Chemoterapia po mastektómii prsníka
Ahojte, mám 24 rokov, a pred necelými dvoma mesiacmi mi diagnostikovali karcinóm ľavého prsníka. Doktor na chirurgii odporúčal vybrať celú prsnú žľazu, lebo je to istejšie. Keby som chcela prsník ponechať, najskôr by som musela podstúpiť chemo, aby sa nádor zmenšil, ale nezaručil mi, že to pojde. Takže som ani nerozmýšľala. Podstúpila som teda kožu šetriacu mastektómiu (tzn. ostala mi aj koža a bradavka), len som polovičný chlapec 👦
Pred operáciou mi teda onkologička povedala, že aký bude postup, vraj to vyzerá tak že po operácii bude nasledovať chemoterapia, 6 ciklov - 3x FEC - 3x docetaxel, potom liečba ozarivanim
@mata9522 joj to po Herceptin nohy bolia? Je mi to luto 😭este stastie ze ty si silna zena,Matka ty mas tiez 2 deti? Kolko maju? 😍😍Dufam zajtra uz ta budu boliet menej
@jankastraza no do kelu ze ta to tak odrovnalo. Asi zato ze mas tu trojkombináciu u nás tu perjetu nedávajú tak kombinácia s docetaxel a herceptin je silná
Prosím čo Vám pomáha pri narušenej črevnej flóre. Nepomáhajú ani aloe, jablká, slivky, hylak, melasa, asidofilne mlieko. Nič. Prosím radu.
@helga9 mamina má také chute, že po každej chemo niečo iné pije a je, teda okrem toho vývaru, ten máme stálle ..a tak isto je to aj s nežiaducimi účinkami, po každej chemo je dominantné niečo iné...a najviac na svete neznáša teraz vôňu kyslých mliečnych polievok..oco si buď navarí ešte pred chemo a dá do chladničky,alebo si uvarí na chate,aby nebolo cítiť 😀
@helga9 presne moja, ja mam 3kombi. aj perjetu,tu davaju perjetu,aj ked nemas metastazy... som lucky co sa prevencie tyka a ako sa citis po dnesnej? som myslela na teba dneska,len boli sme prec
@zuzap33 och Zuzi, citim s tebou, ja mam toto iste tieto dni,musime vydrzat, uvidis,kazdym dnom to moze prestat aspon teda do dalsej chemo uff
@jankastraza rano boli šoky vcera mi dali kanylu tak veď som si ju nechala rano nefungovala skoro ma treplo ani kvapka infúzie nevyšla preplachovala mi to dvakrát striekačkou neskutočne tažko to išlo povytiahla ihlu nic potom hlbšie pichala no sparala mi s tým nic reku fasa musí ma prepichnut inde tak ju napadlo ci na kanyle len valček neni špatny tak ho dala dole a z ihly sa začala valiť krv tak žila je dobrá vymenila ten valček a uz išlo to jak po masle tak jak som sa ja potešila si nevies ani predstaviť ale spotila som sa jak kon. No ja som Ok po týchto dávkach iba keď mi dávaju premedikaciu tak to ma uspáva no pri chemo vypijem aj 3 litre ze furt chodím Cikat tak to rýchlo prejde dostávam az 5 zložiek premedikacie antiemetik antihistaminikum a steroidy a je tam dithiaden ten ma uspáva. Inak nic ma zatiaľ netrápi. Takze 7 za mnou 5 predomnou.
@zuzap33 počuj ja mam debatny krúžok každý tyzden v cakarni ordinácie lebo sa veď vo štvrtok stretávame stále ti istý a je medzi nami babka tiež ma prsník ma 75 rokov a za sebou 19 paklitaxelov týždenných takze keď to dá ona a vyzerá k svetu čiperna. A dole na krvi som stretla 80 ročnú babku ktorá dostala 8 červených a 21 bielych takze keď to dajú tieto ženy musíme aj mi.
@nori21 mala som najprv zoladex, ale po ca 2 rokoch prebehla kategorizacia liekov a zmenili mi ho na reseligo (inak by som doplacala 20 eur za kazdu injekciu). Pocas brania som nemala ms. Ja som este stale na tamoxifene, reseligo uz neberiem 1 a 3/4 roka, ms som mala len raz - tento rok v auguste.

@mata9522 jooj Matka je to sila,ked mi dr hovorila ze sa mam na toto pripravit,skakala som jej do reci,ze mne nic take nebude,ze ja to rozhybem na bicykli 😂😂tak si dr pomyslela svoje..mala pravdu bola som naivna,ano ano afty samozrejme mam,mam spec.vodu mi predpisala si preplachujem ,mam pocit ze to nema konca,kazdy den cakam ze bude lepsie dnes je 8den po chemo tak asi zajtra,ty kokso cervena EC bola oproti tomuto prechadzka ruzovou zahradkou 😂