icon

Chemoterapia po mastektómii prsníka

paj333
6. dec 2016

Ahojte, mám 24 rokov, a pred necelými dvoma mesiacmi mi diagnostikovali karcinóm ľavého prsníka. Doktor na chirurgii odporúčal vybrať celú prsnú žľazu, lebo je to istejšie. Keby som chcela prsník ponechať, najskôr by som musela podstúpiť chemo, aby sa nádor zmenšil, ale nezaručil mi, že to pojde. Takže som ani nerozmýšľala. Podstúpila som teda kožu šetriacu mastektómiu (tzn. ostala mi aj koža a bradavka), len som polovičný chlapec 👦
Pred operáciou mi teda onkologička povedala, že aký bude postup, vraj to vyzerá tak že po operácii bude nasledovať chemoterapia, 6 ciklov - 3x FEC - 3x docetaxel, potom liečba ozarivanim

sabova3
21. okt 2019

Ahojte.Tak ja už som v nemocnici.Verim,že zajtra má už zbavia tých sackov.Neviem si predstaviť mať to dlhšie na sebe . zajtra dám vedieť,jak som dopadla.

nori21
21. okt 2019

@sabova3 Máš to tam pekné,držím palce.

sabova3
21. okt 2019

@nori21 Ďakujem.Aspon,že je tu pekne,keď všetko ostatné o ničom.

mata9522
Autor odpoveď zmazal
zuzap33
21. okt 2019

@sabova3 nech všetko dobre dopadne

jankastraza
21. okt 2019

@sabova3 Janka, drzim palce,nech ta toho zbavia konecne,nech ti to ubieha,musis sa tam nudit chuda

17zuzka6
21. okt 2019

@jankastraza ..tak že iba o cca týždeň budú výsledky...tak v pondelok ide mamina na chemo, tak možno už budeme vedieť 🙂

janaooo
21. okt 2019

@sabova3 drzim palce, nech to dobre dopadne

tak ja som dnes bola u dr. A mam tu svinu v sebe zas, jak naznacovalo CT. Nabuduci pondelok zacinam s chemo. Naordinoval mi tentoraz Caelyx+Yondelis @helga9 hovori ti nieco tento koktail? 1x dostanem len caelyx, ta druha ze este nie je u nas bezne pouzivana, musi mi to schvalit poistovna a to do tyzdna nebude. Tak dufam, ze nebudu robit problemy. Lebo zevraj v zahranici maju s touto kombinaciou dobre skusenosti. Len potrebuje to tiect do hrubej zily, takze musim si dat PIC. Po chemo si budem pichat Grastrofil na krvinky. Dufam, ze mi z neho bude menej zle ako z Neulasty.

sabova3
21. okt 2019

@janaooo Ďakujem.Je mi to naozaj ľúto,že tým musíš prechádzať znova . Držím palce.

janaooo
21. okt 2019

@sabova3 dakujem, no dam to znovu, len nech to ma ucinok

helga9
21. okt 2019

@sabova3 držím palce

zuzap33
21. okt 2019

Odkedy sa neulasta doplaca, v piatok pytali od mojho muza v lekarni 163 eur. Doteraz som mala bezplatne, esteze som v nemocnici nasla jednu bez doplatku. Nevie niekto?

helga9
21. okt 2019

@janaooo ahoj no ta švine bisťu juj tak som dúfala ze ne. No caelyx poznám lebo Obsahuje doxorubicin este s niečim len ma dlhodobejšie pôsobenie lepsie vstrebavanie volajú ho lipozomalny ako to céčko ze sa lepsie vstrebe. To druhé neviem ale kuknem večer.

janaooo
21. okt 2019

@zuzap33 ja neviem o tom, tiez mi ju dnes chcel predpisat, ale sme sa dohodli, ze skusime tu variantu, ze si budem 10dni po chemo pichat. Este som to nebola vybrat, dufam, ze to nebudem doplacat. Pojdem zajtra po to zajtra k znamej do lekarne, tak sa jej opytam aj na tu neulastu. VLani, ked som ju brala, tak som nedoplacala

hracka123
21. okt 2019

Zajtra sa idem nahlásiť na oziare to má ako budú znacit pod volakym strojom?

janaooo
21. okt 2019

@helga9 diky, potom ak by si mala chvilku prosim ta spises tu este raz,ake doplnky popri chemo uzivas? mne dnes odporucil ten LipoCaskorb, probiotika a B17. no idem to poobjednavat, nech som nachystana. A tu aroniu ako casto pijes?

helga9
21. okt 2019

@janaooo rano a večer nalacno pól hodku pred jedlom beriem penoxal 100 mg to fakt odporúčam nasad ho hneď ja ho objednávam zo stránky penoxal originál a stoji 153 EUR vydrží 2 mesiace je to 120 tabliet.Akože desiatu a olovrant mam pyridoxin a obed lipozomalne céčko to je to lipoCaskor to ti dobre odporučil. Aroniu mam zo stránky zamio.sk objednávam 5 litrov a oni odporúčajú 1 DL denne ja to riedim so 100 jablkovou šťavou. Probiotiká v liekovej forme neberiem Kupuj si kefir nic lepsie co sa toho týka nie je a myslim ze som tu dala o Tom ak príspevok skúsim ho nájsť.

zuzap33
21. okt 2019

@hracka123 kreslia pod strojom, kreslili skoro hodinu, ta fialova farba vsetko farbila, aspoň moju mamu pred rokmi, skúsený poradia viac

zuzap33
21. okt 2019

@janaooo daj potom vedieť či si platila, ja minulý mesiac nič a naraz toľko peňazí. Neviem čo to ako má znamenať

lula94
21. okt 2019

Prosím ma ešte niekto skúsenosti s koreňom vilcacori popri liečbe? Neviete či môže pacient onko. nasadiť aj bez konzultácie s lekárom keď prebieha liečba chemoterapie? Prosím súrne.

janaooo
21. okt 2019

@lula94 nemam skusenost

@helga9 dakujem moc. Kefir z kravskeho mlieka? kupujes normal v obchode?

helga9
21. okt 2019

@janaooo áno klasicky z obchodu. Neda sa mi zas pridať fotka o Tom kefire

helga9
21. okt 2019

@janaooo no kukla som ten tvoj koktail tak tie dve zložky sa podávajú pri relapse karcinómu ovarii. Štandard je 6 cyklov každé 3 týždne a musí byt podávaná do cvs teda do portu klasicky ho ani nepodávajú. Aj ti povedal koľko ti dajú?

sabova3
22. okt 2019

Ahojte dievčatá.Tak jedno vyšetrenie už je za mnou..spravili rengen a predtým pustili do obličky kontrastnu látku,aby videli,kde bude odtekať moč.este jedno vyšetrenie zajtra ale zo spodu,tiež tam pustia kontrastnu látku.a potom všetko spoja a budem vedieť, čo ďalej.

katenka2
22. okt 2019

@sabova3 mooooc držím palce 🤞

jankastraza
22. okt 2019

Dievcata zacali mi rast trosku vlasyyyyy mam Docetaxel juj ako sa tesim ,budem sice este dlho ako kura ale rastuuuuuuuu

nori21
22. okt 2019

Dnes som bola na krv je v poriadku,o týždeň idem na genetiku a na usg pečene kvôli pečeň.testom a 31.okt bude terapia č.4.

jankastraza
22. okt 2019

@sabova3 Jani drzim palce ♥️

jankastraza
22. okt 2019

@nori21 drzim palce ♥️

hracka123
22. okt 2019

@helga9 ahoj nevieš ako dlho sa čaká v Nitre na oziare?B B mi povedali mesiac a pol