Chemoterapia po mastektómii prsníka
Ahojte, mám 24 rokov, a pred necelými dvoma mesiacmi mi diagnostikovali karcinóm ľavého prsníka. Doktor na chirurgii odporúčal vybrať celú prsnú žľazu, lebo je to istejšie. Keby som chcela prsník ponechať, najskôr by som musela podstúpiť chemo, aby sa nádor zmenšil, ale nezaručil mi, že to pojde. Takže som ani nerozmýšľala. Podstúpila som teda kožu šetriacu mastektómiu (tzn. ostala mi aj koža a bradavka), len som polovičný chlapec 👦
Pred operáciou mi teda onkologička povedala, že aký bude postup, vraj to vyzerá tak že po operácii bude nasledovať chemoterapia, 6 ciklov - 3x FEC - 3x docetaxel, potom liečba ozarivanim
@hracka123 ahoj Erika,dobre,boli sme v meste,teraz akurat aplikujeme o trvaly pobyt v Uk,lebo este stale nevieme,ci bude Brexit,tak robime oficiality cez mobil,pasy,rodne listy deti
@helga9 nedá sa mi sem vložiť foto z mobilu,tak to vypisem - Ondasetron 1amp,Ranital 1 amp,Dexona 8mg- to som pozerala na nete,tomuto chápem,ale toto ostatné- FR 100ml + CFA- 1000mg a FR 100ml+ EPI 150mg...toto som už nevedela nájsť...ďakujem krásne...zajtra ideme na druhú chemo... vlásky sa nám držali ,začali poriadne padať,ale dnes už veľmi,tak sme už vytiahli mašinku a už sú dole ☺️
Baby nemáte daky dobrý recept na zapecenu brokolicu mam aj polku karfiolu
A akú chemo prosím beriete? Máte niekto skúsenosti s Taxanom a Transtuzumabom?

@katenka2 ano,typicke slovenske 😅