Chemoterapia po mastektómii prsníka
Ahojte, mám 24 rokov, a pred necelými dvoma mesiacmi mi diagnostikovali karcinóm ľavého prsníka. Doktor na chirurgii odporúčal vybrať celú prsnú žľazu, lebo je to istejšie. Keby som chcela prsník ponechať, najskôr by som musela podstúpiť chemo, aby sa nádor zmenšil, ale nezaručil mi, že to pojde. Takže som ani nerozmýšľala. Podstúpila som teda kožu šetriacu mastektómiu (tzn. ostala mi aj koža a bradavka), len som polovičný chlapec 👦
Pred operáciou mi teda onkologička povedala, že aký bude postup, vraj to vyzerá tak že po operácii bude nasledovať chemoterapia, 6 ciklov - 3x FEC - 3x docetaxel, potom liečba ozarivanim
@mata9522 opku treba nech ide z tela prec co tam nemá byt pre mna to bola úľava ze to vybrali a pekne sa mi to hojí po opke neboli žiadne bolesti som spokojna ze to takto dopadlo a ze nemám kozenku ma vôbec netrápi az sa čudujem myslela som si ze na psychiku to bude účinkovať ale vôbec a dala som Chorvátsko po opke len v takých plavkách co sa vola bandáž ze len cez prsia co sa vzadu zapínajú a vôbec nic nebolo vidno
Ahojte dievcata,no @mata9522 uz aj ja prechladnuta ,soplim,hrdlo ma vnoci tak bolelo,ze som ledva mohla prehltnut,dcerka doniesla zo skolky,lebo uz cez vikend vracala,este stastie ze som nechytila to ...som bola uplne celu noc hore,tak dnes budem na cajikoch ,som pila vela vody vnoci tak uz hrdlo ok ale bolesti tela ako pri chripke parada
@jankastraza ja mam dcéru tiež doma doniesla zo skoly
@helga9 no uz to zacina,hlavne nech horucky nie su ,,aby sme sa nenudili 😀
@jankastraza och Jani ja tiež chorá navariť a šup do postele tu škaredé počasie ani jesť mi nechutí dala banán a caj
@jankastraza moja zatiaľ horúčky nema len strasne sople a dúfam ze ja neochoriem
@hracka123 och,aj ty chuda moje? to sme dopadli baby,ale budme rady,budeme to mat za sebou a uz bude pokoj potom,ja som normal nemohla oka zazmurit vnoci,take ako to vysvetlit,ked uz som skoro zadriemala,mala som akoby zmiesane mini nocne mory o rakovine,lieceni,strasne,asi to dolahlo na mna,ked som prechladla,dnes ma muz odvezie do takeho charitat.centra na pomoc zenam kt.maju rak.prsnika v Oxforde a tam nam poradia,ci mam narok na nejaky prispevok al co,ked som doma ,potom vam napisem,ako tu pomahaju,sme sami zvedavi,vraj sa da vybavit okrem inych veci aj jednorazova financ.injekcia,veeelmi som zvedava,inak my mame prekraaasne slnko,az mi je luto,ze budem s dcerkou doma kvasit
@helga9 aj ja verim ze neochories neboj,ja ked mi mala vracala zo soboty na nedelu som sa rozhodla ze to nechytim a fungovalo 😀 ty mas vo stvrtok uz ? Ja chcem tel sestricke ci aj ja mozem chodit na slabsiu tyzdenne bolim sa tych zabijackych davok razza3tt
@jankastraza to je ak financ.injekcia.
@jankastraza zajtra idem na chemo môj Dr tam neni štvrtok ani piatok a chce ma mat pod dozorom tak idem zajtra. Zas tie iste obavy ci ma dobre napichne tu ruku mam jak narkomanka
@jankastraza uvidim ako pri cheme no predtým ja som od deti nikdy neochorela vzdy som len vtedy ak som prechladla ale od druhých som nechytila. No ja som za posledných 10 rokov bola chora možno dvakrát. Tak asi to bolo malo a musela som to dobehnúť touto chorobou.

@helga9 hroznu mas tu ruku a co ten picc ? Vybav si to ja nic necitim ani neviem ked mikrv beru a davaju chemo zatlac na nich
@helga9 ja uplne to iste
@hracka123 nejaky 1razovy financny prispevok
@cenculinka ahoj ako sa cítiš po chemo?
@jankastraza pytala som sa Dr povedal 3 dni hospitalizácia a ze na tých 12 podaní mam vydržať. Prvú mi krasne napichla tam nic nemám no toto mi sestrička tak zle tri dni pred chemo vzala krv ona sa tam štorcovala s tými skumavkami a tak nešikovne ze mne to pripadalo akoby mi ihlou prepichla tu žilu v ktorej bola lebo ma to fakt bolelo a este keď si potlacim ruku tak aj teraz
@mata9522 no, si nas tu nakazila 😅
Ved sama som zvedava ake moznosti mam,lebo moja spolocnost,pre ktoru pracujem - vraj kazda spol.ma ine podmienky tak mne nemocensku platia 100% plat mesiac a pol,potom dalsie 3mesiace 60% z moj.platu a potom uz si nepamatam kolko,Ang je kralovstvo tak verim,ze urcite rak.pacientov vedia podporit,len treba nej.podmienky splnit
@helga9 hrozne..
No ako uz Janka kedysi spominala,on ti sice povedal ze mas vydrzat 12tt ale pravda je taka ze oni s tym maju robotu ...budes sa trapit pri kaz.odbere a ch.boze

@mata9522 hmhm cesnačka to by mohlo byt aj malej teraz prospeje keď je nascipana. A ty ako povolili trochu tie dutiny?