icon

Chemoterapia po mastektómii prsníka

paj333
6. dec 2016

Ahojte, mám 24 rokov, a pred necelými dvoma mesiacmi mi diagnostikovali karcinóm ľavého prsníka. Doktor na chirurgii odporúčal vybrať celú prsnú žľazu, lebo je to istejšie. Keby som chcela prsník ponechať, najskôr by som musela podstúpiť chemo, aby sa nádor zmenšil, ale nezaručil mi, že to pojde. Takže som ani nerozmýšľala. Podstúpila som teda kožu šetriacu mastektómiu (tzn. ostala mi aj koža a bradavka), len som polovičný chlapec 👦
Pred operáciou mi teda onkologička povedala, že aký bude postup, vraj to vyzerá tak že po operácii bude nasledovať chemoterapia, 6 ciklov - 3x FEC - 3x docetaxel, potom liečba ozarivanim

helga9
24. sep 2019

@hracka123 och nech to rýchlo prejde ja idem štvrtok na tretiu

hracka123
24. sep 2019

@mata9522 kedy ťa operujú dala som si trocha hrianku a colu.tak uvidim

mata9522
Autor odpoveď zmazal
helga9
24. sep 2019

@mata9522 veru hladná som bola aj ja neskutočne mna brali az o 13 poobede

mata9522
Autor odpoveď zmazal
helga9
24. sep 2019

@mata9522 neboj všetko dobre dopadne tabletku ti nedali? Tu oblbovaciu?

mata9522
Autor odpoveď zmazal
puf83
24. sep 2019

@hracka123 ahoj, škoda že si si nepýtala tbl pred chemo, neviem prečo ju nedávajú hneď keď iné lieky nezaberajú, ako tak čítam chúďa moje tebe vždy je zle, postazuj sa doktorke na budúce

puf83
24. sep 2019

@mata9522 držím palce nech všetko dobre dopadne

jankastraza
24. sep 2019

@mata9522 aj ja sa pridavam myslim na teba Matka

sticker
jankastraza
24. sep 2019

@puf83 presne aj ja si to myslim, ona sa chudiatko vzdy tak trapi,byva jej zle niekolko dni, zvracia, mne vraveli,ze v ziadnom pripade sa netrapit zvracanim,hnackami,ze okamzite by som mala tel.ale mne davaju tolko liekov vzdy preventivne - ako kazdemu tu v Uk,ze nemam sancu aby mi bolo zle,len vidim dvojmo z tych steroidov 😅

jankastraza
24. sep 2019

@hracka123 Erika,skus im zavolat,nech ti daju nejaku lepsiu tabletku,nech sa ti ulavi ❤

jankastraza
24. sep 2019

baby,prave som zistila,ze tu u mna v Uk,ked robia mastektomiu, v ten isty den idem domov,uff,akoze dobre,rodila som tu dcerku,a po 12hod som si odkracala domov po porode,ale po mastektomii tiez takto pustaju v ten isty den,som prekvapena.. vy ste lezali niekolko dni v nemocnici,nie?

17zuzka6
24. sep 2019

@nori21 ahoj akurát som včera na vás myslela ,konecne som sa sem aj dostala...poklopem veľmi ,ale zatiaľ fajn...prešlo tých hrozných pár dní a teraz je to ok,len schudla už mamina skoro 10 kilo,akurát rozmýšľam nad tým,čím ju naštopať aby bolo dobre,ale už žartuje,smeje sa,už sa s ocom aj priečia,tak snáď bude dobre... No uvidíme ako bude po tretej...🤷

nori21
24. sep 2019

@17zuzka6 och 10 kíl je veĺa,a ja som pribrala kilo,strašne rada jem ovocie aj chleba,predtým som nemala rada tak ovocie ako teraz a chlieb tiež.

hracka123
24. sep 2019

@nori21 aký chlieb jedavas ja tiež pribrala 4kg

hracka123
24. sep 2019

@jankastraza ja som ležala 3dni v nemocnici už som sa aj najedla kus chleba a hrozno

nori21
24. sep 2019

@hracka123 hocijaký aj biely aj fínsky aj celozrnný teraz nevyberám predtým som len rožok jedla a teraz keď kupujem rožky už ma napína

17zuzka6
24. sep 2019

@nori21 mne sa zdá že mamina aj celkom dosť zje,len sa bojí sladkosti a to ona mala rada,lebo z čokolády ju zapeka,tak väčšinou ovocie a kuracie prsia,zemiaky a také zvykne...no niečím ju snáď ešte natlačíme 😊 u nej viacmenej asi tá psychika pridala na tom,že hodne schudla...bojí sa aj sama ostať,tak aj dnes šiel oco na chatu,tak budem behať hore dole ku nej...musím jej ísť dnes kúpiť aj nejakú masť na nohy,že dostáva kŕče v noci,ale magnezko neviem či môže...lebo sa bojím aby zas žalúdok netrpel...

jankastraza
24. sep 2019

@17zuzka6 drzim maminke velmi palce, aj moja maminka si tym presla, v novembri mala poslednu chemo,uz je fit,len ju este kosti bolia,ale to aj vekom a preto,lebo uz nema pohyb ktory mavala ako kedysi,takze mamina bude v poriadku neboj,len musi byt silna,vy ju udrzujte co najviac aktivnu a v dobrej nalade a zvladne to.. moja mamina to dala a pol roka na to som zistila,ze aj ja mam ☹

jankastraza
24. sep 2019

@nori21 mne sa neda pribrat ☹ som sa tesila,ze aspon pocas chemo priberiem,ved jest mi chuti a nic,ale vela km nabeham denne asi preto 😖

nori21
24. sep 2019

@jankastraza nevadí,dnes som bola na krv a všetko je v poriadku,aj pečeňové testy sú blízko k norme,lebo po dvoch opkach sa.mi zvýšili.

jankastraza
24. sep 2019

@nori21 drzim velmi palce,och nech uz sme zdrave

puf83
24. sep 2019

@jankastraza ahoj, aj mamine bývalo zle nechala ju trápiť 3krat no keď sme to povedali tak pozerala ako keby sme si zato mohli sami taky divný pohľad nahodila a povedala ze žalúdok musí byť v kľude, som si sama pre seba povedala že tebe sa to povie.... Potom dala tbl pred chemo a super nebolo jej nič chvála Bohu, niekedy mi to príde že lekári očakávajú úplatky a potom ti dajú niečo lepšie aby sa človek netrapil, v UK je určite lepšia starostlivosť o pacientov, SVK je 100r za opicami a vždy bude 😁😁

puf83
24. sep 2019

@jankastraza mamina ležala tri dni po mastektomii

jankastraza
24. sep 2019

@puf83 strasne ,presne mas pravdu,neda sa to porovnat

jankastraza
24. sep 2019

@hracka123 vidis, 3dni a tu este v ten dan domov,pripada mi to skoro,ved co ked krvacanie al co,tak volat zachranku potom? och, ale zeny pisu,ze pohodaaa..nuz necham sa prekvapit,v zime ma to caka..
som rada,ze uz si pomalicky dostala chut jest,uz bude lepsie...

hracka123
24. sep 2019

@jankastraza bože zedla som za sáčok arašidové chrumky čo už keď chutili

puf83
24. sep 2019

@hracka123 aké máš tbl proti nevoľnosti??

hracka123
24. sep 2019

@puf83 torecan a emegar a ona mi dala tabletku ale mne hneď prišlo zle ako som ju zjedla