Chemoterapia po mastektómii prsníka
Ahojte, mám 24 rokov, a pred necelými dvoma mesiacmi mi diagnostikovali karcinóm ľavého prsníka. Doktor na chirurgii odporúčal vybrať celú prsnú žľazu, lebo je to istejšie. Keby som chcela prsník ponechať, najskôr by som musela podstúpiť chemo, aby sa nádor zmenšil, ale nezaručil mi, že to pojde. Takže som ani nerozmýšľala. Podstúpila som teda kožu šetriacu mastektómiu (tzn. ostala mi aj koža a bradavka), len som polovičný chlapec 👦
Pred operáciou mi teda onkologička povedala, že aký bude postup, vraj to vyzerá tak že po operácii bude nasledovať chemoterapia, 6 ciklov - 3x FEC - 3x docetaxel, potom liečba ozarivanim
@jankastraza po poslednej sa odmením
@erika_230 pridavam sa k dievcatam , blahozelam k uspesnej operacii,nech si co najskor fit ako za starych cias a domka 😍
@mata9522 jej aj ja sa tesim,ze si ok a regenerujes sa ok po opke, veru vlasy uz ti zacali rast? citala som,ze niektorym zienkam narastu vlasy aj pocas tej chemo,co si mala a ja budem mat,tak dufam 😝
@mata9522 Matka boze az teraz kukam,co pisem blbost,ved jasne,ze uz ti narastli vlasy,len som to hlupo napisala... tak som myslela,ze aku dlzku uz asi maju..
@helga9 :😲 wau to je riadny progres perfektne ich mas 😍
@jankastraza moja riadna divočina to je stoja dupkom jak drôty ale nevadí hlavne ze sú
Baby zajtra idem uz domov. Ale pisali ste tu niekde o dakom kreme na jazvy sa mi zda len uz neviem ako sa ti volalo. Nespomeniete si niektora ? Dakujem
Bolia ma žily v ruke kde ma pichajú,natieram si heparoidom,ale chcem iný,ktory je lepší lioton alebo reparil?
@helga9 presne tak,hlavne,ze suuuu a ake pekne,huste 😍
@nori21 o fraxiparine mne Dr nehovoril a o kanyle mi povedal tak ze keby som mala dlhodobo brat chemo aspoň rok tak ze áno ale na štandardnú liečbu ze radšej nie. No trápime sa s tými žilami. Mne keď ide pichat ja som spotena od stresu jak kôň. Jedna žila mi doteraz len vide a ta keď sa stiahne neviem budu mi do nohy.

@nori21 citim s tebou,ja este 4pres sebou uffff ,uz nech to mame za sebou ❤