Chemoterapia po mastektómii prsníka
Ahojte, mám 24 rokov, a pred necelými dvoma mesiacmi mi diagnostikovali karcinóm ľavého prsníka. Doktor na chirurgii odporúčal vybrať celú prsnú žľazu, lebo je to istejšie. Keby som chcela prsník ponechať, najskôr by som musela podstúpiť chemo, aby sa nádor zmenšil, ale nezaručil mi, že to pojde. Takže som ani nerozmýšľala. Podstúpila som teda kožu šetriacu mastektómiu (tzn. ostala mi aj koža a bradavka), len som polovičný chlapec 👦
Pred operáciou mi teda onkologička povedala, že aký bude postup, vraj to vyzerá tak že po operácii bude nasledovať chemoterapia, 6 ciklov - 3x FEC - 3x docetaxel, potom liečba ozarivanim
@helga9 ahoj mojaako sa citis ? Nestiham nic ❤ale myslim na teba
@zuzap33 Zuzka a to ti dr dovolili tolko pripravkov? Mnevysoko zakazali pocas chemo brat akekolvek vit ci min latky v pripravkoch,lebo to moze zle ovplyvnit chemo
@cenculinka si proste super 👌my tiez tak podobne s dcerkou,ma cerstve 4r takze som ju dlho pripravovala,ze stratim vlasky,dost zle to potom znasala,ked sme museli dat dolu,ale vysvetlila som jej,ze boli chorucke a museli istvon a teraz narastu pevnejsie,krajsie ufff ale az kedy...esteze existuju tak realne parochne
@hracka123 my mame este gulas 👍
@jankastraza pyridoxin mi priamo nakazali 3x1 denne lebo nemam biele krvinky, magnezium kvoli srdcu mi predpisal kardiolog, to su tabletky cardilan a ascorutin len teraz
@erika_230 ahoj,vitaj medzi nami ❤🤗vidim,ze si tiez pozitivny cloviecik ako my,tesim sa ako Matyldu zvladas 😂si super,ja chemo volam Mochito 😅mam za sebou zatial len 2 a zvladam to dobre ako ty,fit,stale v pohybe a obehu plus 2deti,ja ale byvam v Anglicku,ale nevadi,lebo smev kontakte s dievcatami tak ci tak,ako Helga pisala,reagovalasi na3r stary prispevok a Paj333 uz je zdrava 😍😍😍pisaj kazdy den ako my,ako sa ti dari,budeme sa tesit ❤
@zuzap33 aha tak to je ine,ked ti kazali,mne vsetko zakazali,este som mala na rozhrani zniz.vit D a vravim im ze si kupim a oni ze v ziadnom pripade kym netreba,tak teda pijem 1dcl tej cviklovej denne,vela orechov,dobru stravu a citim sa dobre,urcite to pomaha a ozaj,musim vylucit cukor,lebo ked sa prezieram po chemo kolace peciem furd citim to,ze to telo neni spokojne,ved cukor rozsiruje rak a ked zdravo,okamzite citim vysledok,kamarat ma rak pankreasu mlady chalan aketo dieta mu doslovne zachranila zivot,onkomarkery klesnute a ma to preskusane ked jedol normal,okamzite mu stupli
Tie spanielske vtacky si mi dala tip dakujem ❤
@jankastraza ahoj som úplne v pohode zatiaľ absolutne žiadne vedľajšie účinky dúfam ze to bude tak aj naďalej
@helga9 to je perfektne waaau 👏🎉🎉🎉🎉🎉🎉🎉🎉🎉🎉
@jankastraza no je to zatiaľ len prvá dávka este 11
@helga9 podla mna prva je prelomova,tyzdnove su znasane velmi dobre,takze to tak aj zostane 😊
@jankastraza bodaj by moja bodaj by
Zuzap 33 a ozaj vlasy ešte držia?
Dobre ranko dievčatá ako sa máte? Ja sa akurat krmim. Co budete variť? Ja mam kuriatko budem piect so zeleninou a ryžu. A daky koláčik bude.
@helga9 teraz som ranajkovala zeleninovy salatik, zelenu a cervenu papriku, paradajku a uhorku. A na obed kuraciu polievocku a spanielske vtacky s ryzou a hranolkami. A urobim teply jablkovy kompot so skoricou, akurat volala svokra ci nechceme jablka, tak uz som vyslala muzicka k nej

@hracka123 pisala som ti spravu ❤