Chemoterapia po mastektómii prsníka
Ahojte, mám 24 rokov, a pred necelými dvoma mesiacmi mi diagnostikovali karcinóm ľavého prsníka. Doktor na chirurgii odporúčal vybrať celú prsnú žľazu, lebo je to istejšie. Keby som chcela prsník ponechať, najskôr by som musela podstúpiť chemo, aby sa nádor zmenšil, ale nezaručil mi, že to pojde. Takže som ani nerozmýšľala. Podstúpila som teda kožu šetriacu mastektómiu (tzn. ostala mi aj koža a bradavka), len som polovičný chlapec 👦
Pred operáciou mi teda onkologička povedala, že aký bude postup, vraj to vyzerá tak že po operácii bude nasledovať chemoterapia, 6 ciklov - 3x FEC - 3x docetaxel, potom liečba ozarivanim
Aróniu pijem aj trikrát za deň ale z cviklovej šťavy ma tak napína,že neviem ako budem piť.A popritom cviklu mám rada lebo nana zvykla nakladať ale to sa nedá porovnať.
Ženy, začala som čo to čítať na internete o hysterektomii,asi som spravila zle.cisto som preplasena.
Ahojte už mám po cheme
@hracka123 no tak pekne oddychovať 😉 na ktorej si teraz bola?
@cenculinka fuj oddychujem na štvrtej a ty kedy máš?
Joj nemôžem nič dostať do ust
@hracka123 ahooj, tak konecne uz mas 4 za sebou,jeeej ,to je uspech Erika,ja by som si uz priala mat 4 za sebou,uz to bude ubiehat rychlo,myslela som na teba cely cas,len teraz az sme prisli ❤
Baby ja som bola prvykrat v meste medzi ludmi v parochni a dobre sa mi spalo s tak malou hlavou ufff,vyzeram ako skaredy chlapcisko 😂 taky vyvrhel ,necitim sa dobre v tej parochni,stale som nervozna,ze ako asi vyzeram ,ale to je detail😢
@hracka123 to ze ti nechuti,neboj to prejde ja som to tak mala prve 2dni som len nasilu jedla,na 2den aspon cucoriedky chutili a az vecer cerveny melon,skus cucoriedky?
@jankastraza nejdú ani čučoriedky nič so všetkého má napina
@hracka123 nechcem aby to zle vyznelo ale dnes nejedz to myslim naozaj odporúča sa jest skutočne minimum den pred chemo den chemo a den po cheme. A čučoriedky ani cviklu uz vôbec. Max si daj vývar a trochu ryže. Proste čučoriedkami alebo cviklou mäsom to je jedno čím momentálne zaťažujem oraganizmus. On pracuje teraz s chemo tak nech mu nic iné nekrizi cestu
@helga9 jezin to som nevedela s tymi cucoriedkami prepac @hracka123 Erika,ja som ich poradila,lebo ani ja som nic nemohla do seba dostat len tie..dobre vediet a to mas Helga pravdu,toto mi aj onkologicka vravela..ten vyvar a ryza skusit je dobry napad 👍vydrz vsetko to prejde @hracka123 a za chvilku si budeme zas radit,co varit 🤗❤
@nori21 a ty sa ako citis?
@jankastraza Jani ty ideš vo štvrtok na chemo vôbec neviem čo mám piť nič my nejde ale voľačo piť musim

@hracka123 áno krátko pred treťou vypadli a po štvrtej uz aj rastli