icon

Chemoterapia po mastektómii prsníka

paj333
6. dec 2016

Ahojte, mám 24 rokov, a pred necelými dvoma mesiacmi mi diagnostikovali karcinóm ľavého prsníka. Doktor na chirurgii odporúčal vybrať celú prsnú žľazu, lebo je to istejšie. Keby som chcela prsník ponechať, najskôr by som musela podstúpiť chemo, aby sa nádor zmenšil, ale nezaručil mi, že to pojde. Takže som ani nerozmýšľala. Podstúpila som teda kožu šetriacu mastektómiu (tzn. ostala mi aj koža a bradavka), len som polovičný chlapec 👦
Pred operáciou mi teda onkologička povedala, že aký bude postup, vraj to vyzerá tak že po operácii bude nasledovať chemoterapia, 6 ciklov - 3x FEC - 3x docetaxel, potom liečba ozarivanim

jankastraza
6. júl 2020

@katenka2 Katka , pozdravujem Vas a popravde som musela trosku par dni predychat,co som tu citala,neviem najst spravne slova,lebo ako uz Janka pisala,je to nasa nocna mora,to co sa prihodilo znova Vam,ale na druhej strane ked nad tym tak rozmyslam ,jedno je iste, ak vam nasadia spravnu liecbu ,zase to spolu porazime,mame obrovske stastie v tomto nasom spolocnom nestasti,ze teraz uz je liecba uspesnejsia ako pred 15r a pod.
Myslim na Vas a aj ked tu pomenej prispievam,budem sledovat a cakat na dobre vysledky po operacii ❤ ❤❤

jankastraza
6. júl 2020

@victory1 ahojky, velmi sa tesim,ze si nakoniec vybavila a si kludnejsia,vidis, nakoniec to dobre dopadlo, aj ten dr ti dal za pravdu, som rada...
potom na nas nezabudni a musis nam tu dat svadobnu fotku 😍

katenka2
6. júl 2020

@l1plienka
@zuzap33
@katka14
@victory1
@jankastraza
Dievcata, velmi pekne vam vsetkym dakujem za podporu. No veru, ziadna super zena sa nekona, bojim sa riadne, ani nie tak tej amputacie prsnika, ako toho, ci este nieco dalsie nenajdu. Lebo teda hrce su uz vselikde a aj to pobolieva a picha vselikde a neviem co je skutocne zly zdravotny stav a co stav v hlave... Lebo u mna je to sakramentsky prepojene.
Teraz som ani moc casu, ba ani chuti na internet nemala, robim hodne v zahrade /fyzicka praca mi pomaha na psychiku/, ale co je horsie, uz tyzden bojujem s velkymi lietajucimi mravcami, ktore sa nam vyrojili v dome. Zeny, je to ako v horore! Mrte som toho nastudovala, na mnohych miestach sa pytala, desat roznych rad vyskusala, prirodne i chemicke, otrovy, aj cisty ocot, lepky aj navnady v granuliach, ci "domcekoch", vysavac i spray, ba bol tu i deratizer. Postriekal cely dom, vsade stala ta postrekova tekutina, vraj neutierat, nechat zaschnut a modlit sa, lebo ze mravence tieto lietajuce /teda rojace sa a zakladajuce nove mraveniska/ sa malokedy podari vykynozit. Presne ako povedal, uz tu noc boli spat - v stovkach, velke 1,5cm, lozili lietali, medzi ne sa motali male mravce obycajne i male mravce okridlene... No, kebyze to nemam doma, neuverim. Uz 6-ty den, resp.noc /lebo cez den ich nevidno/ bojujem s mravcami aj do jednej v noci. Na zufanie a zblaznenie, ani neviem, co je horsie. Ci strach z operacie, alebo mravcie najazdy a hmyzi teror! Tie hnusoby uplne ignoruju akukolvek potravu a navnadu, idu len za svetlom a paradoxne vyliezaju v noci.... Ak niektora viete radu, co som este nevyskusala, sem s nou! 😨

jankastraza
7. júl 2020

@katenka2 Dobry den Katka, juuuj toto ozaj ako z hororu,to skutocne neviem, co budete robit a ako ich nakoniec vykynozite,viem si to zivo predstavit,pamatam sa,pred rokmi tu u nas v meste sa vyrojili tieto mravce okridlene na detskom ihrisku v centre mesta medzi tymi detskymi preliezkami,ale to skutocne vyzeralo ako v horore,v zivote by ma nenapadlo,ze take mnozstvo sa moze vyrojit, trvalo mestu niekolko dni,kym ich vykynozili a tyzdne bolo zakazane ist tam,ale bolo to vonku...a vy to mate v dome..😢potom napiste,ako sa to vyvija,ci uz ta tekutina,co deratizer dal trochu pomohla?

victory1
7. júl 2020

@jankastraza dakujem,som rada ...teraz je na tahu moj nastavajuci vybavit ubytovanie,len na dochadzanie by to bolo skoro 200 km...🤦‍♀️ ..ale uz ma cosi dohodnute..tak dufam,ze to bude v poriadku.

