Chemoterapia po mastektómii prsníka
Ahojte, mám 24 rokov, a pred necelými dvoma mesiacmi mi diagnostikovali karcinóm ľavého prsníka. Doktor na chirurgii odporúčal vybrať celú prsnú žľazu, lebo je to istejšie. Keby som chcela prsník ponechať, najskôr by som musela podstúpiť chemo, aby sa nádor zmenšil, ale nezaručil mi, že to pojde. Takže som ani nerozmýšľala. Podstúpila som teda kožu šetriacu mastektómiu (tzn. ostala mi aj koža a bradavka), len som polovičný chlapec 👦
Pred operáciou mi teda onkologička povedala, že aký bude postup, vraj to vyzerá tak že po operácii bude nasledovať chemoterapia, 6 ciklov - 3x FEC - 3x docetaxel, potom liečba ozarivanim
@hracka123 arasidovym chrumkam sa neda odolat veru,my ich volame komunisticke a objednavam si ich z Londyna s Horalkami,lebo nam chybaju mnam
Dievčatá ja som užívala pri červenej granegis a nebolo mi nevoľno
Aj mamine prvýkrát emegar pomohol a dalo sa to vydržať a možno by pomohol aj teraz,ale jej prišlo zle po tom prehanadle ,veď do 10 minút po ňom zvracala a potom dostala aj mamina torecan ale tie čípky,len ktovie či tir zabrali alebo už to samo prestalo potom...ale aj chlapi z RZP čo boli u nás povedali že to muselo spôsobiť ten stav to prehanadlo...ale povedala dr že niečo vymyslíme keď prídeme na ďalšiu tak som zvedavá...či nám niečo zmení,albo nechá tie čípky...
Ja dievčatá som len prišla do miestnosti kde dávajú chemo a prišlo mi zle stoho pachu neviem ale zle mi robí tém pach fuj
@hracka123 presne viem,o com hovoris,aj mne to nerobi dobre a dokonca sama sebe smrdim tymi pachmi... mne este chodi kazdy ten tyzden cistit sestricka ten picc line na ruke a to tiez smrdi ten dezinfekcny takym silnym smradom ufff no my si uzijeme kadeco,kym si prejdeme liecbou
Ahojte.tak už som konečne doma.tie dve sáčky nosím si sebou .jeden mi bol málo tak mám dve.budem ich mať mesiac.vobec si to neviem predstaviť.je to strasne únavné stále s tým chodiť, dávať pozor nato.ach jaj.ale čo sa stalo,už sa nedostane.zas len budem dúfať,že o mesiac sa toho zbavim a povedia, čo ďalej.
@sabova3 ahoj Janka,neviem ani co napisat,lebo ti to nepomoze,velmi by sme vsetky chceli,aby si si tym nemusela prechadzat ❤️

@hracka123 emegar ma aj mama ale jej nepomáhalo, pred chemo jej dáva akynzeo a nič jej nebolo, chúďa moje neboj bude dobre