icon

Chemoterapia po mastektómii prsníka

paj333
6. dec 2016

Ahojte, mám 24 rokov, a pred necelými dvoma mesiacmi mi diagnostikovali karcinóm ľavého prsníka. Doktor na chirurgii odporúčal vybrať celú prsnú žľazu, lebo je to istejšie. Keby som chcela prsník ponechať, najskôr by som musela podstúpiť chemo, aby sa nádor zmenšil, ale nezaručil mi, že to pojde. Takže som ani nerozmýšľala. Podstúpila som teda kožu šetriacu mastektómiu (tzn. ostala mi aj koža a bradavka), len som polovičný chlapec 👦
Pred operáciou mi teda onkologička povedala, že aký bude postup, vraj to vyzerá tak že po operácii bude nasledovať chemoterapia, 6 ciklov - 3x FEC - 3x docetaxel, potom liečba ozarivanim

cenculinka
3. sep 2019

@hracka123 áno áno krv...výsledky ok...každé 3 týždne mám chemo,najbližšie 16.9. na moje narodky 😂😂😂😂

nori21
3. sep 2019

Ja používam štyri roky iba rastlinné mlieko aj maslo kôli dcére,tým varím aj pečiem,u nás je top ryžové mlieko. Popritom mám rada syry aj tvaroh ale teraz mi nechýba ani jogurt.A teraz som ochutnala surovú cviklu,tak mi chutí.Šťavu nemôžem,skúšala som ale napína ma z nej. Tá surová je pre mňa ako reďkovka.

hracka123
3. sep 2019

Bože baby to je strašné to moje telo len sladké pýta čokoládu by som celú zozrala

cenculinka
3. sep 2019

@hracka123 áno áno taký tak

helga9
3. sep 2019

@nori @janaooo baby dá sa urobit z rastlinnej smotany šľahačka? Mam doma ryzovu este som to neskusala

nori21
3. sep 2019

@helga9 raz som skúšala ale nebolo to ono asi to závisí aj od značky.

janaooo
3. sep 2019

@helga9 ja nemam skusenost, neskusala som este

zuzap33
3. sep 2019

Baby, čo to vlastne vy pijete? Stále čítam nejakú aroniu, čo to je? A našla som ak nejaké liečivo graviola, bral to niekto a nejaké skúsenosti s tým?

hracka123
3. sep 2019

@zuzap33 ahoj aronia je jarabina čierna je ju dobre piť pri chemo ráno a večer.graviolu som nemala ale @regulca ju mala tu aroniu si objednávam 5litrov

zuzap33
3. sep 2019

@hracka123 a kde kupujes tu aroniu?

hracka123
3. sep 2019

@zuzap33 zo stránky zamio pozri na internete

hracka123
Autor odpoveď zmazal
hracka123
3. sep 2019

@zuzap33 našla si?

zuzap33
3. sep 2019

@hracka123 hej vďaka už som preštudovala

jankastraza
3. sep 2019

@mirkakamilka z celeho srdca ti dakujem za tvoje slova, presne toto teraz potrebujeme vsetky pocut ! a taktiez Ti prajeme vsetky dievcata dovolim si tvrdit, co najpevnejsie mozne zdravie !!! ❤

jankastraza
3. sep 2019

@helga9 to echo srdca sa ako dlho robi prosim ta? mne uz slubuju ako dlho a uz pozajtra mam 2chemo a este mi nerobili

jankastraza
3. sep 2019

dievcata veru mate pravdu s tym obmedzovanim masa a vylucit mliecne vyrobky,tie robia riadnu galibu v tele veru, ja som to vyskusala na sebe,urcite obdobie este pred diagnozou som vylucila uplne mliecne vyrobky a citila som sa ako znovuzrodena a to nehovorim,ze ako sa mi urcite telo podakovalo,velmi zahlienuju ,o cukroch ani nevravim,ale kedze som viedla velmi aktivny zivot pred diagnozou, nezvladla som to a zase som zacala cukry a syry,taktiez sme skusali cestoviny zo strukovin organic,ci z roznych inych zelenin a fuj otras,ja som gurman cely zivot,tak to bolo silne kafe.Ja mam momentalne EC chemo a onkologicka mi ''zakazala'' jogurty so zivou mikroflorou a tie podobne napoje,nemozem dokonca ani Hylak kvapky,kvoli tym zivym bakteriam..tak radsej jogurty vobec nekupujem,aby som nezabudla..taktiez mi vravela ze jest vsetko,ale tiez sa priklanam ze zdravo radsej ..
@helga9 ten tvoj dr to absolut vrchol,az mi tep dvihlo,ked som to citala...

helga9
3. sep 2019

@jankastraza echo trvá to 2-3 minuty

helga9
4. sep 2019

Dobre ranko dievcence / inak u mna bolo o 5 rano/. Ako sa Vam vodí? Ja som sa po včerajšku trochu ukludnila pomohlo mi ze som sa napchala samými nezdravymi vecami. Vinu som zhodila na Dr on zato moze. Dnes plna energie ide mi v kuse pracka sušička myčka a kok... tak voláme roboticky vysávač. Musim variť ak by niekto chcel tip bude kelovu polievka pečený králik na zelenine zemiaky paradajkovo- cibuľový šalát. A určite aj nejaký dezert.

sticker
sabova3
4. sep 2019

Ahojte.taky luxus ja tu mám.pichnuta sedem krát a krv nikde.nakoniec zobrali z nohy.

sabova3
4. sep 2019

A takto vyzerá ruka po pichani.

helga9
4. sep 2019

@sabova3 Booze chuda moje tohoto sa obávam aj ja neviem ci mi bude kde pichnúť. Izbu mas super. Kedy mas opku?

nori21
4. sep 2019

Bola som na krv je v poriadku.

helga9
4. sep 2019

@nori21 super to je dobre. A ako sa cítiš?

sabova3
4. sep 2019

@helga9 zajtra ma to čaká.trocha strach,ale to k tomu patrí.poobede mi dajú dačo vypiť,a potom budem behať na záchod.program pripravený.

helga9
4. sep 2019

@sabova3 teraz ti výberu vaječníky ci ideš komplet? Prepáč no uz mam chaos v Tom co kto absolvuje uz mam chaos vlastne ze co ja absolvujem.

sabova3
4. sep 2019

@helga9 maternicu aj vaječníky.ja viem,ono je toho veľa a každá máme niečo iné.

zuzap33
4. sep 2019

@jankastraza to sa nemoze acidofilne mlieko?

hracka123
4. sep 2019

@zuzap33 ahoj už si bola na tom vyšetrení zajtra máš chemo?fuj ja nevládzem dnes nic

cenculinka
4. sep 2019

@jankastraza som prekvapená že ti nerobili echo...bez echa som nemohla ísť na chemo,lebo vraj musí byť serdco v poriadku...ale záleží aj od toho,aký drink ti asi namiesaju