Chemoterapia po mastektómii prsníka
Ahojte, mám 24 rokov, a pred necelými dvoma mesiacmi mi diagnostikovali karcinóm ľavého prsníka. Doktor na chirurgii odporúčal vybrať celú prsnú žľazu, lebo je to istejšie. Keby som chcela prsník ponechať, najskôr by som musela podstúpiť chemo, aby sa nádor zmenšil, ale nezaručil mi, že to pojde. Takže som ani nerozmýšľala. Podstúpila som teda kožu šetriacu mastektómiu (tzn. ostala mi aj koža a bradavka), len som polovičný chlapec 👦
Pred operáciou mi teda onkologička povedala, že aký bude postup, vraj to vyzerá tak že po operácii bude nasledovať chemoterapia, 6 ciklov - 3x FEC - 3x docetaxel, potom liečba ozarivanim
Ženy ležím v nemocnici na posteli a plačem.dojebali má pri operácii,roztrhlo mi močový mechúr,je v ňom diera.moc presakuje do obličky.aby som o ňu neprišla,tak mi priamo do obličky vrazili ihlu a budem mať vývod s močom.hovorila,že takých 6 týždňov.jedine,čo mi stále tá doktorka hovorí,je, ako jej je to ľúto a že niekedy sa to stáva.teraz na vizite doktor na mňa,stalo sa .jak keby o nič nešlo.a ja môžem prísť o obličku.mam toho dosť.
@sabova3 jezis Janulka to je strasne, nezufaj teraz uz ta musia dat do poriadku ,az placem je mi to nesmierne luto,vsetky sme s tebou ❤️
Teraz tu bola moja mama so sestrou.dalu si zavolať tu doktorku,čo má operovala.tak znova všetko vysvetlila,je to proste pooperačna komplikácia,stáva sa to.mozno u jednej z tisíca.a ja som tá, ktorá chytá všetko.tak mama na ňu,že čia je to chyba.tak samozrejme jej.a aj to,či mi zaviedli do obličky, vôbec nie je isté, či to pomôže.takze naozaj môžem prísť o oblicku.mija sestra mala byť operovana po mne,u tej istej doktorky,ale keď vidí,čo je so mnou,tak povedala že ku nej nepôjde.ale ja vidím na tej doktorke,že je z toho nešťastna,často ku mne chodí.no ale mne to už nepomôže.musim tu trčať do pondelka.takze aj takto môže dopadnúť operácia.
Dievčatá, žienky,ja už plačem keď vidím čím si musíte prejsť...😭😭😭mamina je od včera taktiež zle, plače,že už nikdy nepôjde na chemo,volala som tam,zmenili jej emegar na nejaké čípky, nič nezaberá,stále jej je na vracanie,nevládze už ani na záchod ísť...ja už ani neviem ako jej pomôcť 😭😭som už zúfalá...
Dnes som zakyvala vlasom na rozlucku, bola som ich dat dolu v kadernictve. Miesto mna plakala kadernicka
@sabova3 Janka moja,vsetko dobre dopadne,urcite ta daju do poriadku stale na teba myslim
@hracka123 ja uz som na pokraji zúfalstva...neviem ešte koľko dní to bude trvať..minule to prešlo za dva dni a bol pokoj...už neviem či mám plakať či zúriť,či čo robiť..🤦🥺🥺🥺 musela som si vziať aj dovolenku v práci na zajtra lebo už neviem čo so sebou 🤷🤷keby som to mohla miesto nej radšej vydržať...
@17zuzka6 och chudiatko ani neviem co na to povedat 😔
Baby mne bolo tak povedané ze lieky proti nevolnosti co sa dávaju pri cheme maju byt take ze v den chema nemá byt absolutne zle.
Dievčatá,poklopem,asi trošku zabrali tie čípky..išla som na súbor,tak som s plačom odchádzala a teraz som prišla tam a už sedela a už sa aj usmievala a že sa ide skúsiť osprchovať 🙏🙏🙏 torekan sa volajú tie čípky myslím...bojím sa,že dokedy,ale aspoň trošku úľava 😊😊 a pani dr povedala,že teda tieto čípky má vyskúšať a že nabudúce mení inak liečbu,že sa dohodneme ..

@hracka123 panadol