Chemoterapia po mastektómii prsníka
Ahojte, mám 24 rokov, a pred necelými dvoma mesiacmi mi diagnostikovali karcinóm ľavého prsníka. Doktor na chirurgii odporúčal vybrať celú prsnú žľazu, lebo je to istejšie. Keby som chcela prsník ponechať, najskôr by som musela podstúpiť chemo, aby sa nádor zmenšil, ale nezaručil mi, že to pojde. Takže som ani nerozmýšľala. Podstúpila som teda kožu šetriacu mastektómiu (tzn. ostala mi aj koža a bradavka), len som polovičný chlapec 👦
Pred operáciou mi teda onkologička povedala, že aký bude postup, vraj to vyzerá tak že po operácii bude nasledovať chemoterapia, 6 ciklov - 3x FEC - 3x docetaxel, potom liečba ozarivanim
Tá prvá chemo bola očistná kúra,dnes som unavená, dala som si raňajky a teraz cítim hlad.Dnes mám ploché brucho.
@jankastraza ahoj no mihalnice kde tu a obočie má príšerné svrbí a je biedne.tu je zas strašné teplo.som sa nasrala lebo sa mi ešte aj vysávač pokazil
@hracka123 ahoj och to je smola,mrzi ma to,mna by porazilo tiez z toho,skoda,zesom.daleko,by sme isli odreagovat aspon na zmrzlinu al co
Ja idem k onkologicke kamoska ma vezie tak som zvedava..vcera ma strasne ta ruka bolela co mi cistila sestricka tym dezinfekcnym az som bola prekvapena ztoho,ale som sa vyspala a uz dobre,tak aby som sa moc netesila,pre istotu ma hlava boli ,no co uz len zastrelit
@jankastraza aaale co sú to za reči. Ideš na kontrolu k Dr?
Baby trochu na pobavenie. Rano v kupelke som si dávala na vlasy reghaar tu vodičku. Pride muž ze co si to dávam. Reku vitamíny. A on: hnojíš? No nezabite ho.

Tiez ste pred chemo museli absolvovat kardio vysetrenie a echo srdca?
@jankastraza Jani ako si dopadla o onkologicke?

@hracka123 aha tak to super, ja som nastastie naucila muzicka aspon nejake jedla uz robit,lebo predtym som varila len ja..aj ti tvoj pomaha varit,ked treba?