icon

Chemoterapia po mastektómii prsníka

paj333
6. dec 2016

Ahojte, mám 24 rokov, a pred necelými dvoma mesiacmi mi diagnostikovali karcinóm ľavého prsníka. Doktor na chirurgii odporúčal vybrať celú prsnú žľazu, lebo je to istejšie. Keby som chcela prsník ponechať, najskôr by som musela podstúpiť chemo, aby sa nádor zmenšil, ale nezaručil mi, že to pojde. Takže som ani nerozmýšľala. Podstúpila som teda kožu šetriacu mastektómiu (tzn. ostala mi aj koža a bradavka), len som polovičný chlapec 👦
Pred operáciou mi teda onkologička povedala, že aký bude postup, vraj to vyzerá tak že po operácii bude nasledovať chemoterapia, 6 ciklov - 3x FEC - 3x docetaxel, potom liečba ozarivanim

17zuzka6
19. sep 2019

@hracka123 s očami nemala problém, skôr jej veľmi schli ústa ,až sa jej jazyk lepil ,ale dostala taký gélik a je to super...a tie prvé dva dni je aj mamine trošku špatne,ale to len tak mierne...ale ten tretí deň je najhorší..

hracka123
Autor odpoveď zmazal
hracka123
19. sep 2019

@larike ahoj no ako po opke?

mata9522
Autor odpoveď zmazal
cenculinka
19. sep 2019

@jankastraza Chi Chi ja parochňu nosiť nebudem 😂 iba šatky a čiapky 😉

cenculinka
19. sep 2019

@sabova3 ☹️

cenculinka
19. sep 2019

@hracka123 tie oči aj ja tak mám,raz suché,potom jak prievan keby som v nich mala 🤔 na nervy

cenculinka
19. sep 2019

@17zuzka6 mne dáva dr. V deň chemo Akynzeo tabletku a to je všetko...okrem nej beriem 3*denne Costi tabletku dlhodobo...zatiaľ mi zle nebolo,síce včera som mala žalúdok taký akýsi všelijaký,ale na to čo ja všetko a v akých množstvách za deň pozerem sa ani nečudujem...

hracka123
Autor odpoveď zmazal
jankastraza
19. sep 2019

@mata9522 Mati ty si citala tu knihu Rok amazonky? Uz si nepamatam,ci si pisala ci ju mas,ak nie poslem ti ju,tiez som ju dostala

hracka123
Autor odpoveď zmazal
jankastraza
20. sep 2019

@hracka123 ahooj ja som sa celkom vyspala,och ako dobre,idem zaniest dcerku do skolky a budem robit poriadky v skriniach vela handier zbytocnych vybuchnu mi skrine uz ja som zavisla od novych veci nuz teraz sa musim krotit ,ako sa dnes citis?my mame nadherne slnecno,ale ja kaslem ako banik

nori21
20. sep 2019

U nás je tiež chladno aj fúka,dnes poupratujem .

lula94
20. sep 2019

Odporučil onkológ prosím niekomu počas chemo piť pivo?

helga9
20. sep 2019

@lula94 mne síce neodporučil ale dala som si pár krát po deci piva na žalúdok mi to veľmi dobre urobilo

nori21
20. sep 2019

@lula94 Nie ani som sa nepýtala,ale mám známu ktorá je po liečbe a jej áno odporučili ale nealkoholické.Niekedy si dám po jedle a veĺmi dobre pôsobí na žalúdok.Takisto jej odporučili banány a šťavy.

lula94
20. sep 2019

@nori21 v Tom prípade o ktorom píšem ja, boli zakázané citrusy.

hracka123
20. sep 2019

@lula94 a čo má ešte zakázané ja si dám aj banán aj pomaranč veď ovocie je zdravé a dám si aj nealko pivo

lula94
20. sep 2019

@hracka123 nič iné nebolo spomenuté. Horšie je to, že nastupuje na liečbu až koncom mesiaca teda mesiac po operácii. Neviem či to nie je dlhá doba.

helga9
20. sep 2019

@lula94 nie je to neskoro ideálny cas liečbu po opke treba zatajiť do 2 mesiacov

helga9
20. sep 2019

@lula94 ja co viem tak jedine ze grapefruit nie je dobrý pri chemo

mata9522
Autor odpoveď zmazal
jankastraza
20. sep 2019

@lula94 mne povedali sestricky ze kludne aj kazdy den -vecer poharik cerveneho vinka je zdrave

mata9522
Autor odpoveď zmazal
jankastraza
20. sep 2019

@hracka123 aj mne nepovolili citrusy, grep je uplne nevhodny,obsahuje vela nejakych latok,kt velmi mozu ovplyvnit pocas chemo liecbu,citrusy sa fakt neodporucaju,ale tak ked ti chuti,jedna mandaricka ci pomaranc a neuskodi ti,tak asi z mierou ako vsetko mozes, ja dlhe roky pijem citronovu vodu a preto nebyvam chora a ked prechladnuta tak max 2dni,ale kamos,co sa lieci na rak.mi pocas chemo neodporucil ani citrony,lebo obsahuju tiez nej.latky,kt trosku zamedzuju v ,aby chemo spravne fungovala pri zabijani rak.buniek,vraj citron obsahuje nejake latky,ktore podporuju obnovovanie zdravych ale aj tych zlych rakov.buniek,takze radsej vitamin C si idem kupit v prasku 2500 mg,su na to vedecke vyskumy...ak to najdem skusim to sem preposlat,ale je to v anglictine...

jankastraza
20. sep 2019

@mata9522 dobre matka, skusim ju ponuknut niekomu inemu, ❤
@helga9 ty si ju citala? viem ze Erika ju nepotrebuje,kamoska jej pozicia ak si dobre pamatam?

jankastraza
20. sep 2019

Este viem,ze si dievcata davajte pozor na huby, moja mamina sa pozabudla, pocas chemo, ona chodi do hor zbierat huby,mame to tradiciu rodinnu a raz dostal;a chut na prazenicku s hubami a velmi zle jej bolo niekolko dni,obsahuju nebezpecne toxiny,kt normalne neskodia ale pocas chemo, nebezpecne..ja sa bojim aj sampinony kupovat hahahha,ale tie sa asi mozu,ze?

jankastraza
20. sep 2019

a dievcata, ktore mate skusenost,kedy zacne vypadavat obocko a mihalnice? vraj po skonceni chemo? ci este pocas? ja som objavila na Amazone a schvalne si to chcem objednat, normal ze nalepovacie obocko ,skoro som sa usulala,ale zeny si to strasne chvalia a videla som fotky,clovek by nepovedal,ze mali nalepene 😂💃 no pred polrokom keby mi niekto povedal,co budem riesit okrem diagnozy,tak by ma striaslo,ze aka nocna mora sa mi sniva

helga9
20. sep 2019

@jankastraza ahoj mne úplne nevypadali mihy ani obocko ale dobre sa preriedili mala som ich ako vypelichane kura.