Chemoterapia po mastektómii prsníka
Ahojte, mám 24 rokov, a pred necelými dvoma mesiacmi mi diagnostikovali karcinóm ľavého prsníka. Doktor na chirurgii odporúčal vybrať celú prsnú žľazu, lebo je to istejšie. Keby som chcela prsník ponechať, najskôr by som musela podstúpiť chemo, aby sa nádor zmenšil, ale nezaručil mi, že to pojde. Takže som ani nerozmýšľala. Podstúpila som teda kožu šetriacu mastektómiu (tzn. ostala mi aj koža a bradavka), len som polovičný chlapec 👦
Pred operáciou mi teda onkologička povedala, že aký bude postup, vraj to vyzerá tak že po operácii bude nasledovať chemoterapia, 6 ciklov - 3x FEC - 3x docetaxel, potom liečba ozarivanim
Nechápem niektorých ľudí, čo som nakazena morom? Mužova sesternica ma videla odchádzat z onkológie v šatke. Býva v susednom bloku, má moje číslo, tak prečo sa dofrasa nepýta mňa, keď chce niečo vedieť a sa opýtať, ale vola ďalšej z rodiny, ktorú ani nepoznám v inom meste a ta mojej svagrinej ci nevie co som chorá atď.
@zuzap33 ono je to tak asi všade...ani maminy sa niektorí ľudia neopýtaju nič,len v robote chodia za mnou a mňa sa pýtajú...ale zas na druhej strane som tomu niekedy aj rada,lebo ľudska buď hlúposť,alebo nevedomosť je hrozná.. niekedy jej povedia také veci,že ja otváram ústa nad tým,čo dokážu z úst vydať🤦🤦
No akurát mamine tečie chemo a dnes jej zmenila dr lieky proti nevoľnosti..dala mamine jednu jedinu tabletku v ambulancii a potom ešte predpísala čipky,ale že tá jedna tabletka by mala byť dosť,tak uvidíme...
@17zuzka6 drzim maminke palce, ani sa nenazda a bude to mat za sebou 😉 moja maminka uz len spomina ako chodila na chemo a je z nej poriadna kocka
@jankastraza veď aj ja som jej vravela,že už po dnešnej chemo ideme z kopca,že snáď už len dve..len vravela že ak by zas bolo tak ako predtým,že asi posunie ďalšiu chemo na pozdejšie..a o dva týždne ide na vyšetrenie kostí,tak tam,že sa uvidí,že čo a ako...
@17zuzka6 Aj ja beriem v deň chemo Akynzeo...je to v pohode,aspoň teda u mňa...zatiaľ mi zle nebolo,držím palce aby to fungovalo aj mamine
Ahojte dievčatá, ja dnes tretia chemo 🤦unavená som jak kôň 😭 inak ok...ruka jak narkoman, na trikrát mi pichali infúziu kua!!!celá ma bolí au...a mám konečne definitívne výsledky - som HER2 pozit....tak neviem či je to.dobre alebo čo,nechce sa mi guuuuglit 😂😂😂 a deň trochu pospať a šup šup po deti do škôlky a školy 😂😂😂😂 oleeee
Ja zajtra idem na 3.chemo
@17zuzka6 to vy ste museli za tu tabletku platit????????
@cenculinka si supper, aj ja som her2+
@jankastraza nie nie chvalabohu nemuseli,len ma zaujala ta cena...
Dievčatá aj tak je to na prt..prešlo pár hodín a už zvracia ...ja už nechápem,ani tá drahá tabletka nepomohla..tak som pri nej,ale už ju bolí aj hlava a začína sa jej dvíhať tlak...ja už nechápem 🥺🥺🥺🥺

A
@helga9 ano, je velmi diétne, vnuka sme prvy ročik na tom odchovali a veľmi mu chutilo 😊