Chemoterapia po mastektómii prsníka
Ahojte, mám 24 rokov, a pred necelými dvoma mesiacmi mi diagnostikovali karcinóm ľavého prsníka. Doktor na chirurgii odporúčal vybrať celú prsnú žľazu, lebo je to istejšie. Keby som chcela prsník ponechať, najskôr by som musela podstúpiť chemo, aby sa nádor zmenšil, ale nezaručil mi, že to pojde. Takže som ani nerozmýšľala. Podstúpila som teda kožu šetriacu mastektómiu (tzn. ostala mi aj koža a bradavka), len som polovičný chlapec 👦
Pred operáciou mi teda onkologička povedala, že aký bude postup, vraj to vyzerá tak že po operácii bude nasledovať chemoterapia, 6 ciklov - 3x FEC - 3x docetaxel, potom liečba ozarivanim
@janaooo dakujem za info, uz to viem, povedala som mame nech si da
@snowwhite81 treba, zbytočne sa siliť. Neviem, koľko má mama rokov, ale určite sa jej uľaví. A na onkológii mi poradili piť veľa po chemo, nech sa to vyplavuje a piť zelený čaj, ten skvele pôsobí. Ja som mala zatiaľ šesť chemo. Rozburalo mi to organizmus, ale verím že to zamietlo aj s rakovinou
@snowwhite81 nabuduce nech ani necaka, pokial jej bude zle, nech si na druhy den po podani chemo rovno da, nejake 2-4 dni, kolko bude potrebovat. Ked je cloveku zle, potom aj psychika ide dole, tazko sa potom udrziava pozitivne naladena.
@lula94 ja si kupujem kvalitný zelený čaj s jazminom a svoj malý cajnik denne si dám. Pôsobí na mňa veľmi upokojujúco a čas strávený pri ňom si vychutnám. Robí mi ho môj 11rocny syn po príchode z práce. Obaja si pri ňom posedime a porozprávame. A myslím, že v našej chorobe je to veľmi dôležité, užívať si drobné radosti života, stráviť ich s ľuďmi, ktorých máme radi. Napríklad aj pri šálke čaju
Ahojte dievcence. Pisem Vam z pobytu v OUSA. Som po opke. Oba prsniky su fuč aj s tou hnusnou chorobou. Chemo ju znicila uplne. Ale kedze mam genetiku pozitivnu museli ist het aj tak. Momentalne su na mne zavesene 4 kamosky kabelky. Snad sa ich cim skor zbavim. Uzliny brali 2 a vraj boli ciste.. jupi. Vsetkym vam drzim palce nech sme cim skor zdrave 😘
@lula94 nevnímam to ako provokáciu, len nemôžeme žiť len na cviklovej stave. Nemôžeme pivo, víno, čaj, čokoládu, kávu, sladkosti, bielu múku nič. Ale nedokážeme stále jesť zeleninu, cviklu a všetko naj. Čo máme mať z toho života? Mnohé z nás plačú, keď sa pozrú na seba, choroba z nás veľa vzala. Ja som sa po fyzickej stránke zmenila, nespoznala by si ma pred troma rokmi a teraz. Zo štíhlej energickej ženy sa stala pribrata so zdeformovanym prsnikom a to som rada, že ešte nejaký mám, ktorú stále niečo bolí. A teraz čo? Určite sa nezavriem do skrine a nebudem tam sedieť. Ako som písala, užívam drobne radosti zivota, neskumam tabuľky s prognózami a estrogenami. Robím co zvladam, vychovavam deti. A dám si aj víno, napeciem koláč. Dnes trochu filozofujem, ale občas aj to treba
@lula94 áno prečítala som si,že obsahuje estrogén,ale zase aj prospešné andooxidanti ,no ja pijem aj kávu pre mňa životabudic inak ráno nefungujem a tiež obsahuje estrogén.
Ja tvoje poznatky vôbec neberiem ako provokáciu,ale však doteraz som nevedela a tak hneď som hľadala link o zelenom čaji a áno písala si správne....čo už pijem a papám aj estrogény, však Tamoxifen mám na to aby ich brzdil hi-hi.
Inak ak ten estrogén v zelenom čaji bielej rase nemá vplyv ako aziatkam, takže môžme.
@zuzap33 čo myslíš s tým deformovanym prsnikom ono mne povedala,chirurg,že vybraté miesto po nadore sa časom vyplní vlastným tkanivom....mne neostala žiadna prehĺbina,ale mám o číslo väčši ako druhý,takže deformovaná som aj ja ,lenže čo s tým hlavne aby sa tá sviňa nevrátila.
A papám všetko,včera som upiekla malo o višňovu štrúdľu a och napraskala som sa jej.
Dnes vyvažujem kurcatkom a kopec zeleninového šalátu a dobieham pitný režim v Tom som nedisciplovana.😋
Tak zeny,mali sme s .uzom dlhy vecer ihladne tej radioterapie v TN...to mi ani v liatok nepovedal,ze sa tam snazil 18x /!/ dovolat,ze nemali sajnu,ze mam na daku radio ist. Potom sestra obtelefonovala a zistila,se fyzici to este nevypocitali. Nonale mne o jedbej volala ta doktorka,ze 12.15 som mala byt na radjo.. 🤷♀️🤦♀️ ..on,ze ked takto funguju,tak co a ako ta chceli oziarit..🤦♀️ ?...ze on im uz neveri,nahanaju prachy a je im jedno,ze nik mi nezaruci pri takomto pristupe,ze ozjaria to,co maju a takou davkku ako maju...
Uff..no som z toho dost rozhodena...lebo ak su fakt taki amateri ako sa zatial prejavili,tak nemam doverj...
Muz nasies,ze v Komarne maju daky novy linearne urychlovac,ze to skusi radsej vybavit nejako...🤷♀️ ..no ale hodina a pol cesty od nas...🤦♀️
Fakt neviem,co spravit...mam 6 tyzdnov po operaci..vraj treba do 6 mesiwcov...a je vohec ta radioteralia nutna? 🙄
...a v pondellk mam zacat v tn..🙄

@zuzap33 s onkologickou. Lebo nam povedala ze brat Torecan len pri zvracani. Uz som teraz volala s inou onkologickou, ze si ma dat aj pri nevolnosti, nielen pri zvracani. Budeme vdiet. Viem ze je chemoterapia tazka liecba.....