Chemoterapia po mastektómii prsníka
Ahojte, mám 24 rokov, a pred necelými dvoma mesiacmi mi diagnostikovali karcinóm ľavého prsníka. Doktor na chirurgii odporúčal vybrať celú prsnú žľazu, lebo je to istejšie. Keby som chcela prsník ponechať, najskôr by som musela podstúpiť chemo, aby sa nádor zmenšil, ale nezaručil mi, že to pojde. Takže som ani nerozmýšľala. Podstúpila som teda kožu šetriacu mastektómiu (tzn. ostala mi aj koža a bradavka), len som polovičný chlapec 👦
Pred operáciou mi teda onkologička povedala, že aký bude postup, vraj to vyzerá tak že po operácii bude nasledovať chemoterapia, 6 ciklov - 3x FEC - 3x docetaxel, potom liečba ozarivanim
@17zuzka6 65r
Dievčatá aký ste mali deň ja už celkom dobre po cheme
@emjee ahoj super ze všetko OK no toto ja tiež mam take ze vyznaj sa v tom. Mne chodil menzes počas červenej jak hodinky potom 2 mesiace vynechal ja som sa uz tešila ze bye bye. Po dvoch mesiacoch prišiel. Reku dobre co uz. Trval normalne tyzden. No išla som na paklitaxel a po dvoch týždňoch od posledného menzesu prišiel zas. Zas úplne normálny menzes trval 5 dni. Tak som zvedava co bude najblizsie.
@helga9 zajtra mas aj ty aj ja n3 🤪
@helga9 ahoj moja posli aj mne do spravy ja uz doma po chemo uz gaucova kultura bude 2dni z tych liekov aj
@jankastraza ahoj ja som akurat s mužom na obede paklitaxel 3/12 za mnou to je štvrtina. Hlava mi skoro zamrzla ale vydržala som. Srdecko mam v poriadku aj krv bola Ok a este mi aj dobre pichla čomu sa straaasne teším vystihla som sestričku co aj minule. Posielam ti foto do súkromnej správy.
@helga9 super to je parada veru stvrtina za tebou ❤️
Žienky zajtra chcem robiť pirohy ešte som to nerobila aké cesto robíte a scim to plnite

@jankastraza a maminka má koľko rokov?