Chemoterapia po mastektómii prsníka
Ahojte, mám 24 rokov, a pred necelými dvoma mesiacmi mi diagnostikovali karcinóm ľavého prsníka. Doktor na chirurgii odporúčal vybrať celú prsnú žľazu, lebo je to istejšie. Keby som chcela prsník ponechať, najskôr by som musela podstúpiť chemo, aby sa nádor zmenšil, ale nezaručil mi, že to pojde. Takže som ani nerozmýšľala. Podstúpila som teda kožu šetriacu mastektómiu (tzn. ostala mi aj koža a bradavka), len som polovičný chlapec 👦
Pred operáciou mi teda onkologička povedala, že aký bude postup, vraj to vyzerá tak že po operácii bude nasledovať chemoterapia, 6 ciklov - 3x FEC - 3x docetaxel, potom liečba ozarivanim
Mojej svagrinej obom rodicom minuly mesiac zistili tuto chorobu, jednemu pluca, druhemu uzliny. Obaja nemaju ani 60, polozilo ju to uplne
Čo počas chema dávať keď bolí hrdlo?
Fu ja tiež ledva dýcham ja počas liečby pribrala už 6 kg mala som 68 a teraz to není normálne to len jem fu a kuracie pečienky môžme či nie máte to radi?
Ahojte ženy .tento víkend som nepochopila.od včera rána strašné bolesti brucha, taká bolesť,jak keď vám treba na vecko.na vrecku nic,nemôžem ani tlačiť od tej bolesti.kupula som si čipky,včera pchala celý deň, stále to bola slabota.dnesny deň začal rovnako,len bolesť,kúrenie no nevládzem už.teraz som bola konečne na vecku,tak trocha je to lepšie.zajtra idem vybrať stehy,tak sa spýtam, čo to môže byť.ta bolesť,neprehanam,jak pôrod.taze taký mám ja víkend.
@sabova3 čítam všetky vaše príspevky dievčatá a veru ma dost deptaju a neraz by som aj čosi pripísala, ale... keď ja nie som taká pozitívna a pridávať vám nechcem. 😣.
Čo sa tyka toho príšerneho zapekania a tvrdej stolici, je to hlavne účinok chemoterapie. Mala som to isté a myslela, že ma snáď potrha. Našťastie to netvalo veľa dní. Krystir aj kalciova masť, riedka strava, kysla kapusta, káva... skúsiť všetko a ak vladzete aj pohyb, obyčajná chôdza by stačila. Viem, že toto nemáte jediný zdravotný problém...no, pekne jedno za druhým... Držím palce 🤞
Ahojte moje dievcata , je mi luto,co si musime vytrpiet,budme silne ❤
@jankastraza hej, hej 😊, pri tejto téme ma napadajú múdrosti predkov 😂. Dedko vravieval, že aj smrť si treba zaslúžiť, otec zase, že kto ma odvisnuť, ten sa neutopi a tak sa netreba trápiť, čo má prísť, aj tak pride...
@jankastraza ahoj Jani ako sa máš? Čo máš nove

@hracka123 ahoj, mamina mala poslednú chemo vôbec jej nebolo zle jedla normálne a to preto ze jej doktorka dala pred chemo tbl, no 2.10 ide na CT a potom neviem mame strach sa už niečo pýtať dopredu, ja mam depky posledné dni voľáko mi sily ubúdajú to asi aj preto že šéf na mňa tlači v práci, no podali sme žiadosť na ZTP a čakáme na posudkovu, ty ako ešte koľko chemo?? Čítam to tu pravidelne a vidím že tu baby pribúdajú 😥😥😥aj minule som sa stretla s jedným a že svokre zistili leukemiu ufff šíri sa to......