,ja mam za sebou 1 chemo a pohoda,daju ti proti nevolnosti,ja som bola len prve 3dni viac unavena,ale zaroven moc aktivna zo steroidov co mi dali ale na 4den po uz uuplne normal fungujem ani ziadne bolesti,ziadne hnacky,zvracanie,asi ti nebude prve 2dni chutit jest,ale to prejde,ja po 3dni jem ako za cias tehulkovania 😅

jankastraza
26. aug 2019

@hracka123 ahooj ❤a ty sa ako citis? Zajtra na krv? Neboj bude dobra,no mne vlasy zatial drzia,neodleteli vcera 😅klobuk ich drzal pokope,ked sa vyliecime,prides ma pozriet,pojdeme pri more,aj helga slubila,mame to 2hodky autom a prekrasne plaze ,len more ja bojim ja neplavam,iba na Mallorce 😅iba v teplom

jankastraza
26. aug 2019

@helga9 ved toto skoda ze sme na nu nemali iny kontakt aspon na fb ,boze dufam sa jej maminke rapidne nezhorsilo 😭

hracka123
26. aug 2019

@jankastraza jasné že prídem mňa dnes bolí hlava ale to prejde

jankastraza
26. aug 2019

@emjee ahoj moja kamaratka co zije v Taliansku mi vcera pisala,ona mala rak prs v r 2014 a vyliecila sa a teraz krvaca zospodu 2mesiace tak sa boji ide na krv ,ale aj tak to nejako dlho nehala na kontrolu,len nemam odvahu ju sprdnut,aj mi to tajila 😏ty sa ako citis? My tiez budeme s Helgou brat co ty,no neviem sa dockat

jankastraza
26. aug 2019

@hracka123 tak to si ma potesila ,neda sa mi poslat fotka som chcela ze ake naadherne more bolo vcera,aby si dodrzala slub 😍
Ja znesiem vela,ale ked ma hlava boli to neznasam najviac,mna bolievala hlava od malicka 1den v tyzdni a bola som ako dieta u dr ale nic mi nezistili,teraz pred diagnozou raz za 3-4mes migrena ale taka ze musim lezat cely den a dalsi den ako znovuzrodena to vzdy tyzden pred menstruaciou,teraz ok asi chemo vyzrala vsetky neurony v hlave zaklopem si neboli casto,dala si si tabletku?