icon

Chemoterapia po mastektómii prsníka

paj333
6. dec 2016

Ahojte, mám 24 rokov, a pred necelými dvoma mesiacmi mi diagnostikovali karcinóm ľavého prsníka. Doktor na chirurgii odporúčal vybrať celú prsnú žľazu, lebo je to istejšie. Keby som chcela prsník ponechať, najskôr by som musela podstúpiť chemo, aby sa nádor zmenšil, ale nezaručil mi, že to pojde. Takže som ani nerozmýšľala. Podstúpila som teda kožu šetriacu mastektómiu (tzn. ostala mi aj koža a bradavka), len som polovičný chlapec 👦
Pred operáciou mi teda onkologička povedala, že aký bude postup, vraj to vyzerá tak že po operácii bude nasledovať chemoterapia, 6 ciklov - 3x FEC - 3x docetaxel, potom liečba ozarivanim

hracka123
28. okt 2019

@jankastraza už si bola na echo

helga9
28. okt 2019

@hracka123 a pazuchu alebo aj hrudník? Na Vianoce uz budeš mat kľud s aktívnou liečbou to je super mna to čaká asi v januári

hracka123
28. okt 2019

@helga9 povedala že aj tam aj tam pre istotu doktorka sa volaTanyasiova Margaréta a odporučila mi krém radiocare

janaooo
28. okt 2019

@jankastraza no to mám teraz najväčší nerv, že 3 dní zabijem v nemocnici. Len za depku chytím, keď tam tých vazne chorých, starých ľudí budem na onkologii vidieť.
Ja som každému kto plakal povedala, že plač mi nepomôže, že nech to berú ako fakt, proste je to tak.

helga9
28. okt 2019

@hracka123 dievčatá písali ze ho používali. Ja sa budem pudrovat ako odporucila @anniera detským púdrom

17zuzka6
28. okt 2019

@jankastraza tak teraz sme prišli,4tá chemo za nami a výsledky kostí bez MTS😊❤️❤️❤️ veľmi sa teším...uvidíme ako bude..zvykne jej o pár hodín začať nevoľnosť tak pôjdem ju pozrieť večerom že ako bude...a 18.11 posledná chemo...

hracka123
28. okt 2019

@helga9 a to je klasický detský puder

helga9
28. okt 2019

@hracka123 áno detský zasyp s azulenom ona to odporucila a ja som to aj čítala

helga9
28. okt 2019

@17zuzka6 no to je výborná správa

zuzap33
28. okt 2019

Dnesna krv ok. Buducu stredu sono, magneticka, odbery. A v piatok by malo byt dalsie chemo

helga9
28. okt 2019

@zuzap33 aj tebe to odbuda nech sa krvicka drží

17zuzka6
28. okt 2019

@helga9 áno strašne sa teším, žalúdok ma bolí ako koňa od nervov už,ale po tejto správe sa snáď už ukľudní 🤭😊trošičku jej klesli nejaké hodnoty krvi ale brala antibiotiká,kus ju bolelo hrdlo,tak povedala dr že je to aj tak ok 😊

zuzap33
28. okt 2019

@janaooo pýtala som sa dr ako je to s tou neulastou. Vysvetlila mi, že je tam dohoda farmaceutických firiem, ktoré ten rozdiel čo by sme mali doplácať vyrovnajú oni. Injekcia stojí 800 eur a oni keď zaplatia ten rozdiel, stále na tom zarobia. Mám ísť len do nemocničnej lekárne, oni to už vedia a nebudú pýtať peniaze. Na budúce už budem vedieť.

janaooo
28. okt 2019

@zuzap33 no aj mne to takto nejak hovoril, že nemám chodiť s týmto do dedinskej lekárne 😁

helga9
28. okt 2019

@hracka123 ty si tiež horm pozit Dr o hormonálnej liečbe ti nic nehovoril? Ci ti neda zoladex a tamoxifen a kedy.

hracka123
28. okt 2019

@helga9 vie čo hovorila že po oziaroch mám prísť a zahajime hormonálnu liečbu a keď som sa pýtala že ako to bude vyzerať povedala že budem brať nejaké tabletky a viac neviem

helga9
28. okt 2019

@hracka123 tabletky sú este Ok no neláka ma zoladex to sú injekcie do brucha

helga9
28. okt 2019

@hracka123 takze po oziaroch

hracka123
28. okt 2019

@helga9 to mám aj ja obavu tie injekcie hej že po oziaroch aj kontrolné vyšetrenie bude

hracka123
28. okt 2019

@hracka123 a menzes ty chodí ja som zatiaľ nemala aj to sa pýtala na oziaroch

helga9
28. okt 2019

@hracka123 no momentálne mi mešká takze uvidime doteraz chodil akurat po červenej chemo zmizol na 2 mesiace potom sa vrátil

hracka123
28. okt 2019

@mata9522 ahoj a tebe o hor.liecbe nič ešte nevraveli a menzes ty už neprisiel

zuzap33
28. okt 2019

@helga9 mne tiež menzes teraz po druhej chemo zmizol. Tebe sa kedy vrátil?

hracka123
28. okt 2019

Fu dievčatá vypila som celú plechovku nealkoholického piva takú chuť som dostala a mužík sa mi tu smeje že čo maminka ešte jedno dáš 🤩

helga9
28. okt 2019

@zuzap33 zmizol na 2 mesiace a potom sa vrátil. Ja som mala 4 červene a po štvrtej zmizol. Počas tých štyroch som jeden mesiac mala skoro 3 týždne take spinenie bolo to na nervy. Jún júl som nemala na konci augusta prišiel a o 2 týždne v septembri zas. Odvtedy zatiaľ nic. Robí si co chce.

jankastraza
28. okt 2019

mne chodi menzes presne ako hodinky nadalej a to mam 4chemo za sebou nechapem to

17zuzka6
28. okt 2019

Dievčatá tá tabletka pomáha čo dostala mamina po tretej chemo a teraz..aj minule jej presne pred štvrtou hodinou prišlo veľmi nevolno a potom o ôsmej už bolo fajn a dnes zase,o pol štvrtej špatne a už som k nej išla o šiestej a už sedela ,že je ok,len jej nepustí jesť a piť...no škoda že ju nedostala skorej...

jankastraza
28. okt 2019

@17zuzka6 chudiatko maminka, len nech to vydrzi,bude dobre! a ozaj, velmi velmi sa tesim,ze mala dobre vysledky Zuzka 😍

nori21
28. okt 2019

@jankastraza Mne tak isto, aj teraz som mala, vo štvrtok idem na 4.chemo a pritom som dostala injekciu na zastavenie ale nezabrala.

hracka123
Autor odpoveď zmazal