icon

Chemoterapia po mastektómii prsníka

paj333
6. dec 2016

Ahojte, mám 24 rokov, a pred necelými dvoma mesiacmi mi diagnostikovali karcinóm ľavého prsníka. Doktor na chirurgii odporúčal vybrať celú prsnú žľazu, lebo je to istejšie. Keby som chcela prsník ponechať, najskôr by som musela podstúpiť chemo, aby sa nádor zmenšil, ale nezaručil mi, že to pojde. Takže som ani nerozmýšľala. Podstúpila som teda kožu šetriacu mastektómiu (tzn. ostala mi aj koža a bradavka), len som polovičný chlapec 👦
Pred operáciou mi teda onkologička povedala, že aký bude postup, vraj to vyzerá tak že po operácii bude nasledovať chemoterapia, 6 ciklov - 3x FEC - 3x docetaxel, potom liečba ozarivanim

emjee
26. aug 2019

@jankastraza viac ako 4 roky

jankastraza
26. aug 2019

@emjee fuha, uvidime,co ti povedia ,drzim palce

cenculinka
27. aug 2019

Ahojte dievčatá...som v tejto téme nová, dg zhubný nádor vonkajšieho kvadrantu prsníka - pravý prsník. Som po operácii - parcialna mastektómia a včera som bola na prvej červenej chemo 😵 ešte 3 červené a potom nejaké 4 neviem aké chemo ma čakajú 🤔

hracka123
27. aug 2019

@cenculinka vitaj medzi nami.ako sa cítiš po chemo?

helga9
27. aug 2019

@cenculinka ahoj vitaj medzi nami. Prajem hladký priebeh po cheme.

mata9522
Autor odpoveď zmazal
helga9
27. aug 2019

@mata9522 ahoj hajzel jeden hnusný nech sa čím skor vyplaví sa natrapis chuda moje

hracka123
27. aug 2019

@mata9522 ahoj mňa tá 3 chemo tak oslabila proste nevládzem nič a to v pondelok uz mám 4chemo a ty už 8chemo veď to je hruza vela aj si zvracala

hracka123
27. aug 2019

@nori21 ahoj chemo už tečie?

jankastraza
27. aug 2019

@cenculinka ahoj vitaj medzi nami,dufame vsetky,ze budes mat hladsi priebeh chemo a co najmenej vedlajs.ucinkov,ja mam za sebou tiez len 1 zatial,po chemo ma caka mastektomia.

jankastraza
27. aug 2019

@mata9522 ahoj, este stastie,ze uz si mala poslednu ❤ ja si to nechcem predstavit bolest tela, netesim sa na to 😢❤

helga9
27. aug 2019

@jankastraza nemysli nato!!! Ja nato nemyslím radšej co ma este caka

hracka123
27. aug 2019

@jankastraza ahoj no ja som bola dnes na krv no žily pravdaže žiadne nakoniec zobrala s hanky skoro som ju kopla od bolesti a ty čo nové?

jankastraza
27. aug 2019

@hracka123 ahooj,vydrz moja,velky uspech je ze uz si zvladla 3,to je dolezite,musis byt silna,ja som tiez vystrasena,bojim sa,ako budem reagovat na dalsie 😥snazim sa presvedcit ten menej funkcny mozog momentalny,ze mam nej chorobu a vyliecim sa,kazdy den je krok k uspechu,knizku Rok amazonky si citala? Ak nie poslem ti,jedna zlata baba tu mi ju poslala,ta knizka vela pomoze a vela ulavi.
A aj zaludok mas stale na vode? Chut na kysle uz presla? Ja som vcera vecer o pol 10 varila sosovicovu polievku co som na nu chut dostala a aj som za riadny tanier zbastila 😱❤

hracka123
27. aug 2019

@jankastraza zjem aj ja všetko čo nezie mňa hej kyslé musím mať.musela som spraviť kyslú kapustu ako na vianoce.knizku má kamoška že vraj pozicia.dnes keď som si dala parochňu na hlavu jedna katastrofa ako strašiak do maku.

