Chemoterapia po mastektómii prsníka
Ahojte, mám 24 rokov, a pred necelými dvoma mesiacmi mi diagnostikovali karcinóm ľavého prsníka. Doktor na chirurgii odporúčal vybrať celú prsnú žľazu, lebo je to istejšie. Keby som chcela prsník ponechať, najskôr by som musela podstúpiť chemo, aby sa nádor zmenšil, ale nezaručil mi, že to pojde. Takže som ani nerozmýšľala. Podstúpila som teda kožu šetriacu mastektómiu (tzn. ostala mi aj koža a bradavka), len som polovičný chlapec 👦
Pred operáciou mi teda onkologička povedala, že aký bude postup, vraj to vyzerá tak že po operácii bude nasledovať chemoterapia, 6 ciklov - 3x FEC - 3x docetaxel, potom liečba ozarivanim
@katyd ahoj, dakujem 😉 ano mas pravdu, nemam dovod sem vesat nieco co nie je pravda. Ludia by sa uz mali dozvediet, ze prisla na trh potravina, ktora tu uz bola. Skoncila prohibicia, farmacii skoncili zlate časy zarabat na ludoch. Styri generacie su chori ludia, pretoze nedostavaju do tela kanabidiol a jedina potravina, ktora to ma je konope. Ved si spomente, nase babky mali oblecenie z konope, plachty, cize kanabidiol sa dostaval do tela cez pokozku, dobytok sa pasol a zral konope, cize v mase sa nachadzal, atd., pouzival sa v priemysle.....50 000produktov je z konope....Kedysi 80% liekov bolo z konope....preco sa vytratil? Farmacia ! Ked idete do obchodov, lekarni, najdete rozne produkty z konope, musi obsahovat ciste CBD bez THC....Toto ma zatial jedina firma a to je certif. spoloc. Kannaway. Ja som sa k nej dostala lebo som hladala a nasla....a pomohlo 😉
@jankastraza no tvar mam dosť vyrazkovu po siedmej teraz ani nie ale 5 a 6 dávka som bola dosť vyhadzana
Nerozumiem sa tomu chcem ti len popriať veľa veľa sily dúfam ze vsetko dobre dopadne. Drz sa
Dievčatá ignorujte take príspevky ja myslim ze nemá význam nato reagovať. Netvrdím ze nam chcú zle ale sú to ľudia co sú nad vecou aj im prajem aby tak ostali. V našej situácii by reagovali rovnako. Ja som za kombi to jest mam klasickú liečbu a plus nejakú tu alternatívu. Ja užívam penoxal stoji 153 EUR co tiež nie je malo bol mi odporuceny od onko pacientky a myslim ze som dobre urobila pomaha mi zvládať pochemo stavy ze nemám žiadne vedľajšie účinky a nepadajú mi vlasy. Ale nedovolím si tvrdiť ze Vam všetkým pomoze lebo to neviem. Preto na take príspevky nereagujem.
@helga9 aj ja som za kombinaciu konzervativnej a alternativnej liecby. Sama experimentujem so stravou. Uzivala som pocas prvych chemoterapii ten tbc olej, caje s reichi alebo graviolou. Nie vsetko naraz, kombinovala som to. Inac to som vsetko podostavala od znamych a rodiny. A zazraky sa nedeju. Nad tym penoxalom uvazujem, len je to dost penazi na 2mesiace. Sme sa s muzom dohodli, ze uvidime, ako budem reagovat zatial bez toho. Ak by bolo zle objedname.
Len neverim ludom, co nukaju alternativu bez osobnej skusenosti a o liecbe rakoviny len citali a nezazili na vlastnej kozi.
Ja som vam ukazala moznosť, kazdy sa rozhoduje sam....
Ahojte dievčatá, ani neviem ako začať, ale pridávam sa ku vám. Pár stránok som preluskala, veľmi mi to dodalo odvahu.
