icon

Chemoterapia po mastektómii prsníka

paj333
6. dec 2016

Ahojte, mám 24 rokov, a pred necelými dvoma mesiacmi mi diagnostikovali karcinóm ľavého prsníka. Doktor na chirurgii odporúčal vybrať celú prsnú žľazu, lebo je to istejšie. Keby som chcela prsník ponechať, najskôr by som musela podstúpiť chemo, aby sa nádor zmenšil, ale nezaručil mi, že to pojde. Takže som ani nerozmýšľala. Podstúpila som teda kožu šetriacu mastektómiu (tzn. ostala mi aj koža a bradavka), len som polovičný chlapec 👦
Pred operáciou mi teda onkologička povedala, že aký bude postup, vraj to vyzerá tak že po operácii bude nasledovať chemoterapia, 6 ciklov - 3x FEC - 3x docetaxel, potom liečba ozarivanim

janaooo
28. okt 2019

@jankastraza prosím Ťa tebe ten PIC dávali v UK ambulantne? Ja idem o 2t kvôli tomu ležať do nemocnice, ze má musia hospitalizovať na 2-3 noci. 😨 Porazí ma. No aspoň prečítam knižky, čo doma nemám čas 😁
Inak sucit a ľútosť od druhých je pre mňa momentálne najťažšie na celom mojom stave. Mama, svokra, sestra každa len plače a ja ani slza. 😀 Ale už je to lepšie, predomnou sa už ovládajú, lebo som im povedala, že mi to je zle. A desim sa toho, keď o pár týždňov zas vytiahnem parochňu. To zas budu pohľady. 😒 Ešte že muž je v pohode. A zajtra to musíme oznámiť deťom. 😔

zuzap33
28. okt 2019

@jankastraza jeziiis sulam sa od smiechu nad tym bicyklom a truhlou. Utekám na onko, ráno som bola na odbery, utekala domov prevesit pradlo bo prší a teraz naspäť na onko.

janaooo
28. okt 2019

Jaj ste ma pobavili baby. 😀 Mne furt svokra chce variť pre nás. Nechápe, že ja potrebujem dôvod vstať z postele a nieco robiť.

helga9
28. okt 2019

@janaooo ahoj mne tiež Dr ze keby som chcela port tak hospitalizácia 2-3 dni. Ja to nechapem. Vsade inde to robia ambulantne. Co potrebuju vytrieskať peniaze za pobyt v nemocnici?

helga9
28. okt 2019

@zuzap33 no to iste veď to by nás položilo nie choroba ale nic nerobenie ze sa človek opusti

janaooo
28. okt 2019

@helga9 Áno presne. Tak mi vysvetlili, že 1 noc im poisťovňa nepreplatí.

zuzap33
28. okt 2019

@janaooo poisťovňa preplatí až trojdňový pobyt v nemocnici

helga9
28. okt 2019

@janaooo ja tiež ani slzu raz som revala keď som to oznamila deťom a odvtedy som povedala ani pi... ta svina ma nezlomí. Neviem odkiaľ si mas to do Nitry daleko? Žeby si na tu čiapku chodila co ja. Ja užívam penoxal a vlasy umývam šampón s chininom aj balzam a vodu od Milva. Objednaj si nie sú drahé a veľké fľaše ze dlho vydržia. Niečo z toho zaberá som po 7 chemo a nic nepadá / zatiaľ/

janaooo
28. okt 2019

@zuzap33 no šak ma tu drbne 🙈

janaooo
Autor odpoveď zmazal
janaooo
28. okt 2019

@helga9 ja chodím do nr. Ale už mi tečie dnes bez čiapky. veď som sa na tu čiapku chcela dr.pytat, ale zabudla som. Ja už si musím zacat písať listok s otázkami, keď k nemu pôjdem, lebo vzdy na niečo zabudnem. neplatí sa za tu čiapku? Je tam nejaká podmienka? Milvu poznám, som používala dávnejšie.

helga9
28. okt 2019

@janaooo neplatí sa nic len sa treba zahlásiť aby nebola obsadená

janaooo
28. okt 2019

@helga9 ja som celkom na začiatku prerevala pár dní, potom pár týždňov v depke, kým som sa s tým vyrovnala, ale teraz som v pohode.
Moja mama tá mi už včera nejakú 'liecivu' vodu z turzovky doniesla. A že jej ešte kamarátka tento týždeň donesie z Lurd 😃 tak pijem, aby poľa spokojnejšia, aj keď ja nie som až taká silno veriaca ako ona.

helga9
28. okt 2019

@janaooo mohla si sa chytro presunúť na prvom cykle som bola bez čiapky to je škoda keď tam chodíš aby si to nevyužila

janaooo
28. okt 2019

@helga9 no som ja blbá, že som sa ho nespýtala, nikto tam tuším ani teraz nesedí.

janaooo
28. okt 2019

@zuzap33 ináč mi tvrdil dr. Že za tu neulastu by sa nemalo doplácať.

helga9
28. okt 2019

@janaooo tak chod fakt chod vezmi kapacky povedz sestričke nech zapne a sup. S vlasmi ti bude ľahšie. Ja som kamoske z Púchova vybavila ma červenú a zatiaľ nepadajú

janaooo
28. okt 2019

@helga9 no že dnes uz nie, keď mi tečie, že treba pol hodinu pred chemo chladiť hlavu. Uvidím ako budu padat a nabudúce sa spýtam dr. Aj keď vlasy má najmenej trápia, ale fakt s nimi je menej okate pre ostatných, že som chorá.

helga9
28. okt 2019

@janaooo vieš jak som čakala ze toto napíšeš ze ta odhovorila Saize ze tam nie som vrrr

janaooo
28. okt 2019

@helga9 nevadí, o týždeň mám volať dr. Že ako som to zvládla, tak sa ho to spýtam a dohodnem s nim

janaooo
28. okt 2019

@janaooo aj pri prvých som vlasy dala dole po 4.tej az

helga9
28. okt 2019

@janaooo no tak najblizsie určite chod keby to neucinkovalo tak ti to neodporučim aj keď nemusí každému pomoct

janaooo
28. okt 2019

@helga9 no veď každému každá ináč 😀 určite skúsim

janaooo
28. okt 2019

@helga9 a prečo si pri prvom cykle bola bez čiapky?

helga9
28. okt 2019

@janaooo bolo mi v nej zima ale potom som sa zaťala ze to vydrzim

hracka123
28. okt 2019

@helga9 takže 5 na zameranie idem a 11 začínam oziare

helga9
28. okt 2019

@hracka123 ahoj a koľko ti ich dali?

helga9
28. okt 2019

@hracka123 ahoj a koľko ti ich dali?

hracka123
28. okt 2019

@helga9 5 týždňov príjemná doktorka

jankastraza
28. okt 2019

@janaooo no strasne tie sucitne vyplakavania,ja mam jednu kamosku kt stale place ked sa stretneme pocas placu sa pyta ako sa citim..nerv riadny mam..
Ano mne dali ambulantne picc,tetuska sa obliekla do kozmonautskeho skafandru,mala tam pekne Sono,pokecali sme si,absolut nic necitis ked ti to davaju Lebo injekcia umrtvila a za 25minut uz sme isli na shopping,strasne na tom Svk 😭