victory1
7. júl 2020

@katenka2 tak co sa tyka mravcov...ja som bola na PN u draheho,ma chalupu v horach a zacali behat po dome tie velke,fakt maju skoro 2 cm. Ale aspon nestipu,vraj su to horske mravce. Hladali sme odkial lezu...a zistili sme,ze najviac ich je v spajzi. Tak,co sa dalo sme ostial povynasali a chlap to vystriekal obycajnym Biolitom na mravce,ale tak,ze minul aj polku tej naplne. Dva dni nic ale potom zas lozili po celom dome. Nakoniec spravili sme tak,ze kupil este 2 balenia biolotu a kazdu miestnost vystriekal,nie do vzduchu,po zemi,okolo stien,v rohoch. Pozatvaral vsetko a isli sme na 2 dni prec. Ked sme sa vratili,kopec zdochnutych sme povysavali,ale uz sa neobjavili 🤷‍♀️
Tak neviem,mozno skus ten biolit...ak teda mate kde vypadnut aspon na 2 dni 🤷‍♀️

jankastraza
7. júl 2020

@victory1 drzim palce, este nakoniec budete mat prijemnu zmenu a ber to ako pozitivum,a plus dalsi krok za tebou k tomu 😍

victory1
7. júl 2020

Dievcata,neviete mi poradit nejaky "zivotabudic"? Ja som stale unavena...🙄 ...dnes som bola pol dna v robite,ved nic tazke,mam psychicku pracu v kanceladii a pred hodinou som prisla domov ako zbity pes. Len sedim,este som sa ani neprezliekla..narobenaaa 🤦‍♀️

victory1
7. júl 2020

@jankastraza no,uz som si povedala,ze by som to mala vnimat ako svadobnu cestu 🙊🤣 ..len aspon raz,dvakrat do tyzdna musim skocit do prace,mam tam sice sikovne baby,ale su veci,ktore musim vyriesit sama...

katka14
8. júl 2020

Baby aj vy ste mali miesto nite po mastektomii myslim uplnej drotiky? Ja si pripadam ako v brneni. Vsade to taha. Zajtra idem na kontrolu a mali by mi vybrat stehy. Boli to vyberanie kovovych spiniek?

helga9
8. júl 2020

Dievčatá Kika svoj boj o život dnes prehrala

katka14
8. júl 2020

@helga9 to si robis prdel ??? Preboha. To mi strasne luto. A co sa stalo? Bola na tom az tak zle? Taka mlada ....

hracka123
8. júl 2020

@helga9 Bože nie 🙏

tanicka2311
8. júl 2020

@helga9 preboha, veď len nedávno ju operovali. Vieš aj niečo bližšie?

helga9
8. júl 2020

@tanicka2311 nechcela som písať ako na tom bola nech to radšej neviete. Umrela dnes ráno. V sobotu bude zrejme pohreb. Myslím že pôjdem nemám to ďaleko.

katenka2
8. júl 2020

@helga9 tak veľmi chcela vidieť svoje detičky vyrastať... a ja som ju presviedčala, že uvidiii.... booože, prečo je ten život taký krutý?! 😢😩 To nie je fér! Nie je!!!

helga9
8. júl 2020

@katenka2 viem že nie je v 34 sa nemá umierať

tanicka2311
8. júl 2020

@helga9 akurát som si čítala komunikáciu s ňou predtým ako som mala ísť na operáciu. Mňa operovali v máji takže chvíľu po nej tak som si s ňou dosť písal a. Mala dosť zle výsledky po operácii, som rozmýšľala prečo ju neoperovali hneď v septembri ale dali chemo. Ktovie ci by to pomohlo. To KI67 mala veľmi vysoké. Bola z toho dosť zlaknuta keď jej to povedali.

helga9
8. júl 2020

@tanicka2311 dali jej chemo lebo nador mal 11 cm aby sa zmenšil. Môj názor je ona mala veľmi dlho problémy s pečeňou tak či zato sa to tam neusadilo lebo ten organ bol proste dlhodobo oslabený aké to je čisto moja hypotéza

victory1
8. júl 2020

@helga9 ach...to nemyslis vazne 😥😥😥 ...skurvena choroba

helga9
8. júl 2020

@victory1 presne tak nič iné neomielam dokola len skurvena choroba

victory1
8. júl 2020

@helga9 😢😢😢😡

nori21
8. júl 2020

To je veľmi zlá správa,och nechce sa mi veriť😭

barunka_1
8. júl 2020

@victory1 jaaaj, aj ja to mam, stale by som spala, tiez som v kancli, ale poobede taky utlm na mna pride, ze si kolko x aj pospim😅

barunka_1
8. júl 2020

@helga9 boze, to mi je luto...ach...😭

lula94
8. júl 2020

@katka14 no je to vraj veľmi nepríjemné ale dá sa to vydržať.

sabova3
8. júl 2020

@helga9 Nemôžem tomu uveriť,och bože, už druhá z nás odišla.Nech odpočíva v pokoji.

midori123
8. júl 2020

Nemozem tomu uverit😰😰😰

janaooo
8. júl 2020

@helga9 😢 je mi to tak luto :( uprimnu sustrast rodine

miskahrncarikova
8. júl 2020

@helga9 ach preboha,normalne mi zostalo zle.Nech odpociva v pokoji😢