Chemoterapia po mastektómii prsníka
Ahojte, mám 24 rokov, a pred necelými dvoma mesiacmi mi diagnostikovali karcinóm ľavého prsníka. Doktor na chirurgii odporúčal vybrať celú prsnú žľazu, lebo je to istejšie. Keby som chcela prsník ponechať, najskôr by som musela podstúpiť chemo, aby sa nádor zmenšil, ale nezaručil mi, že to pojde. Takže som ani nerozmýšľala. Podstúpila som teda kožu šetriacu mastektómiu (tzn. ostala mi aj koža a bradavka), len som polovičný chlapec 👦
Pred operáciou mi teda onkologička povedala, že aký bude postup, vraj to vyzerá tak že po operácii bude nasledovať chemoterapia, 6 ciklov - 3x FEC - 3x docetaxel, potom liečba ozarivanim
@cenculinka ahoj no ja som bola na vyšetrení kosti a PETCT zjem všetko ale vyprážané mu sa vyhýbam.Vpondelok budem mať 4chemo no ale som čím ďalej unavenejsia oči suché vlasy nikde pokožka suchá.nalievam sa cviklou a aronio aby bola dobrá krv.
@hracka123 aj ja som mala smutny den dneska,kracala som na postu a tak krasne mi viali vlasy vo vetre,vtedy som si uvedomila,ze mi vlastne veju jeden z poslednych dni predtym,ako pojdu dolu a pockam si dobre 2r kym budu podobne viat v rovnakej dlzke mojich vlasov,prislo mi to tak luto,musela som sa vyplakat ,deti smutili somnou aj muz
@helga9 dakujem moja,kiezby si mala pravdu,verim v to 🤗dnes mi bola cistit sestricka picc a taka bola stastna ponukla som jej kolac a vies ako anglanky si drzia odstup,ale ona skoro vyskocila od radosti,lebo je tehotna zlata ,tak nabuduce uz budeme kavickovat,este som jej kolac pribalila 🤣ale ma to stipe jak svina dneska nejako co mi to cistila
@jankastraza a ja som si dnes poplakala neviem čo to tak doľahlo na mňa dneska depka riadna a tak dobre keď ešte držia vlásky mne na 14 deň isli dole
@hracka123 neboj sa,bude lepsie zase,niekedy sa musime aj vyplakat,ved je toho vela ,uz len nasledovat krok za krokom liecbu ,brat kazdy den za dnom ,cas strasne leti a buduci rok budeme spominat ,uz budes mat vlasky ,ja este nie,ale ja neskorsie ale predsa,hlavne ze pliagy sa zbavime ❤
Baby keď musíte poplacte si no mna ta pliaga nezlomí ani slzu nevyronim tak prasiva kua mi zato nestojí
@helga9 chcem byt ako ty 😎💃,si silna, ja som vacsinou,ale dneska ma ten vietor vo vlasoch dostal..
@jankastraza Jani daj typ čo zas variť zajtra
@jankastraza @hracka123. Baby ja som len neskutočný flegmatik
@hracka123 vies co,sama spekulujem,ze co, asi budem robit talianske cestoviny,v klasickej jednoduchej rajcinovej omacke,lebo deti mi to lubia a postruhat syrom,my s muzom s parmezanom,deti eidam, a akurat teraz dovaram som mala chut na kuraci silny vyvar ,tak si dame na veceru hihi,my mame o hodinu menej ako vy,takze este deti mozu ,chodia trosku neskor spat teraz ,kazdy den rozmyslat to je o nervy vsak? mna uz nejako nebavi varit po tolkych rokoch 😅 a to mam len 39r 😂
@helga9 to je velmi dobre,veeelmi dobre pre teba 👍😝
@jankastraza nebývala som dakedy taká to počas tých rokov v robote v podnikaní sa zo mna stal taký ja tomu hovorím obrnený transportér ze ma nic nerozhádže. A vidím ze ani vlastná choroba.
Baby na JOJke ide na vlásku nepozerate? Co ma asi nikdy neomrzi sú rozpravky
Tak aby ste neboli samé,aj ja som si dnes poplakala,keď som sa lúčila v nemocnici,babky boli veľmi milé,no a keď mi jedna z nich želala veľa zdravia,tak som sa neudržala a rozplakala.
@sabova3 Jani, ja by som sa tiez rozplakala ,to ti verim... a uz si domka tak super, uz vo svojom
@hracka123 mnam tak toto by som urcite neodolala, to si dobre vymyslela, len davaj pozor,nech nie je moc stiplavy,teraz by si nemala stiplave,urcite vies..
@helga9 jej to mame dvd,dcerke kupujem po slovensky dvd,aby sa ucila svk,to je prenadherna rozpravka,ked som ju videla 1 raz,bola som hotova a hrozne lubim kukat Cinderellu hranu ale v tych modrych satach vies?
@zuzap33 tak budeme cakat,co ti teraz povedia Zuzka,urcite ti daju rychlo liecbu,nech zacnu zmensovat co najskor nadorik a metast. ❤
@jankastraza nejem štipľavé a musí mužík dochutiť lebo ja necítim tak chute
dievcata a ako ste na tom s obocim a mihalnicami? viem,ze ma zacat neskorsie ako vlasy.. kedy vam vypadlo a vypadali vsetky? ja som smutna,ze ma nenapadlo pred chemo dat si microblading,ale aj tak je to asi riadne drahe.. netusim,kolko pytaju za to asi...

@zuzap33 Presne tak ako píše mata9522 nevzdávaj sa, všetci sme sa tak nastavili,že to zvládneme a budeme bojovať.Ten šok o pár dní prejde.