Chemoterapia po mastektómii prsníka
Ahojte, mám 24 rokov, a pred necelými dvoma mesiacmi mi diagnostikovali karcinóm ľavého prsníka. Doktor na chirurgii odporúčal vybrať celú prsnú žľazu, lebo je to istejšie. Keby som chcela prsník ponechať, najskôr by som musela podstúpiť chemo, aby sa nádor zmenšil, ale nezaručil mi, že to pojde. Takže som ani nerozmýšľala. Podstúpila som teda kožu šetriacu mastektómiu (tzn. ostala mi aj koža a bradavka), len som polovičný chlapec 👦
Pred operáciou mi teda onkologička povedala, že aký bude postup, vraj to vyzerá tak že po operácii bude nasledovať chemoterapia, 6 ciklov - 3x FEC - 3x docetaxel, potom liečba ozarivanim
@miskahrncarikova dakujem😔
@helga9 neviem, dnes som bola na rtg chrbtice - vysledok vporiadku. A dnes mi povedali ze aj to CT kde videli nieco na plucach je vporiadku ze to nie su mts ale neviem podla coho to usudili, jeden den vystrasia a druhy den len tak povedia ze je to vporiadku!? Ale dnes som dostala dalsiu ranu od zivota, dnes som bola aj na sone brucha kedze mam vysoke hodnoty pecenovych testov a tiez zvysene hodnoty bilirubin, a ze vraj aj onkomarkerov (vysledky som realne nevidela na vlastne oci!)... Vysledok sonografie nedopadol dobre, zvacsena pecen a su tam aj mts!!! 😭😭😭Tak toto som fakt necakala, vsak som pred opkou mala 6 mesiacov chemoterapiu prave kvoli tomu aby sa nádor zmensil a aby nevznikli metastazy!!! Tak ako sa to mohlo nakoniec stat?? 😭😭😭Pred zacatim liecby mi robili CT brucha a panvy a vsetko bolo ciste!!! A teraz toto!!?! 😭😭😭😭
@kika_32 uff tak to ma mrzí. Nato že ako je to možné ti nedá asi nikto odpoved. Neviem od čoho to závisí že jeden človek tak a druhý tak. Ja si píšem s jednou pani odkedy som ja ochorela ona má mts od začiatku jak ju zdiagnostikovali a nádor nebol veľký a nemala ani poz uzliny. Mala 11 mts na pečeni. Paklitaxel 9 zničil a tie 2 má dodnes. Chodí na nejakú injekciu každé 3 týždne a je takto už 6 rokov. Ďalšia pani žije s kostnymi mts už 17 rokov. Ale čo v tom je neviem. Aj na mts je liečba teraz sa musíš pozviechať aby ti ju dali. Možno chemo alebo imunoterapiu.
@helga9 neviem co mi daju, onkologicka hovorila ze mi co najskor musia dat chemoterapiu ale nemam vporiadku krvny obraz a tiez vysoke pecenove testy, ze dovtedy nemozu😥 zajtra to budu konzultovat s Bratislavou co a ako dalej!!?? Ja uz som v koncoch, dalsie negatívne spravy uz asi neznesiem!? 😭Manzel teraz chce este moje vysledky poslat do toho Protonoveho centra nech sa oni tiez vyjadria aku liecbu by odporucili alebo ci by sa to dalo operovat!? 😥
@kika_32 kika, je mi to hrozne ľúto, ale aj ja poznam pani, ktora zije s mts na peceni aj v kostiach uz vela rokov relativne v pohode. Este nic nie je stratene!
Inak kde lezis? Nie si nahodou v NOU na Klenovej? Vo stvrtok tam idem, ze ak by si nieco potrebovala, viem ti doniest.