jankastraza
27. aug 2019

@helga9 no mas pravdu,stale stale sa snazim zamestnat,robim omnoho viac vsetko ako ked som o chorobe nevedela ze mam... a pomaha to,najhorsie je,ked sa rano zobudim,ked sa preberiem a dojde mi realita.. potom uz sa otrasiem,najhorsie je ze mam v spalni obrovsku skrinu zrkadlovu to nepomaha 😂😂 a to este stale mam vlasy... zatial nejako nepadaju,pride to asi zo dna na den.. a ty knizku Rok amazonky mas? hracka 123 teraz pise ze jej ju kamoska pozicia,tak ti ju poslem,chces? je vyborna.. a vies co si myslim? ze som tu rak mala uz 8-9rokov, ked sme sa vracali zit naspat do Uk pred 8 a pol r mala som zapal v tom prsniku ako ked sme kojili vies ale uz sme museli letiet do Uk,potom som to vylezala ,Paralen a pod preslo to,samozrejme hrcku som necitila,ale uz tam cosi zacalo...lebo moj dr povedal,.ze som to uz mala dlho... 😨

jankastraza
27. aug 2019

@hracka123 boze tie zily 😥priala by som ti,aby ti vsetko ulahcili tou picc co mam ja,je to sice neprijemne pocas dna aj noci,ale par mesiacov vydrzim ked to pomaha ..

jankastraza
27. aug 2019

@hracka123 ten konik je nejaky spomaleny..nechce mi odosielat ..a aku mas parochnu? Kratsiu,ci dlhe vl.? Neboj vsetko prejde a uz nech mame svoje konecne mojej mamine strasne pekne huste narastli
Taku kapustu by som si veru dala 😍

hracka123
Autor odpoveď zmazal
jankastraza
27. aug 2019

@hracka123 veru tak.. ja mam dnes 12 den po che. takze uz akurat teraz si idem vlasy umyt,som zvedava kolko chumacov pojde..kamoska mi akurat pisala,ze citala,ze je lepsie nevyholit uplne,ale vraj nehat par cm ,aby nevrastalo do korienkov? netusim.. neham si teda 1cm tesim sa aka budem kocka 😨😢😅
ano toto pn.. niekto ma stastie,ze moze ist do prace,tebe tiez neodporucili? kde pracujes?

hracka123
27. aug 2019

@jankastraza pracujem v hoteli dr mi povedal že radšej on.ani ja som nevyholila daj vedieť koľko vypadlo

helga9
27. aug 2019

@jankastraza Dik ale mam knizku az dve jedna amazonka mi poslala ak by niekto chcel pošlem inak pozriem názov tej druhej ak nemáš pošlem. No ja tiež som mala zápal prsníka a je tomu 16 rokov a je to ten prsník takze bohvie.

puf83
27. aug 2019

Ahojte kočky, neviete mi náhodou poradiť kde ísť s maminou na výlet?? Keď je takéto premenlivé počasie vopred ďakujem

hracka123
27. aug 2019

@puf83 ahoj no neviem čo tam máte naokolo

nori21
27. aug 2019

@hracka123 od 12.30

jankastraza
27. aug 2019

@helga9 to bude mat urcite s tym suvis si myslim, tiez mas rak vznik v mliec.zlazach ako ja? mne tak dr povedal.. ja sa pamatam,ked som este syna kojila 9r dozadu mi nohou celou silouu strasne kopol a presne tam mam ten nador... to podla mna sa tam musela spravit zrazeninka,potom som mala z toho zapal a nakoniec toto sa tam sformovalo...
ano,poprosim ta tu knizku,napisem ti do spravy adresu a ty mne iban,neviem,kolko ti zarataju za postovne,ak chces mozeme pockat kolko budes platit a hned ti poslem potom,alebo popredu ale neviem kolko..by som sa tesila z knizky..ja ju teda skusim ponuknut inym dievcatam

jankastraza
27. aug 2019

@mata9522 Matka nechces knizku Rok Amazonky? poslem ti ? ❤

hracka123
27. aug 2019

@nori21 máš aj červenú koľko fliaš ty dali?

hracka123
27. aug 2019

@jankastraza tu zas tak teplo u vás aké počasie Jani?

jankastraza
27. aug 2019

@hracka123 vies co ma napadlo? ved ja neviem tvoje meno? 😢❤
ved vas lutujem,mamina sa stazovala,ze je to otrasne uz toto take hice, my mame nadherne prijemne asi tak 27 stup ,vcera 32 s.to moc na nase pomery..
ozaj vlasy umyte a som prekvapena, padaju rovnako zatial mierne.. uz som myslela,ze dnes budeme holit,ale zas teda pockam 2dni do dalsieho umytia.. ty mas kolko cervenych flias? ja mam 3,cize este 2 ma cakaju..tie dalsie maju byt viac na bolest kosti klbov 😔😖