icon

Chemoterapia po mastektómii prsníka

paj333
6. dec 2016

Ahojte, mám 24 rokov, a pred necelými dvoma mesiacmi mi diagnostikovali karcinóm ľavého prsníka. Doktor na chirurgii odporúčal vybrať celú prsnú žľazu, lebo je to istejšie. Keby som chcela prsník ponechať, najskôr by som musela podstúpiť chemo, aby sa nádor zmenšil, ale nezaručil mi, že to pojde. Takže som ani nerozmýšľala. Podstúpila som teda kožu šetriacu mastektómiu (tzn. ostala mi aj koža a bradavka), len som polovičný chlapec 👦
Pred operáciou mi teda onkologička povedala, že aký bude postup, vraj to vyzerá tak že po operácii bude nasledovať chemoterapia, 6 ciklov - 3x FEC - 3x docetaxel, potom liečba ozarivanim

jankastraza
28. aug 2019

@hracka123 aha tak to super, ja som nastastie naucila muzicka aspon nejake jedla uz robit,lebo predtym som varila len ja..aj ti tvoj pomaha varit,ked treba?

sabova3
28. aug 2019

@hracka123 čauko.no ruka stále rovnako,neodpuchla.ale vraj v lete puchne viac,tak som zvedavá,či v zime to bude lepšie.

katenka2
28. aug 2019

@sabova3 nebude 😣, ale dá sa s tým žiť, hlavne, ak by toto bol náš najväčší problém, bolo vy fajn....

nori21
29. aug 2019

Tá prvá chemo bola očistná kúra,dnes som unavená, dala som si raňajky a teraz cítim hlad.Dnes mám ploché brucho.

helga9
29. aug 2019

@katenka2 ahoj takze ak opuchne uz bude stále napuchnuta?

helga9
29. aug 2019

@emjee ahoj dovolala si sa k Dr? Co ti povedal?

helga9
29. aug 2019

@nori21 ahoj na rano odporúčam citrónovú vodu piť vlaznu nalačno

hracka123
29. aug 2019

@jankastraza ahoj no mihalnice kde tu a obočie má príšerné svrbí a je biedne.tu je zas strašné teplo.som sa nasrala lebo sa mi ešte aj vysávač pokazil

jankastraza
29. aug 2019

@hracka123 ahoj och to je smola,mrzi ma to,mna by porazilo tiez z toho,skoda,zesom.daleko,by sme isli odreagovat aspon na zmrzlinu al co
Ja idem k onkologicke kamoska ma vezie tak som zvedava..vcera ma strasne ta ruka bolela co mi cistila sestricka tym dezinfekcnym az som bola prekvapena ztoho,ale som sa vyspala a uz dobre,tak aby som sa moc netesila,pre istotu ma hlava boli ,no co uz len zastrelit

helga9
29. aug 2019

@jankastraza aaale co sú to za reči. Ideš na kontrolu k Dr?

hracka123
Autor odpoveď zmazal
helga9
29. aug 2019

@hracka123 ideme na tri dni do Viedne vyprašit obchody ZOO nejake pamiatky a tak.

emjee
29. aug 2019

@helga9 nakoniec som nevolala, uz to skoncilo, v septembri idem aj tak na kontrolu

helga9
29. aug 2019

@emjee tamoxifen ti kedy začali davat aj so zoladexom? Este počas chemo?

emjee
29. aug 2019

@helga9 az po chemo, spolu so zoladexom

helga9
29. aug 2019

@emjee ako si znášala začiatky? Mala si návaly?

hracka123
29. aug 2019

@zuzap33 ahoj Zuzi cítiš sa už lepšie?tak na budúci týždeň začínaš chemo?

emjee
29. aug 2019

@helga9 relativne v pohode, oddychovala som po chemo a pripravovala sa na radio. Navaly som mavala, ja som dost horkokrvny clovek, takze to fakt bolo na mna prilis teplo 😀 ale samo sa to nejako znormalizovalo, z niekolkokrat za den sa stalo raz za uhorsky rok

helga9
29. aug 2019

@emjee no však som zvedava co na mna v pondelok vypľuje dr

helga9
29. aug 2019

Baby trochu na pobavenie. Rano v kupelke som si dávala na vlasy reghaar tu vodičku. Pride muž ze co si to dávam. Reku vitamíny. A on: hnojíš? No nezabite ho.

sticker
hracka123
Autor odpoveď zmazal
ragulca
29. aug 2019

@zuzap33 nezufaj, ja mám početné mts v kostiach, diagnostikovane pred niečo viac ako 2 rokmi a zatiaľ je ich obraz viac-menej staticky, klop, klop, klop...

zuzap33
29. aug 2019

@ragulca ja som stale zdeptana, uvidime ako bude zaberat chemo, normalne sa nanho tesim, nech uz to zacne aspon brzdit

zuzap33
29. aug 2019

Tiez ste pred chemo museli absolvovat kardio vysetrenie a echo srdca?

hracka123
Autor odpoveď zmazal
helga9
29. aug 2019

@zuzap33 áno bola som na oboch

nori21
29. aug 2019

@zuzap33 Aj ja som bola.

hracka123
29. aug 2019

@jankastraza Jani ako si dopadla o onkologicke?

ragulca
29. aug 2019

@zuzap33 ja akože neviem opísať svoj stav, ale ja som nebola ani nejako prekvapená z dg, a tým, že som mala veľa pozit uzlín, tak som očakávala aj mts, otázkou už len bolo, že kde budú

hracka123
Autor odpoveď zmazal