@midori123 zatial este v NZ na internej klinike... Povodne ma sem prijali pre podozrenie na emboliu, ale ta sa nastastie vylucila a preto mi robia dalsie vysetrenia. Pozajtra by ma mali prelozit tu na onkológiu, ale zatial maju plno, mozno ma nebudu vediet tam prelozit... Ale manzel by chcel aby ma radsej prelozili do Ba na onkológiu!! Tak este neviem co a ako bude. Do Ba sa nam nepodarilo dnes dovolat, budeme skusat zajtra
Caute baby. Chcela by som vás poprosiť o pomoc. Dnes som dostala recept na podprsenku a epitezu silokonovu. Neviete mi poradiť ktorá je dobrá? Na letáku je viac druhov. A podprsenky sú nejaké špeciálne alebo to si dám do hocijakej? Ako ti funguje? Ďakujem.
@kika_32 Kristínka, to ma trápi. A nielen trápi, ale aj hnevá, zožiera...! Neviem, ako pomôct, neviem, čo "múdre" napisať... Dievčatá tu, to až tak čierno nevidia, majú pravdu, treba skúsiť VŠETKO! Kika, je to veeeeelmi ťažké a viem, o čom píšem, ale teraz cez to všetko, musíš zabojovať hlavne ty. Postaviť si hlavnu, nepoddať sa zúfalstvu a povedať si, že sa chceš a musíš postarať o svoje deti! Práve, keď Ti je najtažšie, musíš zmobilizovať aj tie sily, o ktorých si už myslíš, že ich nemáš. Tvoja rodina, Tvoj manžel, sú pri Tebe a podržia Ťa. A ja ti len zo všetkých síl budem držať palce, aby si to zvládla.
Budem na Teba myslieť a čakať na každý riadok, na každú pozitívnu správu.
Dievčatá tu radia preložiť do BA. Tiež som za to, hoci ja by som volila OUsA na Heyduovej. Možno preto, že tam chodim už tých 24 rokov a naozaj im doverujem. Prešla som tam cez viacero lekárov, na nikoho nemožem povedať jediné zlé slovo. Príjemní, povzbudia a hlavne mám pocit, že nezanedbajú žiadne vyšetrenia, nepoceňujú žiadnu bolesť, jednoducho, že im na pacientovi záleži. Nech sa však dostaneš kamkoľvek, musíš dôverovať, ale hlavne bojovať! Za seba, za svoj život, za svoje deti ❤
@midori123 manzel uz chcel vybavit len sa dnes nedovolal, bude skusat zajtra. A tiez volal aj do Prahy do toho Protonoveho centra, tam hovorili ze uz operovali pecen, ale ze nie vzdy sa da, ze ma najprv poslat nejake aktualne vysledky a snimky a podla toho zhodnotia ci som vhodna na operáciu alebo nie. Manzel poslal co chceli a teraz mame cakat na ich vyjadrenie 😥
@katenka2 dakujem za uprimne slova 😥teraz je mi velmi tazko, padla som asi na upne dno 😭toto som vobec necakala, ved prave kvoli metastazam som mala 6 mesiacov chemoterapiu pred operaciou.. Aby sa nádor zmensil a aby sa predislo metastazam ak by uz niekde kolovali nadorove bunky. Tak ako sa toto mohlo stat!? Tak na co som brala tu chemoterapiu, mohli ma radsej rovno operovat, no nie!?
@kika_32 Kika, nie si na pokraji sil. To sa len teraz tak hrozne citis, ale to sa ozaj da pochopit. Vyplac sa, ulav si, zanadavaj a skus sa potom vyspat, hoci aj s pomocou nejakeho lieku. A zajtra si povedz, ze dost bolo, ze ty to proste nemozes vzdat. Nesmies. Som presvedcena, ze ludia co sa zmobilizuju, co si povedia, ze BUDU proti tej hnusobe bojovat a hlavne, ze si vybojuju, ak uz nie uplne zdravie, tak aspon vela rokov prijatelneho zivota. Mysli stale na deti a hovor si, ja to zvladnem, ja to zvladnem, ja to musim zvladnut! Verim Ti, dokazes to! 👍🙏
@kika_32 je mi to velmi,velmi luto.Tazko sa hladaju slova na povzbudenie😔Ale ja verim,ze to bude dobre

@ira25 😔