icon

Chemoterapia po mastektómii prsníka

paj333
6. dec 2016

Ahojte, mám 24 rokov, a pred necelými dvoma mesiacmi mi diagnostikovali karcinóm ľavého prsníka. Doktor na chirurgii odporúčal vybrať celú prsnú žľazu, lebo je to istejšie. Keby som chcela prsník ponechať, najskôr by som musela podstúpiť chemo, aby sa nádor zmenšil, ale nezaručil mi, že to pojde. Takže som ani nerozmýšľala. Podstúpila som teda kožu šetriacu mastektómiu (tzn. ostala mi aj koža a bradavka), len som polovičný chlapec 👦
Pred operáciou mi teda onkologička povedala, že aký bude postup, vraj to vyzerá tak že po operácii bude nasledovať chemoterapia, 6 ciklov - 3x FEC - 3x docetaxel, potom liečba ozarivanim

hracka123
30. sep 2019

@zuzap33 ahoj no ja cmulam kyslé cukríky a žijem žuvačky na tu chuť v ustach

lula94
30. sep 2019

@helga9 v tomto prípade 5 cyklov. Dnes prvý a nevysvetliteľné pocity v bruchu a v hlave akoby rozsypane šroby.

zuzap33
1. okt 2019

@lula94 ja mám pocit akoby mi po chemo doslova pomalšie išli myšlienky, musím sa dlhšie sústrediť, občas aj vetu zle pokladám

mata9522
Autor odpoveď zmazal
hracka123
1. okt 2019

@mata9522 ahoj aj vieš koľko uzlín ty vybrali

mata9522
Autor odpoveď zmazal
lula94
1. okt 2019

@mata9522 macuz prosím niektra z Vás za sebou aj oziare? A boli ste v Martine? Veľmi Vám spálilo kožu?

jankastraza
1. okt 2019

@mata9522 Matka myslela som na Teba,konecne si doma,dufam,ze vysledky budu co najlepsie ako bude mozne,a ty si nemala uz naplanovanu radio? To sa ukaze z tej histologie ze? Ti nedaju urcite musime dufat 😍

mata9522
Autor odpoveď zmazal
jankastraza
1. okt 2019

@lula94 ano presne tak to je 😭drzim palce

jankastraza
1. okt 2019

@zuzap33 to je normalne 😭presne aj ja to mam,citala som o tom vela,chemo mozog,musime to Len pretrpiet,ja prve 3 dni po chemo vidim vzdy rozmazane 🥵

mata9522
Autor odpoveď zmazal
jankastraza
1. okt 2019

@mata9522 ani nesranduj ,kolko chemo si mala prosim ta? Ano,mas pravdu,kazda mame liecbu usitu na mieru,ale co mam tak prestudovane,je velmi velmi mala sanca ze by ti zas dali chemo,bude radio a biol.podla mna na 100%bez chemo

lula94
1. okt 2019

@jankastraza zvykne to spáliť do mäsa? Čo pomáhalo na regeneráciu? Ďakujem

hracka123
1. okt 2019

@mata9522 a keď sú neg uzliny aj vtedy so oziare?

helga9
1. okt 2019

@lula94 netreba sa báť poriadne treba detským zásypom stále prepudrovat ako to tu @anniera odporúčala

sabova3
1. okt 2019

@lula94 ahoj.ja som si kúpila radiocare krém.s tým som sa mastila.ale ani to nepomohlo.spieklo má týždeň po skončení rádio.dovtedy bolo ok.a po skončení oziarov bum.vzadu na lopatke sa to prejavilo.uz som pol roka po a stále vzadu na Tom mieste je to citlivé a tmavšia koža.

jankastraza
1. okt 2019

@lula94 myslis pri radioterapii? ja nemam skusenost,radio ma caka asi od februara,ale ked si budes pravidelne natierat,nemalo by sa spalit vobec..

jankastraza
1. okt 2019

@romiada, ako sa ma maminka? a ako sa dari vam? ❤ mamine uz aj chemo skoncilo? uz si presne nepamatam ,kedy jej malo koncit..

emjee
1. okt 2019

@lula94 @sabova3 tiez som mastila radiocare a prejavilo sa az tyzden po ukonceni (dr. mi povedala, ze vacsinou sa to objavi az po, je to ako zo slnkom, az vecer zistis, ako ta spieklo). Ako prva pomoc zabrala konopna mast, no aj tak mi ostali cervene flaky, ktore uz nezmiznu.

hracka123
1. okt 2019

@sabova3 ahoj a tá ruka je ešte opuchnutá ako bola?

jankastraza
1. okt 2019

@sabova3 Jani ako sa mas?

hracka123
Autor odpoveď zmazal
sabova3
1. okt 2019

@hracka123 Ahoj .No ruka je trocha menej opuchnutá jak v lete .nejde mi dať fotku.Inak sa mám fajn, nebolí ma nič,a keď si odmyslim tie hadice tak by bolo super.Vcera som bola na kontrolu u tej doktorky,čo má dojebala.tak všetko je ok.A keď som odchádzala,tak mi hovorí,že to je taká komplikácia,a že som aj brala chemo.tak som nechápala,o čom točí.Najprv na začiatku si chybu priznala,a zrazu obrat a trepe bludy,aby som sa ja cítila vinná.komedia.

jankastraza
1. okt 2019

@sabova3 to je vrchol Jani az sa mi zlc zdvihla

hracka123
1. okt 2019

@zuzap33 no ako cítiš?to mám aj ja že mám vymlety mozog

zuzap33
1. okt 2019

@hracka123 dnes už celkom dobre, včera mi skákal tlak, srdce bilo ostošesť, nohy sa podlamovali a ten mozog, normálne mimo . Dnes už somu bola aj v práci

zuzap33
1. okt 2019

@sabova3, hej chemo môže za to, že ona zle držala skalpel

hracka123
Autor odpoveď zmazal
helga9
1. okt 2019

@hracka123 ja mam na zajtra fazuľovú polievku a dukatove buchticky