icon

Chemoterapia po mastektómii prsníka

paj333
6. dec 2016

Ahojte, mám 24 rokov, a pred necelými dvoma mesiacmi mi diagnostikovali karcinóm ľavého prsníka. Doktor na chirurgii odporúčal vybrať celú prsnú žľazu, lebo je to istejšie. Keby som chcela prsník ponechať, najskôr by som musela podstúpiť chemo, aby sa nádor zmenšil, ale nezaručil mi, že to pojde. Takže som ani nerozmýšľala. Podstúpila som teda kožu šetriacu mastektómiu (tzn. ostala mi aj koža a bradavka), len som polovičný chlapec 👦
Pred operáciou mi teda onkologička povedala, že aký bude postup, vraj to vyzerá tak že po operácii bude nasledovať chemoterapia, 6 ciklov - 3x FEC - 3x docetaxel, potom liečba ozarivanim

helga9
1. sep 2019

@hracka123 áno krátko pred treťou vypadli a po štvrtej uz aj rastli

helga9
1. sep 2019

2 mesiace po cheme haaaro rastie

helga9
1. sep 2019
nori21
1. sep 2019

@hracka123 Ešte áno držia.

nori21
1. sep 2019

Aróniu pijem aj trikrát za deň ale z cviklovej šťavy ma tak napína,že neviem ako budem piť.A popritom cviklu mám rada lebo nana zvykla nakladať ale to sa nedá porovnať.

hracka123
1. sep 2019

@nori21 a kázali ty aj piridoxin brať na krvinky.no mne to tiež dlhšie trvalo kým som ju mohla pitale tá doma odstavená ešte ako tak s jablkom mrkvou a trocha citrónom skus

nori21
1. sep 2019

@hracka123 Vyskúšam niekedy.Ešte mi nekázali brať pyridoxin práve dnes som na to myslela.V stredu idem na krv tak uvidím.

sabova3
1. sep 2019

Ženy, začala som čo to čítať na internete o hysterektomii,asi som spravila zle.cisto som preplasena.

helga9
1. sep 2019

@sabova3 ahoj prečo zle?

sabova3
1. sep 2019

@helga9 no čítala som diskusie žien,a preto mi to nie je jedno.jake majú problémy,hlavne psychické, problémy v sexe a iné.no odpadnem.

helga9
1. sep 2019

@sabova3 Neviem ti poradiť vzdy ma všetko niečo pre a niečo proti.Nedavno bola kamoska na komplet vybrať všetko lebo vaječník uz mal hraničné hodnoty keď som sa s ňou stretla bola po opke akurat co hovorila ze návaly máva občas

hracka123
2. sep 2019

Ahojte už mám po cheme

cenculinka
2. sep 2019

@hracka123 no tak pekne oddychovať 😉 na ktorej si teraz bola?

hracka123
2. sep 2019

@cenculinka fuj oddychujem na štvrtej a ty kedy máš?

nori21
2. sep 2019

@helga9 Tá červená chemo je vo Fec aj vo Dct?

helga9
2. sep 2019

@hracka123 ahoj stvrta býva Ok prajem ti to

helga9
2. sep 2019

@nori21 vo fec určite a potom je A/c tam je tiež. Docetaxel je myslim biela

hracka123
2. sep 2019

@helga9 a ty čo u doktora

helga9
2. sep 2019

@hracka123 az zajtra idem volala som s Dr je po 2 týždňoch dovci tak dnes radšej nemám chodiť

hracka123
2. sep 2019

Joj nemôžem nič dostať do ust

jankastraza
2. sep 2019

@hracka123 ahooj, tak konecne uz mas 4 za sebou,jeeej ,to je uspech Erika,ja by som si uz priala mat 4 za sebou,uz to bude ubiehat rychlo,myslela som na teba cely cas,len teraz az sme prisli ❤

jankastraza
2. sep 2019

Baby ja som bola prvykrat v meste medzi ludmi v parochni a dobre sa mi spalo s tak malou hlavou ufff,vyzeram ako skaredy chlapcisko 😂 taky vyvrhel ,necitim sa dobre v tej parochni,stale som nervozna,ze ako asi vyzeram ,ale to je detail😢
@hracka123 to ze ti nechuti,neboj to prejde ja som to tak mala prve 2dni som len nasilu jedla,na 2den aspon cucoriedky chutili a az vecer cerveny melon,skus cucoriedky?

hracka123
2. sep 2019

@jankastraza nejdú ani čučoriedky nič so všetkého má napina

nori21
2. sep 2019

@hracka123 Cítim sa s tebou,vydrž.

helga9
2. sep 2019

@hracka123 nechcem aby to zle vyznelo ale dnes nejedz to myslim naozaj odporúča sa jest skutočne minimum den pred chemo den chemo a den po cheme. A čučoriedky ani cviklu uz vôbec. Max si daj vývar a trochu ryže. Proste čučoriedkami alebo cviklou mäsom to je jedno čím momentálne zaťažujem oraganizmus. On pracuje teraz s chemo tak nech mu nic iné nekrizi cestu

hracka123
2. sep 2019

@helga9 veď mi ani nič nejde dávala som si vývar nejde nič nejde zatiaľ len zvraciam

helga9
2. sep 2019

@hracka123 no chuda moje neviem co ti poradiť

jankastraza
2. sep 2019

@helga9 jezin to som nevedela s tymi cucoriedkami prepac @hracka123 Erika,ja som ich poradila,lebo ani ja som nic nemohla do seba dostat len tie..dobre vediet a to mas Helga pravdu,toto mi aj onkologicka vravela..ten vyvar a ryza skusit je dobry napad 👍vydrz vsetko to prejde @hracka123 a za chvilku si budeme zas radit,co varit 🤗❤

jankastraza
2. sep 2019

@nori21 a ty sa ako citis?

hracka123
2. sep 2019

@jankastraza Jani ty ideš vo štvrtok na chemo vôbec neviem čo mám piť nič my nejde ale voľačo piť musim