Chemoterapia po mastektómii prsníka
Ahojte, mám 24 rokov, a pred necelými dvoma mesiacmi mi diagnostikovali karcinóm ľavého prsníka. Doktor na chirurgii odporúčal vybrať celú prsnú žľazu, lebo je to istejšie. Keby som chcela prsník ponechať, najskôr by som musela podstúpiť chemo, aby sa nádor zmenšil, ale nezaručil mi, že to pojde. Takže som ani nerozmýšľala. Podstúpila som teda kožu šetriacu mastektómiu (tzn. ostala mi aj koža a bradavka), len som polovičný chlapec 👦
Pred operáciou mi teda onkologička povedala, že aký bude postup, vraj to vyzerá tak že po operácii bude nasledovať chemoterapia, 6 ciklov - 3x FEC - 3x docetaxel, potom liečba ozarivanim
@miskahrncarikova fakt?...ale on je na oddeleni,ze?...aj pri tebe bol taky vyplaseny?...ja som s njm teda len raz bola..aky je,dobry,ci? 2🤷♀️
@victory1 2 krat zastupoval moju doktorku na ambulancii,ja som z neho mala dobry pocit,srandoval,zasmiali sme sa,ale aky je odbornik,to neviem posudit
@l1plienka no zial uz nie som doma, dnes som isla za internistkou aby mi spravili nejake komplexne odbery... No ked ma vysetrila vravela ze sa jej nepaci v akom stave som, ze bola by radsej aby som ostala v nemocnici, aby sa vylucila napr. embolia.tak som tu v nemocnici v NZ ostala, som hospitalizovana na internej klinike. Uz mi robili aj CT, nastastie emboliu vylucili! Ale zla sprava je ze nieco vidia na plucach😥 ale na 100% to este nevedia ci su to metastazy, ze vraj zajtra ma poslu este na dalsie vysetrenia😥
@miskahrncarikova nevadi...ale je prijemny celkom,to ano
@helga9 ahoj. Mne kazali neodlepovat obvaz, maximalne tu vonkajsiu vrstvu keby to pretieklo. Kludne ak budes chciet mozes ma prist pozriet. Ale momentalne ani uz nie som doma. Dnes ráno som isla za internistkou nech mi spravia komplet odbery (ko, crp, pecenove testy, zrazanlivost... Atd)
Ale doktorke sa nepacilo v akom stave som a chcela aby som tu ostala, aby ma mohli podrobnejsie vysetrit a tiez vylucit emboliu!!
Emboliu nastastie nakoniec vylucili, robili mi CT.
Ale zla sprava ze na CT vidia nieco na plucach! Jednoznacne nenapisali do zaveru ze su to mts ale iba to ze to mozu byt mts 😔ze vraj zajtra ma poslu na dalsie vysetrenia (neviem ake) aby sa zistilo ci su to mts alebo nie 😥
@kika_32 ahoj si v nemocke no docerta. Ale nech ta dajú dokopy. S tou návštevou som to myslela všeobecne že nie hneď ale tak že niekedy. Na plucach môžeš mat nález aj s radia nemusia to byt mts. Vieš keď si sa začala po rádio zle cítiť môže to byt z toho robí to fľaky a vola sa to postradiacna pneumonia. Markery ti robili?
@ira25 dostanú sa z toho no dosť dlho to vraj trvá. S jednou pani som sa o tom rozprávala ona to mala najprv mysleli že zápal pľúc a všetko možné až potom na základe neviem čoho prišli na toto. Viem len že jej nezaberali antibiotiká tak ako teraz Kike. A pani užívala dosť dlho prednison a dostala sa z toho. Môj osobný názor je že každej to niečo urobí len sa z toho potom pľúca spamätajú.
@helga9 však tiež si to myslím,lebo sama radiologicka hovorila,že sa tomu zabrániť nedá aj keď sa snažia s výpočtom,čo najviac ochrániť pľúca....to sú tie postradiacne ochorenie z ožiarov.A posielajú na rengen pľúc? Kontrolujú co s pľúcami po ožiaroch ?
Inak ten olejček čo s ním potieram prsník sa mi vidí,že mi pomáha.
* zabudla som,píšem o arganový olej*

@l1plienka no povodny je z roju 1994