Chemoterapia po mastektómii prsníka
Ahojte, mám 24 rokov, a pred necelými dvoma mesiacmi mi diagnostikovali karcinóm ľavého prsníka. Doktor na chirurgii odporúčal vybrať celú prsnú žľazu, lebo je to istejšie. Keby som chcela prsník ponechať, najskôr by som musela podstúpiť chemo, aby sa nádor zmenšil, ale nezaručil mi, že to pojde. Takže som ani nerozmýšľala. Podstúpila som teda kožu šetriacu mastektómiu (tzn. ostala mi aj koža a bradavka), len som polovičný chlapec 👦
Pred operáciou mi teda onkologička povedala, že aký bude postup, vraj to vyzerá tak že po operácii bude nasledovať chemoterapia, 6 ciklov - 3x FEC - 3x docetaxel, potom liečba ozarivanim
@helga9 aha takze nie v Prahe v tom Protonovom centre ale v ostrave. Precitam si o tom nieco blizsie, dakujem.citim sa velmi slaba. Ranna sprcha bola ako utrpenie, troska pohybu a srdce mi strasne busilo, bolo mi az na odpadnutie, a to som nerobila ziadne prudke pohyby 😔 dnesne krvne Vysledky som mala este horsie a preto mi dnes dali transfuziu. Ale jedno pozitívum je ze uz 2.den nemam bolesti. Vcera mi na chrbat nalepili fentanylovu naplast, ktorú tam mozem mat 3 dni takze este aj zajtra
@miskahrncarikova dakujem, snazim sa, mam male deticky chcela by som ich vidiet vyrast😔
@kika_32 viem ako sa citis,tiez mam 3 a 5 rocne a rada by som ich videla vyrast
@kika_32 som rada Kristinka, ze si sa ozvala, snad 100x som nakukla do posty, ci tam niet od Teba aspon slovicko. Je fajn, ze ta prekladaju hned do BA. Helga ma pravdu, ked sa upravia krvne testy, bude Ti urcite lepsie. A ano, istotne uvidis svoje deti vyrastat. Nielen vyrastat, ale sa budete spolu trapit nad domacimi ulohami, nad poznamkami v ziackej knizke, budete sa tesit na hromadu vianoc, a strachovat, ked prvykrat pridu neskoro domov.... a hromadu inych veselych i vaznych situacii, ked najlepsou priatelkou je mama. Len tomu prosim uver 🙏, viera hory prenasa....
Dla moznosti pokojnu noc Ti zelam
@kika_32 uz dnes bude fajn,nalejú Ta krvou,trosku sa okyslici srdiečko,mozog a zase budes mat viac energie a síl bojovať. Najhoršie sú šupy v kombinacii bolesti a zlých správ,toto vsetko Ty uz mas za sebou,tak uz si zase o krôčik k uzdraveniu. Len ma s..e jedna vec,načo čakali,Ty uz si dávnejšie písala o bolesiach,to fakt nemôžu reagovať pružnejšie,a nielen argumentovať,že je to dôsledok chemo resp radioterapie!
Vcera som bola na ct,na zakresleni a od piatku mam zacat chodut na radioterapiu. Spominala som tej "zakreslovacke" radiocare a ta uplne zhrozena,ze si to nemam nicim mastit,lebo si ubkizim...ze pred oziarom nic a potom len puder...🤷♀️
@victory1 ahoj, ja používam ten radiocare, poradila mi ho sama dr na oziaroch. Som dnes po 15 oziari a celkom ok. Myslím, že všade o ňom ešte nevedia a držia sa tradičného púdru. Ja im nič nehovorím a oni sa ani nepýtajz. To tak ako niekedy hovorili, že umývať len s čistou vodou a všetci normálne používam sprchovací gel.
Inak co ma pobavilo,pani zakreslovacka si fotila zakreslenie a potom,se dajte si dolu rusko a odfotila mi tvar...som kukala ako puk. Ze kvoli tomu,ak by im prisla ina pani,tak aby jej nedali oziare...aby vsetci vedeli komu ten oziar patri 🤦♀️🤣
@ira25 ale vies co,to bola total daka domotana zena,furt cosi na tom CT spustila,potom nevedela co ma spustit,potom jej ta fixka nelisala...🤦♀️ tak som sa radsej nic nepytala...estecmi povedala,se to som si mala davat 2 tyzdne pred radioterapiou...teraz ze isto nie 🤷♀️
Ty si si pred alebo po oziaroch ten Radiocare davala....prosim ta..

@kika_32 Kika, ako? Ako sa dnes citis?