icon

Chemoterapia po mastektómii prsníka

paj333
6. dec 2016

Ahojte, mám 24 rokov, a pred necelými dvoma mesiacmi mi diagnostikovali karcinóm ľavého prsníka. Doktor na chirurgii odporúčal vybrať celú prsnú žľazu, lebo je to istejšie. Keby som chcela prsník ponechať, najskôr by som musela podstúpiť chemo, aby sa nádor zmenšil, ale nezaručil mi, že to pojde. Takže som ani nerozmýšľala. Podstúpila som teda kožu šetriacu mastektómiu (tzn. ostala mi aj koža a bradavka), len som polovičný chlapec 👦
Pred operáciou mi teda onkologička povedala, že aký bude postup, vraj to vyzerá tak že po operácii bude nasledovať chemoterapia, 6 ciklov - 3x FEC - 3x docetaxel, potom liečba ozarivanim

jankastraza
1. sep 2019

@hracka123 ahoj Erika ako sa dneska citis? Myslim na teba,zajtra mas rano chemo? Mysli na to,ze dalsi krok dopredu a k vylieceniu tej hnusoby ❤❤❤❤❤❤❤

jankastraza
1. sep 2019

@mata9522 neboj sa,bude vsetko dobre,uz aby si to mala za sebou,ze? Mna to caka okolo januara ❤

mata9522
Autor odpoveď zmazal
jankastraza
1. sep 2019

@cenculinka ja strasne lubim cokolady cely zivot a ked som bola teenagerka dokazala som vypit polovicu konzervy Salka ,teraz sa snazim obmedzovat trosilinku v sladkostiam ,ale zhresim casto pecenim kolacov..kym mas liecbu dolezite je pocuvat svoje telo,co pyta a neboj,potom opat schudnes,ja sa bojim,ze schudnem 😥
Steroidy mne dali po chemo v tabletkach prve 4dni proti nevolnosti,ja som v Uk,neviem ci na Svk davaju steroidy proti nevolnosti,mne dali plnu tasticku liekov a presny plan o kolkej ich jest spolu s injekciou aby mi neklesli krvinky od 2 po 8den po chemo..uff ale pomohli,citila som sa ok po chemo

jankastraza
1. sep 2019

@mata9522 Matka ja ti verim,mne sa to lahko vravi,pretoze som este ziadnu op zatial nemala,vsetko pride,len verim,ze to vsetko dobre prebehne aj tebe aj mne

jankastraza
1. sep 2019

@sabova3 oh tak to sa celkom da,obavala som sa,ze to bude omnoho viac,tu kde som ja stoji 1 od 40 hore 😥❤

jankastraza
1. sep 2019

@nori21 ahoj,to celkom dobre znasas po chemo,ked citam,ake stavy mavaju zienky po chemo,tak ty a my dievcata tu mame mierne,super som rada len nech aspon takto dalej by bolo..nejako to uz pretrpiet..❤

hracka123
1. sep 2019

@jankastraza ahoj no ja dneska na figu nič nevládzem nechutí mi jesť len sladké porazí má a ešte do to ho mužík že ideme robiť lečo aby som sa rozhýbala no čo mu na to mám povedať alen má hladká a pusinku je ide mi na nervy.A ty ako včera návšteva bola.Bojim sa ísť zajtra na chemo

hracka123
1. sep 2019

@jankastraza a ešte mi suseda dala cukety a patizony tak idem voľačo spraviť ale čo neviem

zuzap33
1. sep 2019

Ja poctivo varim s veľkou pomocou mojich chlapcov, morcaci vyvar s domacimi rezancami a plnenu papriku s domácim knedlikom

zuzap33
1. sep 2019

Včera poobede som mala také strašné depresie, chlapci neboli doma, mužovi som otrepala o uši všetky moje depresívne myšlienky, ale nemohla som si pomôcť. Keď čítam, že pri mts pečeňe sú to len mesiace, nemôžem si pomôcť

hracka123
1. sep 2019

@zuzap33 mňam prídem na obed aj ja začínam mať depresie musela dat tabletku na ukludnenie čo mi onkologický dala

hracka123
1. sep 2019

@zuzap33 a v noci vieš späť?

zuzap33
1. sep 2019

@hracka123 zaspím skoro, som unavená, ale dnes v noci o štvrtej som sa zobudila, išla na wc, potom sa mi strašne roztocila hlava, všetko sa mi točilo, spotena cela za sekundu, celú ma klepalo a nemohla som poriadne dychat. Zobudila so muža, vypila som vodu a nejak sa spamätala. V živote sa mi také nestalo

jankastraza
1. sep 2019

@hracka123 no to mas z nervozity ze ti nechuti,viem si predstavit tvojho muzicka,to akoby si o mojom hovorila aj on to presne robi,ale my teraz veru potrebujeme odreagovat,rozveselit..
Navsteva bola fajn vcera,ako to ubehlo jooj a teraz uz chystame oslavu,moje deti mali narodky v auguste dcerka 4 a syn 10,tak pride kamoska s detmi,robim chlebicky,torta,balony uz nachystane,ale tortu som nerobila ja.Aspon bude veselsie,lebo mam smutok kvoli vlasom uz zacali padat,idem v utorok dat dolu 😥❤

jankastraza
1. sep 2019

@zuzap33 Zuzka a kedy ides k dr? Musis vsetko povedat dr,nezufaj,poznam zienky,co im chemo pomohla a z pecene met.zmizli a ziju dlhe roky ❤🤗

helga9
1. sep 2019

@zuzap33 to mas z nervov chápem to teraz je tažké sa ukľudniť v hlave no neboj bude chemo určite pôjdeš aj na kontrolné vyšetrenia a budeš vidieť ako chemo zaberá a vtedy sa skludnis

jankastraza
1. sep 2019

@helga9 veru mas pravdu ohladom Zuzky..mne onkologicka hmatala a uz po 1 chemo sa mojalymfaticka zmensila kt mam skoro pod pazuchou,tumor bolo tazke povedat,lebo mam rozprcnuty flak ako si ty mala..ale potesilo zech.funguje a hned prve 😍inak dufam sa mas fajn ❤

helga9
1. sep 2019

@jankastraza dnes taká klasika varila som obed periem upratujem akurat teraz mam oddych na gauči pred telkou. Keď sa večer ochladí pôjdem prevetrať nové oblecko na cvičenie co som si doniesla z Viedne.

jankastraza
1. sep 2019

@helga9 supeeeer 👍🤰

helga9
1. sep 2019

@jankastraza musim zas začať intenzívne cvicit. Zajtra idem k Dr uvidím co mi naordinuje no myslim ze ten taxol

mata9522
Autor odpoveď zmazal
helga9
1. sep 2019

@mata9522 Uzi si to v chladocku

jankastraza
1. sep 2019

@helga9 perfektny napad ,vravim ti si proste top
Urcite ti to prospeje! Veru hned zajtra pis,ako si pochodila u dr

jankastraza
1. sep 2019

@mata9522 perfektne si urobila ,prospeje ti to

jankastraza
1. sep 2019

No dievcata moje,dnes je ten den D,musim dat dolu vlasy 😭

hracka123
1. sep 2019

@jankastraza neboj dobre bude to už tak veľmi padaju

hracka123
1. sep 2019

@nori21 ahoj tebe vlásky ešte držia?

helga9
1. sep 2019

@jankastraza zvládli sme to my zvládneš aj ty chvíľu to bol sok ale zvykla som si a to mne začali padať az pri tretej

hracka123
1. sep 2019

@helga9 tak ty si nebola nej dlho bez vlasov máte to tam dobre že tu čiapku mate