icon

Chemoterapia po mastektómii prsníka

paj333
6. dec 2016

Ahojte, mám 24 rokov, a pred necelými dvoma mesiacmi mi diagnostikovali karcinóm ľavého prsníka. Doktor na chirurgii odporúčal vybrať celú prsnú žľazu, lebo je to istejšie. Keby som chcela prsník ponechať, najskôr by som musela podstúpiť chemo, aby sa nádor zmenšil, ale nezaručil mi, že to pojde. Takže som ani nerozmýšľala. Podstúpila som teda kožu šetriacu mastektómiu (tzn. ostala mi aj koža a bradavka), len som polovičný chlapec 👦
Pred operáciou mi teda onkologička povedala, že aký bude postup, vraj to vyzerá tak že po operácii bude nasledovať chemoterapia, 6 ciklov - 3x FEC - 3x docetaxel, potom liečba ozarivanim

helga9
19. sep 2019

@hracka123 panadol

sabova3
19. sep 2019

Ženy ležím v nemocnici na posteli a plačem.dojebali má pri operácii,roztrhlo mi močový mechúr,je v ňom diera.moc presakuje do obličky.aby som o ňu neprišla,tak mi priamo do obličky vrazili ihlu a budem mať vývod s močom.hovorila,že takých 6 týždňov.jedine,čo mi stále tá doktorka hovorí,je, ako jej je to ľúto a že niekedy sa to stáva.teraz na vizite doktor na mňa,stalo sa .jak keby o nič nešlo.a ja môžem prísť o obličku.mam toho dosť.

helga9
19. sep 2019

@sabova3 čože? No ani neviem co ti nato povedat

mata9522
Autor odpoveď zmazal
jankastraza
19. sep 2019

@sabova3 jezis Janulka to je strasne, nezufaj teraz uz ta musia dat do poriadku ,az placem je mi to nesmierne luto,vsetky sme s tebou ❤️

hracka123
Autor odpoveď zmazal
hracka123
Autor odpoveď zmazal
sabova3
19. sep 2019

Teraz tu bola moja mama so sestrou.dalu si zavolať tu doktorku,čo má operovala.tak znova všetko vysvetlila,je to proste pooperačna komplikácia,stáva sa to.mozno u jednej z tisíca.a ja som tá, ktorá chytá všetko.tak mama na ňu,že čia je to chyba.tak samozrejme jej.a aj to,či mi zaviedli do obličky, vôbec nie je isté, či to pomôže.takze naozaj môžem prísť o oblicku.mija sestra mala byť operovana po mne,u tej istej doktorky,ale keď vidí,čo je so mnou,tak povedala že ku nej nepôjde.ale ja vidím na tej doktorke,že je z toho nešťastna,často ku mne chodí.no ale mne to už nepomôže.musim tu trčať do pondelka.takze aj takto môže dopadnúť operácia.

nori21
19. sep 2019

@sabova3 Tak to je situácia;myslím na teba a držím palce.

janaooo
19. sep 2019

@sabova3 nemam slov, drz sa

helga9
19. sep 2019

@janaooo ahoj no uvarila som ten puding co si mi poslala recept mne chuti no toho škrobu trebalo viac ostal trochu redší ale mne to nevadí zozrala som aj taký

zuzap33
19. sep 2019

@sabova3 vyhovaraju sa, pokaslali operaciu.

puf83
19. sep 2019

@sabova3 ahoj, čože ti spravili?? Tak toto už není normálne, to fakt robia ako keby na páse kde pracuju s drevom, podaj sťažnosť nenechaj to tak!!! Lekári si už robia čo chcú sú to hovadá

janaooo
19. sep 2019

@helga9 tak to je super. Ja ho tiez skusim, len momentalne som si dala par dni detox po dovolenkach, grilovackach, oslavach, hodoch - 4. den odstavujem 🍏🥕🍹

17zuzka6
19. sep 2019

Dievčatá, žienky,ja už plačem keď vidím čím si musíte prejsť...😭😭😭mamina je od včera taktiež zle, plače,že už nikdy nepôjde na chemo,volala som tam,zmenili jej emegar na nejaké čípky, nič nezaberá,stále jej je na vracanie,nevládze už ani na záchod ísť...ja už ani neviem ako jej pomôcť 😭😭som už zúfalá...

zuzap33
19. sep 2019

Dnes som zakyvala vlasom na rozlucku, bola som ich dat dolu v kadernictve. Miesto mna plakala kadernicka

hracka123
Autor odpoveď zmazal
hracka123
19. sep 2019

@17zuzka6 už fakt neviem čo poradiť?

jankastraza
19. sep 2019

@sabova3 Janka moja,vsetko dobre dopadne,urcite ta daju do poriadku stale na teba myslim

17zuzka6
19. sep 2019

@hracka123 ja uz som na pokraji zúfalstva...neviem ešte koľko dní to bude trvať..minule to prešlo za dva dni a bol pokoj...už neviem či mám plakať či zúriť,či čo robiť..🤦🥺🥺🥺 musela som si vziať aj dovolenku v práci na zajtra lebo už neviem čo so sebou 🤷🤷keby som to mohla miesto nej radšej vydržať...

helga9
19. sep 2019

@17zuzka6 volala si s Dr? Co povedala?

jankastraza
19. sep 2019

@17zuzka6 och chudiatko ani neviem co na to povedat 😔

zuzap33
19. sep 2019

@hracka123 nie, ale uzasne huste, kaderníčka stale hovorila, že také sa málokedy vidi

nori21
19. sep 2019

@17zuzka6 Mrzí ma to,že nie jej lepšie.Áno tie dva tri dni sa dá vydržať,ale to už trvá.V ten deň keď som dostala chemo vtedy je všelijako a deň potom už pomaly jem dnes som v normále.Musí vydržať.

helga9
19. sep 2019

Baby mne bolo tak povedané ze lieky proti nevolnosti co sa dávaju pri cheme maju byt take ze v den chema nemá byt absolutne zle.

17zuzka6
19. sep 2019

Dievčatá,poklopem,asi trošku zabrali tie čípky..išla som na súbor,tak som s plačom odchádzala a teraz som prišla tam a už sedela a už sa aj usmievala a že sa ide skúsiť osprchovať 🙏🙏🙏 torekan sa volajú tie čípky myslím...bojím sa,že dokedy,ale aspoň trošku úľava 😊😊 a pani dr povedala,že teda tieto čípky má vyskúšať a že nabudúce mení inak liečbu,že sa dohodneme ..

helga9
19. sep 2019

@17zuzka6 určite treba zmeniť to nemôže byt takto po cheme v žiadnom prípade

17zuzka6
19. sep 2019

@nori21 u nás je to tak,že prvý deň keď ju dostala a druhý bolo ok,aj jedla,aj v pohodicke všetko a tretí katastrofa- aj minule aj teraz...asi to ozaj každý inak prežíva...

hracka123
19. sep 2019

@17zuzka6 no mne aj v deň chema je blbo a oči raz tečú a raz sú suché máte to aj vy?ja mám také tabletky torecan

17zuzka6
19. sep 2019

@helga9 ešte prvýkrát sa to dalo,vôbec ani nelahla do postele,tam nás viacmenej potrápila zápcha,ale ok...ale toto odvčera bolo hrozné niečo..úplne je slabučká,som myslela včera že ju hádam na rukách odnesiem na wc...🤦🤦a to som si myslela,že prvý krát je to najhoršie..