Chemoterapia po mastektómii prsníka
Ahojte, mám 24 rokov, a pred necelými dvoma mesiacmi mi diagnostikovali karcinóm ľavého prsníka. Doktor na chirurgii odporúčal vybrať celú prsnú žľazu, lebo je to istejšie. Keby som chcela prsník ponechať, najskôr by som musela podstúpiť chemo, aby sa nádor zmenšil, ale nezaručil mi, že to pojde. Takže som ani nerozmýšľala. Podstúpila som teda kožu šetriacu mastektómiu (tzn. ostala mi aj koža a bradavka), len som polovičný chlapec 👦
Pred operáciou mi teda onkologička povedala, že aký bude postup, vraj to vyzerá tak že po operácii bude nasledovať chemoterapia, 6 ciklov - 3x FEC - 3x docetaxel, potom liečba ozarivanim
@mata9522 ahoj aj ja budem na teba mysliet,uz nech to mas za sebou
@janaooo ahoj no robievam si čokoládový puding ten vegansky do kokosoveho mlieka dám variť kokosové mlieko so zemiakovým skrobom a 90 perc čokoládou. Az na vychladnuty si dám postrúhaný kokos javorovým sirup a ja musim šľahačku veeela šľahačky. No akoby som urobila napr jahodovy nevies? Rozmixujem ovocie ?
@helga9 mne práve volala sestrička,ze hercpetin sa už nedá objednať cez poisťovňu.ze musia.nieco.ine.ja.som mala ísť.na hos.stvrtok na liečbu taxanom a ten trastuzumab.akoze spolu v jednej.infuzii.lebo.nie su.to.len injekcie.teraz neviem.co.som.3tyzdne po ozar.a mala.pokrscovat liečba....
@helga9 tak to fakt neviem dovod..ja som dostala herc.akoze prvu veľkú tzv.nasycovaciu infúziu v júni.potom som čakala na oziare dva mesiace.po nich mi povedala že do troch týždňov musím zahájiť ďalšiu liečbu a to chemoplus biol.liecbu.ja som myslela že keď to je takto.ze tá liečba je istá a schválená a niezebudem čakať na čosi iné...to sa mi natiahne aj som preto nervózna...že aký má potom ucinok
Ahojte dievcata,trochu sa Vam votriem do debaty. Potrebovala by som uistit? Nikde sim nenasla podobnu debatu. Mama...pred necelymi 2r operovana,celkova hysterektomia. Po 2t prislo z histologie ze v maternici mala zhubny nador,malicky. Ze mala stastie. Mal asi 2mm a pravdepodobne nepresahoval telo maternice takze zhodnotili ze netreba chemo ani radio. Kazde 3m na kontrolu,usg,krv,onkomarkery...poznate. Teraz ma posl.kontrolu. Na usg jej nasli CYSTU NA ZLCNIKU!!! Na konci tych vsetkych kontrol 🤔 Mate niekto skusenosti,stalo sa ze nahodou sa nieco na kontrolach vyskytlo co NEMALO suvis s onko? Alebo to ma? Osobne neznasam tie caste kontroly,mam z nich vacsi stres nez pri prvej dg.
@zuzankkaa1 ja mam 5mm cystu na zlcniku uz par rokov, nema to nic spolocne s onko, nikdy sa to ani neriesilo
@zuzap33 fuuuha...ja som to prvykrat pocula. U nas je kazde 3m pravidelne kazdy preplaseny. Dakujem za odpoved 🙏 🙏
Ahojte včera som dostala 5chemo včera príšerné zle neviem nič do seba dostať

@zuzap33ahoj a ty sa ako mas neochorela si?