Chemoterapia po mastektómii prsníka
Ahojte, mám 24 rokov, a pred necelými dvoma mesiacmi mi diagnostikovali karcinóm ľavého prsníka. Doktor na chirurgii odporúčal vybrať celú prsnú žľazu, lebo je to istejšie. Keby som chcela prsník ponechať, najskôr by som musela podstúpiť chemo, aby sa nádor zmenšil, ale nezaručil mi, že to pojde. Takže som ani nerozmýšľala. Podstúpila som teda kožu šetriacu mastektómiu (tzn. ostala mi aj koža a bradavka), len som polovičný chlapec 👦
Pred operáciou mi teda onkologička povedala, že aký bude postup, vraj to vyzerá tak že po operácii bude nasledovať chemoterapia, 6 ciklov - 3x FEC - 3x docetaxel, potom liečba ozarivanim
Dievčatá odchádzam zo skupiny, možno sa v budúcnosti ešte pripojím...
Držím Vám všetkým palce, nech vyhraté svoj boj o život...
Hej lepšie ja som tiež veľký stresak ja sa ešte aj chema bojím.idem robiť tiež fašírky .keď furt mám tu hlavu nastavenú že čo mi je.snazim sa od toho odpútať
@ragulca ahoj skoda ze nas opustas,asi sme ta odradili piseme blbosti?prepac,a prajem ti len VSETKO dobre,♥️
@sabova3 Jani,tak uz aj ja som mala na genetike vcera konzultaciu,budu mi brat krv na brca bud tyzden a vysledky do 8tt lebo aj mamina aj starka mali brca,mamina brca 1 a starka brca 2 tak bol by sok AK budem dufam negativ,aj pozitiv odporucila mi co najskor tiez vajecniky von a prechod v 40 boze
@jankastraza No čo ti nato povedať.Ak by som ja nedostala rakovinu,tak doteraz si kľudne žijeme a vôbec neviem o nejakom gene .a zrazu bum, má ho mama, sestra, dcéra.No k čomu je to dobré.Zit s niečím takým, že hocikedy tá rakovina môže prísť.Ona môže prísť aj tomu,kto ten gén nemá.Ak by som bola vedela,jak tá operácia dopadne,tak jasné,že na ňu nejdem.Ale to slovo keby je veľmi silné.Ja ešte dva týždne musím vydržať v domácom väzení.
@sabova3 ach Jani je to bolestne a nespravodlive,som hotova z toho ...
Ja si vybrat nechcem tiez dat bojim sa toho ,povedala mi,ze ak by som pozitivna a dam si dvoj mastektomiu a vybrat vajecniky tak je 90% ze sa mi rakovina nevrati do je dost vysoke ale ze ak si neham vajecniky na 50% sa mi rakovina vrati tak teraz sa rozhodni
@hracka123 odpadnem
@hracka123 ahoj dnes mam papučovú kultúru. Gauc a telka. Popritom hodím do pracky potom z pracky do susicky a odkladam prádlo. Dnes sme nevarili mala som buchty na pare v mrazaku tak to sme mali na obed. Zajtra budu kuracie rezne. Rezne sme nemali ani nepamätám. A chcem ochutnať tu vegansku tatarku.
@helga9 skus pozriet ci aj u vas v Tescu maju avokadovu majonezu kamoska co lubi avokado ako ty a je na keto diete si ju strasne chvalila
@jankastraza hmhm no pozriem avokado to je moje
@helga9 nejak som to zvládla.Mala som takú dlhšiu vestu,tak som to nejak zakryla.ale ešte má čaká predoperačné vybaviť, o desať dní kontrola na onkológii.Takze je toho dosť.21.oktober znova na urologiu a na druhý deň budem vedieť,že čo so mnou, verím,že aspoň tých hadíc sa zbavim.
@sabova3 Jani budeme na teba mysliet

@hracka123 + dodatok - co ale neznamena, ze toto musi byt spravne! Podla mna je vsetko v hlave. A ked hlava, teda mozog zacne pracovat proti telu, ked clovek na nic nema cas, ked dovoli, aby ho unava a nasledne choroba prevalcovali, tak nepomoze ani svatena voda. Lenze prinutit tu hlavu robit v prospech samej seba, vobec nie je lahke.