Chemoterapia po mastektómii prsníka
Ahojte, mám 24 rokov, a pred necelými dvoma mesiacmi mi diagnostikovali karcinóm ľavého prsníka. Doktor na chirurgii odporúčal vybrať celú prsnú žľazu, lebo je to istejšie. Keby som chcela prsník ponechať, najskôr by som musela podstúpiť chemo, aby sa nádor zmenšil, ale nezaručil mi, že to pojde. Takže som ani nerozmýšľala. Podstúpila som teda kožu šetriacu mastektómiu (tzn. ostala mi aj koža a bradavka), len som polovičný chlapec 👦
Pred operáciou mi teda onkologička povedala, že aký bude postup, vraj to vyzerá tak že po operácii bude nasledovať chemoterapia, 6 ciklov - 3x FEC - 3x docetaxel, potom liečba ozarivanim
@barunka_1 ja neviem od coho to je, ale nic nevladzem, ani chodit, tak ma bolia tie nohy a klby 😥minulu noc som znova nespala od tej bolesti, iba sa prehadzovala, vsetko ma boli, uz aj chrbat aj rameno 😔kedy to prejde!? Po skonceni oziarov mam zacat znova chemo 6 mesiacov, v tabletkovej forme, nejaky kapecitabin... Mam sa asi na co tesit ak som na tom teraz tak zle, co bude neskor!? 😭
@helga9 ja neviem teda co uz dalej. Tu BioleVox mi odporucila onkologicka 🤷♀️ta bolest je hrozna, cely den takto existovat, mavala som bolesti noh ked som este chodila na ten paclitaxel ale trvalo to 2-3dni a potom znova dobre, teraz to uz trva vyse tyzdna, bez liekov od bolesti vobec neviem fungovat. A od liekov sa to iba zmierni ale bolest nezastavi. 😥Popri detickach nemozem lezat cely den
@helga9 keby som ja vedela, co tie problemy vlastne sposobuje. Ani obvodak z toho nie je mudry a vlastne ani onkologicka, hoci sme sa tomu zatial moc nevenovali. Proste som si povedala, ze vsetko chce cas, ze musim vydrzat a snad to OPAT prejde. To je na dlhsie pisanie, nerada by som tu ostatne dievcata nejako deptat a pridavat strach, kazdy ma toho svojho dost....😔 Ak by Ti nevadilo, lebo vidim, ze prehlad z nas mas najlepsi, napisala by som Ti zajtra sukromnu spravu. Dnes som uz grogy. Dobru noc vsetkym ponocujucim a nech tie prekliate bolesti pominu vsetkym, ktorych trapia!
@helga9 Ahoj.ja vás čítam pravidelne.Ani nemám čo písať.Teraz mám obdobie kľudu.Je mi fajn, nebolí nič.Bola som v Košiciach na konzultáciu ohľadom prsníkov.Tak mám zavolať v septembri a až potom sa to začne riešiť.Tak ešte toto je predomnou.Ale musím do toho ísť, či sa mi chce alebo nie.
@helga9 tak už mi bola nasadená hormonálna liečba a onko pripustila,bolesti nôh aj iných častí telá pri rádioterapii.
Konečne som mala urobené odbery aj tie markery a chvalabohu boli ok a keďže som nemala ani pred opkou sono brucha tak ma poslala na sono a kontrolu mám v júli.
No desím sa tej hormonálnej liečbe .
Prosím Vás nepociťovala niektorá z Vás po liečbe pocit akoby Vám behala mucha pod kožou? Alebo to s tým nesúvisí, pani kvôli ktorej tu píšem teraz asi dva dni toto pociťuje a nevieme na to nájsť vysvetlenie. Ďakujem
Prepáčte znie to tak laicky ale inak to neviem pomenovať.
@barunka_1 dufam ze sa to casom zlepsi... Dnes mi doobeda volali z Komarna ze jeden vysledok zo vcerajsich odberov nie je vporiadku, ze mam zvysene crp - 70 (zapalovy parameter)..cize mam zapal v krvi, a ze musim brat antibiotika, predpisala mi Suprax 200mg a mam ho brat 1x denne.. A ze kvoli tomu nemusim prerusit oziare. Tak som zvedava, mozno kvoli prave tomu zapalu mam tie bolesti.
@helga9 ahoj. Urcite vyhladam aj neurologa ak to neprejde aj onkologicka vravela ze ak sa ani po oziaroch nebudem dobre citit, ked budem mat nadalej bolesti ze ma posle na dalsie vysetrenia. Ale dnes mi doobeda volali z Komarna lebo jeden vysledok zo vcerajsich odberov nemam vporiadku, mam zvysene crp - 70! Ze mam zapal a preto mi predpisala antibiotika Suprax 200mg... Oziare nemusim kvoli tomu prerusit. Mozno kvoli tomu zapalu mam tie bolesti!?
@adrika762 od Voltarenu sa mi bolesti zmiernili ale nepresli, teraz uz beriem Flector 50mg a vdaka tomu som konecne po viac ako tyzdni v noci vedela spat 🙏od vcera beriem aj antibiotika, preto ze v pondelok mi robili odbery a vyslo mi zvysene crp (zapalovy marker).. Takze som zvedava ci tie moje bolesti nesuvisia s tym zapalom 🤷♀️

@helga9 ďakujem, skusim pozrieť aj ja