icon

Chemoterapia po mastektómii prsníka

paj333
6. dec 2016

Ahojte, mám 24 rokov, a pred necelými dvoma mesiacmi mi diagnostikovali karcinóm ľavého prsníka. Doktor na chirurgii odporúčal vybrať celú prsnú žľazu, lebo je to istejšie. Keby som chcela prsník ponechať, najskôr by som musela podstúpiť chemo, aby sa nádor zmenšil, ale nezaručil mi, že to pojde. Takže som ani nerozmýšľala. Podstúpila som teda kožu šetriacu mastektómiu (tzn. ostala mi aj koža a bradavka), len som polovičný chlapec 👦
Pred operáciou mi teda onkologička povedala, že aký bude postup, vraj to vyzerá tak že po operácii bude nasledovať chemoterapia, 6 ciklov - 3x FEC - 3x docetaxel, potom liečba ozarivanim

victory1
22. jún 2020

@l1plienka no povodny je z roju 1994

victory1
22. jún 2020

@miskahrncarikova fakt?...ale on je na oddeleni,ze?...aj pri tebe bol taky vyplaseny?...ja som s njm teda len raz bola..aky je,dobry,ci? 2🤷‍♀️

miskahrncarikova
22. jún 2020

@victory1 2 krat zastupoval moju doktorku na ambulancii,ja som z neho mala dobry pocit,srandoval,zasmiali sme sa,ale aky je odbornik,to neviem posudit

kika_32
22. jún 2020

@katka14 dakujem😔

kika_32
22. jún 2020

@ira25 operáciu som mala 20. 3 a oziare som zacinala 20.4 takze mesiac po operácii. Rana uz vyzerala dobre, tak neviem. Ale uz po prvom tyzdni som zacala mat cervenu pokozku

kika_32
22. jún 2020

@zuzap33 dakujem 😔🙏

kika_32
22. jún 2020

@l1plienka no zial uz nie som doma, dnes som isla za internistkou aby mi spravili nejake komplexne odbery... No ked ma vysetrila vravela ze sa jej nepaci v akom stave som, ze bola by radsej aby som ostala v nemocnici, aby sa vylucila napr. embolia.tak som tu v nemocnici v NZ ostala, som hospitalizovana na internej klinike. Uz mi robili aj CT, nastastie emboliu vylucili! Ale zla sprava je ze nieco vidia na plucach😥 ale na 100% to este nevedia ci su to metastazy, ze vraj zajtra ma poslu este na dalsie vysetrenia😥

victory1
22. jún 2020

@miskahrncarikova nevadi...ale je prijemny celkom,to ano

kika_32
22. jún 2020

@helga9 ahoj. Mne kazali neodlepovat obvaz, maximalne tu vonkajsiu vrstvu keby to pretieklo. Kludne ak budes chciet mozes ma prist pozriet. Ale momentalne ani uz nie som doma. Dnes ráno som isla za internistkou nech mi spravia komplet odbery (ko, crp, pecenove testy, zrazanlivost... Atd)
Ale doktorke sa nepacilo v akom stave som a chcela aby som tu ostala, aby ma mohli podrobnejsie vysetrit a tiez vylucit emboliu!!
Emboliu nastastie nakoniec vylucili, robili mi CT.
Ale zla sprava ze na CT vidia nieco na plucach! Jednoznacne nenapisali do zaveru ze su to mts ale iba to ze to mozu byt mts 😔ze vraj zajtra ma poslu na dalsie vysetrenia (neviem ake) aby sa zistilo ci su to mts alebo nie 😥

katka14
22. jún 2020

@kika_32 fuha tak to nie su moc dobre spravy. No drzim palce necch ti to dobre dopadne. Drž sa !!!

kika_32
22. jún 2020

@janaooo dakujem, dufam🙏

l1plienka
22. jún 2020

@kika_32 do kelu,kika,ale aspon to bude pod kontrolou,ved si sa cítila na figu. Tebe nerobili predtým CT,resp MR alebo nejakú zobrazovacku,čo by vylúčila metastázy?

