Chemoterapia po mastektómii prsníka
Ahojte, mám 24 rokov, a pred necelými dvoma mesiacmi mi diagnostikovali karcinóm ľavého prsníka. Doktor na chirurgii odporúčal vybrať celú prsnú žľazu, lebo je to istejšie. Keby som chcela prsník ponechať, najskôr by som musela podstúpiť chemo, aby sa nádor zmenšil, ale nezaručil mi, že to pojde. Takže som ani nerozmýšľala. Podstúpila som teda kožu šetriacu mastektómiu (tzn. ostala mi aj koža a bradavka), len som polovičný chlapec 👦
Pred operáciou mi teda onkologička povedala, že aký bude postup, vraj to vyzerá tak že po operácii bude nasledovať chemoterapia, 6 ciklov - 3x FEC - 3x docetaxel, potom liečba ozarivanim
@jankastraza jeziiis sulam sa od smiechu nad tym bicyklom a truhlou. Utekám na onko, ráno som bola na odbery, utekala domov prevesit pradlo bo prší a teraz naspäť na onko.
Jaj ste ma pobavili baby. 😀 Mne furt svokra chce variť pre nás. Nechápe, že ja potrebujem dôvod vstať z postele a nieco robiť.
@janaooo ja tiež ani slzu raz som revala keď som to oznamila deťom a odvtedy som povedala ani pi... ta svina ma nezlomí. Neviem odkiaľ si mas to do Nitry daleko? Žeby si na tu čiapku chodila co ja. Ja užívam penoxal a vlasy umývam šampón s chininom aj balzam a vodu od Milva. Objednaj si nie sú drahé a veľké fľaše ze dlho vydržia. Niečo z toho zaberá som po 7 chemo a nic nepadá / zatiaľ/
@helga9 ja chodím do nr. Ale už mi tečie dnes bez čiapky. veď som sa na tu čiapku chcela dr.pytat, ale zabudla som. Ja už si musím zacat písať listok s otázkami, keď k nemu pôjdem, lebo vzdy na niečo zabudnem. neplatí sa za tu čiapku? Je tam nejaká podmienka? Milvu poznám, som používala dávnejšie.
@helga9 ja som celkom na začiatku prerevala pár dní, potom pár týždňov v depke, kým som sa s tým vyrovnala, ale teraz som v pohode.
Moja mama tá mi už včera nejakú 'liecivu' vodu z turzovky doniesla. A že jej ešte kamarátka tento týždeň donesie z Lurd 😃 tak pijem, aby poľa spokojnejšia, aj keď ja nie som až taká silno veriaca ako ona.
@janaooo no strasne tie sucitne vyplakavania,ja mam jednu kamosku kt stale place ked sa stretneme pocas placu sa pyta ako sa citim..nerv riadny mam..
Ano mne dali ambulantne picc,tetuska sa obliekla do kozmonautskeho skafandru,mala tam pekne Sono,pokecali sme si,absolut nic necitis ked ti to davaju Lebo injekcia umrtvila a za 25minut uz sme isli na shopping,strasne na tom Svk 😭

@jankastraza prosím Ťa tebe ten PIC dávali v UK ambulantne? Ja idem o 2t kvôli tomu ležať do nemocnice, ze má musia hospitalizovať na 2-3 noci. 😨 Porazí ma. No aspoň prečítam knižky, čo doma nemám čas 😁
Inak sucit a ľútosť od druhých je pre mňa momentálne najťažšie na celom mojom stave. Mama, svokra, sestra každa len plače a ja ani slza. 😀 Ale už je to lepšie, predomnou sa už ovládajú, lebo som im povedala, že mi to je zle. A desim sa toho, keď o pár týždňov zas vytiahnem parochňu. To zas budu pohľady. 😒 Ešte že muž je v pohode. A zajtra to musíme oznámiť deťom. 😔