Chemoterapia po mastektómii prsníka
Ahojte, mám 24 rokov, a pred necelými dvoma mesiacmi mi diagnostikovali karcinóm ľavého prsníka. Doktor na chirurgii odporúčal vybrať celú prsnú žľazu, lebo je to istejšie. Keby som chcela prsník ponechať, najskôr by som musela podstúpiť chemo, aby sa nádor zmenšil, ale nezaručil mi, že to pojde. Takže som ani nerozmýšľala. Podstúpila som teda kožu šetriacu mastektómiu (tzn. ostala mi aj koža a bradavka), len som polovičný chlapec 👦
Pred operáciou mi teda onkologička povedala, že aký bude postup, vraj to vyzerá tak že po operácii bude nasledovať chemoterapia, 6 ciklov - 3x FEC - 3x docetaxel, potom liečba ozarivanim
Ahojte baby ako ste prežili nedeľu.u nás sa schyľuje k riadnej burkea dnes má tak boli ruka kde dávajú chemo.
Ahojte dievcata my sme uz naspat z plaze booze ako dobre ze sme isli ,tak rada by som vas tam mala s nami 😍
@jankastraza tak super tak si vykupana riadne?máte to blízko?a ako sa cítiš?
Ahojte tak ja zajtra na krv dúfam že bude v poriadku.
@jankastraza ahoj no čo vlásky ešte držia?
Dnes som bola na krv, zajtra idem na prvé chemo.
@nori21 ahoj neboj sa,ja mam za sebou 1 chemo a pohoda,daju ti proti nevolnosti,ja som bola len prve 3dni viac unavena,ale zaroven moc aktivna zo steroidov co mi dali ale na 4den po uz uuplne normal fungujem ani ziadne bolesti,ziadne hnacky,zvracanie,asi ti nebude prve 2dni chutit jest,ale to prejde,ja po 3dni jem ako za cias tehulkovania 😅
@hracka123 ahooj ❤a ty sa ako citis? Zajtra na krv? Neboj bude dobra,no mne vlasy zatial drzia,neodleteli vcera 😅klobuk ich drzal pokope,ked sa vyliecime,prides ma pozriet,pojdeme pri more,aj helga slubila,mame to 2hodky autom a prekrasne plaze ,len more ja bojim ja neplavam,iba na Mallorce 😅iba v teplom
@helga9 ved toto skoda ze sme na nu nemali iny kontakt aspon na fb ,boze dufam sa jej maminke rapidne nezhorsilo 😭
@jankastraza jasné že prídem mňa dnes bolí hlava ale to prejde
@emjee ahoj moja kamaratka co zije v Taliansku mi vcera pisala,ona mala rak prs v r 2014 a vyliecila sa a teraz krvaca zospodu 2mesiace tak sa boji ide na krv ,ale aj tak to nejako dlho nehala na kontrolu,len nemam odvahu ju sprdnut,aj mi to tajila 😏ty sa ako citis? My tiez budeme s Helgou brat co ty,no neviem sa dockat
@hracka123 tak to si ma potesila ,neda sa mi poslat fotka som chcela ze ake naadherne more bolo vcera,aby si dodrzala slub 😍
Ja znesiem vela,ale ked ma hlava boli to neznasam najviac,mna bolievala hlava od malicka 1den v tyzdni a bola som ako dieta u dr ale nic mi nezistili,teraz pred diagnozou raz za 3-4mes migrena ale taka ze musim lezat cely den a dalsi den ako znovuzrodena to vzdy tyzden pred menstruaciou,teraz ok asi chemo vyzrala vsetky neurony v hlave zaklopem si neboli casto,dala si si tabletku?