katka14
22. jún 2020

@victory1 aj ja som bola u neho 2x na konzultacii. Tak snad ma zoperuje on. Mala son ho odporučeneho od kamoškinej maminy. A je strašne prijemny

victory1
22. jún 2020

@katka14 pravdepodobne ano..vraj je tam najlepsi a pekne sije...aj ked ta moja jazva zrovna krasna nie je 🤦‍♀️🤷‍♀️

victory1
22. jún 2020

@katka14 drzim ti palce...u neho budes v dobrych rukach...

l1plienka
22. jún 2020

@kika_32 este ma napada-na plucach u onkopacientov zvykne byt nodulus,to sú nejaké nezhubne bunky vytvárajúce uzlíky,to mi vravel onkolog,že pre neho je to nezaujímavé,dokonca to neničí ani chemo,lebo to nepripomína maligne bunky

victory1
22. jún 2020

@l1plienka noduly,uzliky su trebars u vsetkych fajciarov,neriesi sa to..nic to nerobi..na to som sa monkretne pytala

katka14
22. jún 2020

@victory1 ďakujem 🙂

ira25
22. jún 2020

@kika_32 keby nebola rána zahojena tak ožiare by ti nedali....inak červenú som mala po 6 ožiaroch aj ja a mám doteraz červenú

helga9
22. jún 2020

@l1plienka aj ja ho mám nodulus subpleralny teda zápalový nie sú to mts

helga9
22. jún 2020

@kika_32 ahoj si v nemocke no docerta. Ale nech ta dajú dokopy. S tou návštevou som to myslela všeobecne že nie hneď ale tak že niekedy. Na plucach môžeš mat nález aj s radia nemusia to byt mts. Vieš keď si sa začala po rádio zle cítiť môže to byt z toho robí to fľaky a vola sa to postradiacna pneumonia. Markery ti robili?

ira25
22. jún 2020

@helga9 a ako sa potom pľúca dajú do normálu a či to už tak zostane? A následky z toho?

helga9
22. jún 2020

@ira25 dostanú sa z toho no dosť dlho to vraj trvá. S jednou pani som sa o tom rozprávala ona to mala najprv mysleli že zápal pľúc a všetko možné až potom na základe neviem čoho prišli na toto. Viem len že jej nezaberali antibiotiká tak ako teraz Kike. A pani užívala dosť dlho prednison a dostala sa z toho. Môj osobný názor je že každej to niečo urobí len sa z toho potom pľúca spamätajú.

ira25
22. jún 2020

@helga9 však tiež si to myslím,lebo sama radiologicka hovorila,že sa tomu zabrániť nedá aj keď sa snažia s výpočtom,čo najviac ochrániť pľúca....to sú tie postradiacne ochorenie z ožiarov.A posielajú na rengen pľúc? Kontrolujú co s pľúcami po ožiaroch ?
Inak ten olejček čo s ním potieram prsník sa mi vidí,že mi pomáha.

ira25
22. jún 2020

* zabudla som,píšem o arganový olej*

helga9
22. jún 2020

@ira25 neposielajú pokial nemáš problémy. Arganovy olej volajú marocke zlato ja som s ním veľmi spokojná a už dlho ho používam.

ira25
22. jún 2020

@helga9 však to som si kúpila tu od teba čo si písala tu aj si mi poslala ako vyzerá.
Spokojnosť aj na mojej strane.Este raz dik za dobrú radu.
Takže ako budem vedieť,že mi poškodili ožiare pľúca?

zuzap33
22. jún 2020

@ira25 myslím že pokiaľ sa neprejavia nejaké problémy s pľúcami, tak sa to skúmať ani nebude. Moja mana chodila dvakrát na oziare po 25krat a nikto okrem stavu pokožky nič neriešil

kika_32
22. jún 2020

@sabova3 skusala som, hladala som Ta na FB ale nenasla som Ta. Ja som asi anti talent na toto 😔

kika_32
22. jún 2020

@l1plienka na CT popisuju nejake drobne bodky na plucach ale zaber je ze mozno su to mts ale nie je to na 100% uzavrete... Ze mi budu robit dalsie vysetrenia(neviem ake) aby sa zistilo co to vlastne je 😔