icon

Chemoterapia po mastektómii prsníka

paj333
6. dec 2016

Ahojte, mám 24 rokov, a pred necelými dvoma mesiacmi mi diagnostikovali karcinóm ľavého prsníka. Doktor na chirurgii odporúčal vybrať celú prsnú žľazu, lebo je to istejšie. Keby som chcela prsník ponechať, najskôr by som musela podstúpiť chemo, aby sa nádor zmenšil, ale nezaručil mi, že to pojde. Takže som ani nerozmýšľala. Podstúpila som teda kožu šetriacu mastektómiu (tzn. ostala mi aj koža a bradavka), len som polovičný chlapec 👦
Pred operáciou mi teda onkologička povedala, že aký bude postup, vraj to vyzerá tak že po operácii bude nasledovať chemoterapia, 6 ciklov - 3x FEC - 3x docetaxel, potom liečba ozarivanim

helga9
28. aug 2019

@nori21 no super dala si si niečo aj proti nevolnosti? Myslim ze sa ti to nezhorší ja som len viac unavená bola tie prvé dni

helga9
28. aug 2019

@nori21 ak možem poradiť co mne bolo poradene dva dni pred a dva dni po cheme nepit ani cviklu ani aroniu a jedz menej jak obvykle vraj je to lepsie pre telo lebo sa nezaoberá trávením atd proste inými chemickými procesmi ale zameria sa na chemo a ničí nádor intenzívnejšie. Cviklu si ried minimálne jablkom alebo trochou vody nepit samotnu

nori21
28. aug 2019

@helga9 Nedala som si tabletku,necítila som nič iba ten pocit nafúknutia.Večer som jedla iba polievku ani som nič iné nechcela.Ďakujem za rady.Tak budem robiť,dnes ani zajtra si nedám tie šťavy až potom.

mata9522
Autor odpoveď zmazal
zuzap33
28. aug 2019

Dopadla som hrozne, mam uz mts v peceni a velmi rozsiahle

hracka123
28. aug 2019

@zuzap33 bože to ma mrzí a tak budeš mať najprv chemo či ako?

hracka123
28. aug 2019

@jankastraza Jani kdeesi čo robis

jankastraza
28. aug 2019

@hracka123 ahoooj Erika ❤ mam tu chlapcov ,synovych kamaratov a riadim dom,cakam,kym mi sestricka zavola,kedy pride vycistit picc line,dufam co najskor,lebo potrebujeme ist do druheho mesta povybavovat nieco, ako sa dnes citis? ja akoby som ani po chemo nemala normalne ze fantasticky a aj vcera 😨🎉🎉🎉🎉🎉

jankastraza
28. aug 2019

@zuzap33 Zuzka moja, je tazke nieco napisat, velmi mi to je luto, urcite ti chemo pomoze zmensit ich verim v to 🙏❤to ti zistili na ct,ci magnetickej?

jankastraza
28. aug 2019

@mata9522 ahoj matka , to mas zvysene ? musim uz aj ja vyskusat tu cviklovu a aroniu,ale tu v Uk som ju hladala,nikde ju nemaju,musim objednat cez amazon..
nezavidim vam tie horucavy,omnoho lepsie by ste sa citili,keby konecne aspon trosku sa vam ochladi aspon tak na 24stup

hracka123
28. aug 2019

@jankastraza fuj tu je 35C tak len vo vnútri zavretá až na ten mozog vymleti dobre.toto teplo tak ubíja človeka že az

jankastraza
28. aug 2019

@hracka123 ja viem,volala som s maminou a to este ona chuda predsa 65 r to si nechcem ani predstavit,je to ako za trest take hice ,hned by som vas sem vsetky pretransferovala ,aj ked mam len 2 lehatka 😅

jankastraza
28. aug 2019

@romiada ahoooj,sme rady,ze si sa ozvala,bali sme sa trosku.. tak si takato busy.. maminke drzim palce ❤❤

hracka123
28. aug 2019

@larike ahoj ako sa máš? Si sa nám dávno neozvala

mata9522
Autor odpoveď zmazal
hracka123
28. aug 2019

@mata9522 ahoj ozaj ty si dostala ten menzes či ty už neprišiel?

mata9522
28. aug 2019

@hracka123 ahoj no doreraz este neprisiel a ani by uz nemusel,ale tie navaly mam neskutocne,a v tychto horucavach ciste psycho.

jankastraza
28. aug 2019

@mata9522 aha, uz rozumiem.. boze clovek sa toho tolko nauci.. ja by som radsej ani nechcela vediet a potom aj tak zvedavost mi neda...
ano, ja som si vyhladala nazvy.. aj latinsky pre istotu,v obchode nehrozi..v specialnom obchode so zdravou stravou a vsetkym zdravym na mna kukal,ze o com hovorim,online urcite zozeniem od niekoho kto vyraba..

hracka123
28. aug 2019

@mata9522 jaj baby tak teraz rozmýšľam ako by to bolo keby sme boli zdravé

katenka2
Autor odpoveď zmazal
helga9
28. aug 2019

@zuzap33 hlavu hore moja aj s tým sa dá bojovať. Moja známa 5 rokov s tým bojuje mala 3 recidivy a nevzdáva sa keby si ju videla nepovieš ze je onk pacientka tento rok je uz štvrtýkrát v Egypte na dovolenke. Chemo ich dosť zničí napr ona mala taxol a z 11 mts taxol 9 zničil a co ostane pôjdeš na ten kybernetický nôž. Len sa teraz neopusti nemusí byt všetko az take čierne ako sa zda.

helga9
28. aug 2019

@jankastraza no vidis zvladas to úplne ze špičkovo nech ti to vydrží do konca liečby

helga9
28. aug 2019

Eeej baby niekedy pri týchto príspevkoch vo mne tak vzkypí žlč ze keby ma dakto počul tak povie ze nie som dobre vychovane dievča.

sticker
mata9522
Autor odpoveď zmazal
helga9
28. aug 2019

Fuj to je hic a ja cely den za PC

sticker
hracka123
28. aug 2019

@helga9 bože ja mám také depky dneska a neviem preco

helga9
28. aug 2019

@hracka123 ja mam depku z roboty dneska nejako nevidím jej koniec

cenculinka
28. aug 2019

Och dievčatá, čítam komenty a toľkým veciam ešte nerozumiem 😁 mňa onkológ zatiaľ neposlal na žiadne vyšetrenie ako MR alebo CT...tak dumdm,že ako vie,že nemám niekde niečo potahane? ☹️ Som tretí deň od prvej červenej chemo, som dnes viac unavená, líca horúce,ale inak mi nič nie je (chvalabohu, nech to tak aj vydrží), akurát dnes nie som vôbec hladná....čo jedavate? Ja zatiaľ všetko,ale chcem môjmu telu trocha pomôcť, predsa dve maličké deti mu dajú zabrať,tak nech sa telo regeneruje čo najlepšie...

zuzap33
28. aug 2019

@mata9522 na chemo by som mala na druhy tyzden, po mri a kardio vysetreni, z tych mts som psychicky dole, cele poobede som len lezala na gauci

mata9522
Autor odpoveď zmazal