icon

Chemoterapia po mastektómii prsníka

paj333
6. dec 2016

Ahojte, mám 24 rokov, a pred necelými dvoma mesiacmi mi diagnostikovali karcinóm ľavého prsníka. Doktor na chirurgii odporúčal vybrať celú prsnú žľazu, lebo je to istejšie. Keby som chcela prsník ponechať, najskôr by som musela podstúpiť chemo, aby sa nádor zmenšil, ale nezaručil mi, že to pojde. Takže som ani nerozmýšľala. Podstúpila som teda kožu šetriacu mastektómiu (tzn. ostala mi aj koža a bradavka), len som polovičný chlapec 👦
Pred operáciou mi teda onkologička povedala, že aký bude postup, vraj to vyzerá tak že po operácii bude nasledovať chemoterapia, 6 ciklov - 3x FEC - 3x docetaxel, potom liečba ozarivanim

jankastraza
14. okt 2019

@nori21 citim s tebou,ja este 4pres sebou uffff ,uz nech to mame za sebou ❤

nori21
14. okt 2019

@jankastraza po poslednej sa odmením

helga9
14. okt 2019

@hracka123 výborne uz bude len lepsie a lepsie za mesiac uvidis jak sa budeš lepsie cítiť farba sa ti vráti vlasy budu rašit aj sila sa obnovovať bude. Určite nejaká unava pri oziaroch bude ale chemo je určite horsie

zuzap33
14. okt 2019

@hracka123 super, blahoželám k poslednej dávke, odteraz už len chutné kokteily 🍾🍸🍹🍷

helga9
14. okt 2019

@janaooo ahoj skúšala som ovocný vegansky puding ze som rozmixovala ovocie v ryzovom mlieku a dala variť aj so solamylom no bez úspechu zgrcol sa. Čokoládový takto urobím v pohode. Neviem v čom je chyba.

sticker
helga9
14. okt 2019

@erika_230 ahoj Napis ako po opke.

janaooo
14. okt 2019

@helga9 no ja Ti neviem :( mozno s inym mliekom by sa to nestalo. Celkovo nemam skusenosti s tymi rastlinnymi mliekami este a vobec nie varit z nich puding. Ja najviac pouzivam kokosove, obcas ovsene a to je vsetko.

erika_230
15. okt 2019

@helga9 po opke uz dobre. Uzliny su ciste. A z prsnika vybrali co zostalo po chemo. Nic ma neboli tak hadam zajtra ma pustia domov

katenka2
15. okt 2019

@erika_230 super, uz by to malo byt dobre, tiez ma to tesi a veeeela pokojnych a bezproblemovych rokov zelam 👍

jankastraza
15. okt 2019

@erika_230 pridavam sa k dievcatam , blahozelam k uspesnej operacii,nech si co najskor fit ako za starych cias a domka 😍

mata9522
Autor odpoveď zmazal
helga9
15. okt 2019

@erika_230 výborne teším sa tak nech si čím skor doma

mata9522
Autor odpoveď zmazal
jankastraza
15. okt 2019

@mata9522 jej aj ja sa tesim,ze si ok a regenerujes sa ok po opke, veru vlasy uz ti zacali rast? citala som,ze niektorym zienkam narastu vlasy aj pocas tej chemo,co si mala a ja budem mat,tak dufam 😝

helga9
15. okt 2019

@mata9522 ahoj vo štvrtok idem na 6. Som bez vedľajších účinkov zatiaľ. Aj vlasy držia. Paruku nosím lebo este mam pred sebou veľa chema a neviem co sa bude diať tak radšej vydržím. Hovorili mi žeby uz začali padať ale nevadí vydržím.

helga9
15. okt 2019
jankastraza
15. okt 2019

@mata9522 Matka boze az teraz kukam,co pisem blbost,ved jasne,ze uz ti narastli vlasy,len som to hlupo napisala... tak som myslela,ze aku dlzku uz asi maju..

jankastraza
15. okt 2019

@helga9 :😲 wau to je riadny progres perfektne ich mas 😍

helga9
15. okt 2019

@jankastraza moja riadna divočina to je stoja dupkom jak drôty ale nevadí hlavne ze sú

erika_230
15. okt 2019

Baby zajtra idem uz domov. Ale pisali ste tu niekde o dakom kreme na jazvy sa mi zda len uz neviem ako sa ti volalo. Nespomeniete si niektora ? Dakujem

nori21
15. okt 2019

Bolia ma žily v ruke kde ma pichajú,natieram si heparoidom,ale chcem iný,ktory je lepší lioton alebo reparil?

helga9
15. okt 2019

@erika_230 Rystora som používala jazvu mam veľmi pekne zahojenu

jankastraza
15. okt 2019

@helga9 presne tak,hlavne,ze suuuu a ake pekne,huste 😍

helga9
15. okt 2019

@nori21 ja natieram liotonom no nerob tak ze len natries naozaj treba masírovať ja som zo začiatku tiež ze len potrela liotonom no slabý účinok to malo tak som skúsila dobre pomasirovat a bolo lepsie

nori21
15. okt 2019

@helga9 už som kúpila aj reparil,dnes som bola na krv a vravela som jej,no doktorka hovorí,že dobre by bolo pichat fraxiparine keď bolia žily,a keď nebude dobré tak treba dať zaviesť kanylu na neoperovanej strane nad prsnikom o tom nechcem ani počuť.

helga9
15. okt 2019

@nori21 o fraxiparine mne Dr nehovoril a o kanyle mi povedal tak ze keby som mala dlhodobo brat chemo aspoň rok tak ze áno ale na štandardnú liečbu ze radšej nie. No trápime sa s tými žilami. Mne keď ide pichat ja som spotena od stresu jak kôň. Jedna žila mi doteraz len vide a ta keď sa stiahne neviem budu mi do nohy.

zuzap33
15. okt 2019

@helga9 vau ake vlasy

zuzap33
15. okt 2019

@erika_230 och dobre ze si uz operacii, ako dlho si v nemocnici?

helga9
15. okt 2019

@zuzap33 Hehe no oni sa pustia uvidis sú fajnové len neskrotitelne ale tak pevne dúfam ze tých 7 chemo co mam pred sebou uz vydržia.

erika_230
15. okt 2019

@helga9 to bude ono vedela som ze je to na R 😂