No ja mam za sebou operáciu nevinne vyzerajúcej hrcky v prsníku, vykľul sa z toho zhubný nádor, brali mi aj nejaké uzliny, tie boli čisté. Ten nádor je však Triple negative (neviem, či je niekto z vás ma/mal taky), a veľmi veľmi agresívny... Ešte som nestihla ďalšie vyšetrenia, ale mam strach, lebo som si min. týždeň nahmatala ďalšiu hrčku, na inom mieste, a teraz neviem, či tam niečo rastie alebo je to nejaká reakcia po operácii (teraz budú 4 týždne od opky a ešte minulý týždeň mi ťahali spod pazuchy tu tekutinu, stále sa mi to tam tvorí... )
Čaká ma tiež chemo a ožiare, ale teda ešte len idem po sviatkoch začať túto cestu. Dúfam, že depkovske obdobie mam už za sebou a budem to brať tak "v pohode" ako vy.
Aj by ste mali chuť napísať niečo ohľadom začiatku, budem rada, ja ani neviem, či niečo užívať, ako stravu prispôsobiť, čo vybaviť...
Dúfam, že sa vám sem môžem takto "votrieť" a podeliť sa o svoje pocity 🙂
@matazmena ja odporucujem popri liečbe zohnať si aloe gél na pitie. Môžem odporučiť. Robím s tým. Ale nerobím propagáciu. Nezarabam na utrpeni. Viem o Tom svoje totiž. Takže ak by bol záujem pokojne reagovať na lussy.lucia@centrum.sk. hneď na to chlorofyl a graviola. To je podľa mňa prim. Aspoň pokiaľ príde chemo. Potom samozrejme pokračovať ale vo zvýšenej miere. A hlavne pred liečbou nasadiť infuzne vysoké dávky C vitamínu.
@matazmena začiatok je ťažký podľa mna v prvom rade si to treba v hlave ukľudniť. Vidis ze sa liecime dá sa cez to prejsť utapat sa v žiali nema vôbec význam nezmeníš to. S tou stravou je to tažké jem kvázi všetko no viac zeleniny a ovocia. Co sa týka vitamínov beriem penoxal, pyridoxin to ti určite aj Dr dá a lipozomalne céčko. A pijem stavu z aronie.
@matazmena Ahoj.Ja mám presne to isté,Triple negative.V septembri to bol rok,čo som si našla hrčku.Tak čo Ti povedať,zo začiatku to bolo všetko veľmi ťažké,ale nejak to všetko rýchlo zbehlo.Najprv chemo,Oziare,chemo a v júni bol koniec.Uvudis,aj ty to dáš.Zrejme ťa pošlú aj na genetiku,kto má Triple tak posielajú.
@matazmena vitaj medzi nami. Zaciatok je tazky, hlavu hore, nic nekonci.
tu su spisane nejake rady ohladom stravy http://www.akv.sk/index.php?option=com_content&...
@matazmena ahooj vitaj medzi nami,presne ako dievcata pisali,stali sa z nas uz kamosky,navzajom si pomahame,radime,podporujeme sa,pis co ta napadne,sme tu stale,neboj sa, vsetko to ubieha,ked ti uz zacne liecba, trosku sa ti ulavi,aj ked to znie neuveritelne ❤️
@hracka123 Ahoj, doma som, lebo cakam, co a ako bude. Ale je mi fajn, ked to porovnam s vlanajsimi stavmi. Na druhej strane oproti vcerajsku uz citim, ze mi trosku trpnu ruky, dreveneju prsty :( zatial nic hrozne.
Skusala som dnes novy recept na veganske syrove cestoviny. Som vcera dostala strasnu chut, ked som robila pre rodinu taku klasicku syrovosmotanovu omacku. Tak ja som si dnes spravila toto https://www.facebook.com/jumpingsalicou/photos/... a odporucam, velmi som si pochutila + som este som pridala cesnak a oregano.
Dievcata vy co porabate?

@janaooo mam skusenosti s mojimi blizkymi, ja na sebe riesim iny problem, ktory som tiez poriesila. Len pozor nie je olej ako olej, takze neviem ci mas s tymto konkrétne skusenost....