Chemoterapia po mastektómii prsníka
Ahojte, mám 24 rokov, a pred necelými dvoma mesiacmi mi diagnostikovali karcinóm ľavého prsníka. Doktor na chirurgii odporúčal vybrať celú prsnú žľazu, lebo je to istejšie. Keby som chcela prsník ponechať, najskôr by som musela podstúpiť chemo, aby sa nádor zmenšil, ale nezaručil mi, že to pojde. Takže som ani nerozmýšľala. Podstúpila som teda kožu šetriacu mastektómiu (tzn. ostala mi aj koža a bradavka), len som polovičný chlapec 👦
Pred operáciou mi teda onkologička povedala, že aký bude postup, vraj to vyzerá tak že po operácii bude nasledovať chemoterapia, 6 ciklov - 3x FEC - 3x docetaxel, potom liečba ozarivanim
@mata9522 Matka myslela som na Teba,konecne si doma,dufam,ze vysledky budu co najlepsie ako bude mozne,a ty si nemala uz naplanovanu radio? To sa ukaze z tej histologie ze? Ti nedaju urcite musime dufat 😍
@lula94 ano presne tak to je 😭drzim palce
@zuzap33 to je normalne 😭presne aj ja to mam,citala som o tom vela,chemo mozog,musime to Len pretrpiet,ja prve 3 dni po chemo vidim vzdy rozmazane 🥵
@mata9522 ani nesranduj ,kolko chemo si mala prosim ta? Ano,mas pravdu,kazda mame liecbu usitu na mieru,ale co mam tak prestudovane,je velmi velmi mala sanca ze by ti zas dali chemo,bude radio a biol.podla mna na 100%bez chemo
@jankastraza zvykne to spáliť do mäsa? Čo pomáhalo na regeneráciu? Ďakujem
@lula94 myslis pri radioterapii? ja nemam skusenost,radio ma caka asi od februara,ale ked si budes pravidelne natierat,nemalo by sa spalit vobec..
@romiada, ako sa ma maminka? a ako sa dari vam? ❤ mamine uz aj chemo skoncilo? uz si presne nepamatam ,kedy jej malo koncit..
@sabova3 Jani ako sa mas?
@hracka123 Ahoj .No ruka je trocha menej opuchnutá jak v lete .nejde mi dať fotku.Inak sa mám fajn, nebolí ma nič,a keď si odmyslim tie hadice tak by bolo super.Vcera som bola na kontrolu u tej doktorky,čo má dojebala.tak všetko je ok.A keď som odchádzala,tak mi hovorí,že to je taká komplikácia,a že som aj brala chemo.tak som nechápala,o čom točí.Najprv na začiatku si chybu priznala,a zrazu obrat a trepe bludy,aby som sa ja cítila vinná.komedia.
@sabova3 to je vrchol Jani az sa mi zlc zdvihla

@zuzap33 ahoj no ja cmulam kyslé cukríky a žijem žuvačky na tu chuť v ustach